tabletki

(363 wyniki)
  • Witam , biore tabletki yaz . Teraz biore juz trzecie opakowanie . ale od tak niecalych 2-3 tygodni mam problemy . rano i wieczorem a nawet w dzien boli mnie żoladek . miewam czasami problemy z wyproznianiem sie . raz przed ok 5 dni nie moglam se zalatwic . miewam twardy brzuch , raz byl taki twardy i tak mnie wypychalo ze wygladalam jakbym w ciazy byla . strasznie piersi bolaly . co chwila glodna jestem . glownie zoladek mnie boli , od 2dni znowu mam twardy brzuch . bylam u lekarza ...
  • Witajcie W ostatnim czasie min. 6 moich koleżanek poroniło ( w tym jedna 2 razy). Co najmniej 5 z nich brało tabletki (gł. cilest). Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy rzeczywiście finalnie ich efekt jest tak fatalny, ale zmotywowało mnie to i najprawdopodobniej odstawie swoje tabletki- dotychczas brałam harmonet. Odpukać jeśli zaszłabym w ciąże nie byłoby to końcem świata, tylko przyśpieszona decyzja ;) Na 99% odstawiam harmonet. Zastanawiam się jak to będzie po (harmonet bra...
  • witajcie, mam mały problem i pytanie do Was, kupiłam swoje tabletki antykoncepcyjne i okazało się, że mają inne opakowanie niż zwykle, kiedyś kupowałam w kolorowym opakowaniu, teraz są w takim białym z czarnym napisem, czy to te same tabletki?czy nic mi nie zamieszają?proszę o pomoc:)
  • Witam. Biore 2 opakowanie tabletek Yaz. Dzisiaj wziełam 3 tabletke placebo a okresu nadal nie mam.Przy pierwszym opakowaniu wystapic przy 2 bialej. Dodam ze tabletki biore regularnie. Seksu nie upraawiam jak juz to robotki reczne, dupcia itd. Od jakiegos czasu mam bialy sluz, pobolewaja mnie jajniki, piersi i glowa. Miałam zawroty glowy ale ustapiły. Czy ktoraz z was tez tak miala? czy mam sie martwic ?
  • powiedzcie mi, jeśli wpadnę, biorąc tabsy i nie wiem, że jestem w ciąży. biorę opakowanie do końca i co wtedy? dostanę okres w standardowej 7-mio dniowej przerwie, czy nie?? a jeśli dostanę i biorę tabsy nadal, nie wiedząc o zapłodnieniu, co się dzieje? jak to ewentualnie wpływa na dziecko?? może śmieszne pytanie ale nie znam odpowiedzi a tak mnie tknęło pod prysznicem;)
  • Witam. Z powodu pekajacych naczynek lekarz zalecil mi przejscie z tabletek na pierscien. Obecnie biore artizie/logest. Gin doradzil zalozenie pierwszego krazka w pierwszy dzien okresu, natomiast w ulotce, ktora znalazlam na necie jest napisane, ze mozna go zalozyc najpozniej dzien po 7 dniach przerwy, czyli tak, jakbym brala nastepne opakowanie tabletek? Mam watpliwosci, jak powinnam postapic?
  • Zastanawiam sie czy warto zmienic tabletki ze wzgledu na to ze przytylam 3 kg w ciagu 2 miesiecy po zmianie tabletek wlasnie. Czy macie jakies doswiadczenie, czy jak zmienie np. na cilest (bo chyba byly dla mnie najlepsze) to czy latwiej mi bedzie schudnac? Sprobowac, czy dac sobie spokoj?
  • dziewczyny prosze o pomoc..a nie o ewentualną krytykę. przyjmowłam 7 dni antybiotyk dalacin t,wczoraj zażyłam ostatnią tabletkę, zarówno antybiotyku jak i tabl.antykon. ulotkę yasminelle znam na pamięc, i w lekach które były wymienione w ulotce nic nie ma o tych które wchodza w skład dalacinu.\jednak na ulotce do antybiotyku teraz zauważyłam wzmiankę o tym ,ze zaleca się dodatkowe zabezpieczenie w przypadku brania antykoncepcji doustnej. wczoraj kochałam się z moim partnerem,który ...
  • Witam, Zostały mi 2 plastry z opakowania, czy musze dokupywać 3 i dopiero po tyg przerwie zaczac brac tabletki, czy tez mogę ZAMIAST 3 stosowac tabletki???Jak to rozwiazac?
  • Dzień dobry! Od miesiąca zażywam tabletki antykoncepcyjne. Wiem, że powinno się pierwszą wziąć pierwszego dnia krwawienia, ja jednak zażyłam ją około 2 dni wcześniej. Czy to miało wpływ na zmianę działania tabletek? Dodatkowo chciałam powiedzieć, że przy kolejnym zażywaniu miałam uciążliwe swędzenie pochwy. Czy jest możliwe,że było to spowodowane wzięciem tabletki w nieodpowiednim terminie? Drugim moim problem jest fakt, że czytałam, że tabletki hamują owulację, a więc tym samym nie pow...
