Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      tabletki

tabletki

(9 wyników)
    • Slyszalam, ze od ziol sproszkowanych lepsze sa preparaty ziolowe, jak tabletki czy krople. Moze znacie jakies sprawdzone i skuteczne? Mam problemy z zasypianiem i ostatnio duze stresy w pracy. Przestaje juz nad tym panowac.
    • Szukam ziol ktore wyregulowaly moje hormony po 9 latach brania tabletek antykoncepcyjnych.Jak na razie nie mam miesiaczki i owulacji(40 dzien cyklu).Wiem tez,ze czega mnie wypadanie wlosow i wysyp na twarzy.Przerazajace! Nie chce wrocic do tabletek bo chce dzidzie.Pomozcie!
    • Czy któras z pań stosowała może ziołowe tabletki z niepokalanka mnisiego Castagnus? Czy są one skuteczne na obfite i przedłużające się miesiączki?
    • boli mnie piers jedna biore cerezatte czy sa ziola na bolace piesi ktore mozna brac z tabletkami anty ?????
    • Witam:) Dokładnie rok temu wylądowałam w szpitalu z powodu przedłużającej się miesiączki, trwałą mi przez miesiąc, więc z oczywistych powodów musiałam zostać chospitalizowana. Po kuracji antybiotykami wszystko wróciło do normy, okresy jak w zegarku(nie brałąm hormonów), i nagle dokładnie rok po pobycie w szpitalu, sytuacja podobna tyle że na odwrót, nie mogłam dostać miesiączki, spóźniła mi sie o 3 tygodnie i dopiero po luteinie się pojawiła. Lekarz zalecił mi tabletki antykoncep...
    • Co poradzić osobie, której (prawdopodobnie pod wpływem tabletek hormonalnych) puchną nogi i nie tylko? To raczej kwestia zastoju limfy niż problemów nerkowych, ale poza masażami i hydroterapią nie mam pomysłu na to, jak pobudzić limfę do sprawniejszej cyrkulacji. D.
    • Mam niespelna 16 lat, okres dostalam w wieku 14 lat, mialam pol roku po czym zanik i tak jest juz od 1,5 roku. Bylo to spowodowane choroba - anoreksja bulimicza. Jednak waze juz normalnie (nawet troszke wiecej niz przed choroba) i nie chce sie odchudzac juz!!!! Chce dostac okres :(( Co mam robic slyszalam ze to od psychiki wiele zalezy, bo mozg steruje hormonami.. No ale co w zwiazku z tym ? Jak zwiekszyc poziom estrogenow. :(( Nie chce tabletek hormonalnych.
    • W ofercie wielu firm pojawiły się zioła w kapsułach(herbata tez min zielona), min Herbapol. Ja jednak mam wątpliwości jak one działają. Niewątpliwie zostały stworzone w dobie nowoczesności kiedy to nie ma czasu na zaparzanie, zbieranie itp. A tak w pracy biorę dyskretnie kapsułke i nikt nie zauważa, w przeciwieństwie do tego jakbym zaparzała a