  • witam! po całym dniu dość obfitej miesiączki (jak zawsze),na wieczór PO RAZ PIERWSZY wzięłam tabletkę anty - Yasminelle. Dzisiaj nie mam juz zadnego krawienia. Tak jakby okres ustał, czy to normalne? Mam nadal zażywać tabletki? Jako nastolatka mialam problemy z "przebiciem" sie okresu. Teraz zastanawiam sie - po takiej rekacji po przyjeciu pierwszej tabletki- czy nie zrezygnowac z tej metody antykoncepcji. Ale w takim razie czy istnieje jakies zagrozenie jesli wzielabym tylko JEDNA ta...
  • Jak to jest możliwe dzis jest 4 dzien jak odstawilam tabletki aby wystąpiło krwawienie, a krwawienia jak nie ma tak nie ma.Ciąże wykluczam !!!!
  • Pytam, bo nie mam doświadczenia, ale co sądzicie o takim połączeniu: tabletki + prezerwatywa? Czy można powiedzieć że daje ono 100% zabezpieczenia? Czy stosując same tabletki zabezpieczacie się dodatkowo prezerwatywą?
  • Dziewczyny! od 8 miesiecy biore jasminelle, w tym czasie nie mialam zadnych "niespodzianek" zwiazanych z antykoncepcja (miesiaczki reguralne, brak plamien). wczoraj bralam ostatnia tabletke z opakowania i o dziwo-wczoraj pojawil mi sie okres!normalnie musialam odczekac 2-3dni. co to moze oznaczac? przeciez okres podczas brania tabletek to krwawienie z odstawienia... czy to oznacza, ze tabletki nie dzialalaly? czy moglo tak byc, ze organizm zareagowal na to, ze rownoczesnie bior...
  • witam, jestem w trakcie drugiego opakowania Yasminelle. we wtorek biorę ostatnią tabletke a dzisiaj zaczęło mi sie skąpe krwawienie. Przy poprzednik opakowaniu było tak samo - dwa dni przed ostatnia tabletką krwawienie, niezbyt obfite, mniej więcej przez tydzien. Co może powodować ze rozpoczyna sie ono wcześniej niz powinno? czy to może oznaczac coś niepokojącego? Dodam, że to moje pierwsze tabletki, służą mi poza tym bardzo dobrze, tylko przy pierwszym opakowaniu miałam dwa dni plamienia w ...
  • Witam, przepraszam za b. naiwne pytanie, ale naszly mnie watpliwosci. Musze zrobic USG piersi i stad zaczelam sie zastanawiac, kiedy zaczyna sie cykl podczas brania tabletek - czy z pierwszym dniem krwawienia, czy moze z 1. tabletka z nowego opakowania? Dziekuje za wyrozumialosc ;)
  • Witam, zastanawiam się nad rzuceniem tych wszystkich tabletek w cholerę!!!! Mam już dość.Po porodzie brałam Depo-Proverę, lecz jak zaczełam czytać o niej to zdecydowałam zmienić na tabletki. Pierwsze były Novynette, niestety było mi tak niedobrze po nich, że nie mogłam się podnieść z łóżka. Póżniej zmieniłam na Yasmin i podobnie -straszne mdłości. Później Regulon (tzn teraz) i strasznie tyję -przez pół roku prawie 10kg. szczerze to mam ochotę zwyczajnie rzucić je w kąt. Myśla...
  • czy przy pierwszym opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych mam takie same zabezpieczenie jak przy kolejnych opakowaniach. radzicie moze inne zabezpieczenia przy pierwszym opakowaniu. czy już od razu po koncu okresu moge(przy pierwszym opakowaniu) moge uprawiac sex bez zabezpieczenia? Czy przy stosowaniu tabletek kazdego dnia mamy zabezpieczenie?
  • niestety moje wyniki badań wypadły nienajkorzystniej po 3-letnim braniu Regulonu. próby wątrobowe znacznie przekroczone. pewnie powinnam wcześniej zrobić badania, no ale cóż. mój gin chyba coś przoczył, a ja nie byłam świadoma. lekarz 1-go kontaktu przepisała mi heparegen na wątrobę. już kończę opakowanie i wkrótce biegnę na badanie krwi. za jakiś miesiąc wybieram sie do gina. chciałabym kontynuować antykoncepcję, ale oczywiście taką która będzie nieszkodliwa (choć zawsze coś sz...
  • Witam chcialam sie zapytac jak to jest faktycznie. Biore leki przeciwbolowe, Saridon, w ulotce jest napisane:"Lekarz powinien zdecydowac czy pacjent moze stosowac Sardion jesli jednoczesnie stosuje :" m.in. wymieniona dosutną antykoncepcje.I dalej " wymienione leki nalezy stosowac z lekiem Saridon ostroznie poniewaz moga wchodzic w interakcje z zawartymi substancjami". Ale nic nie jest napisane czy to znaczy ze ten lek oslabia antykoncepcje??? Pytalam sie lekarza rodzinnego, ale jakos n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się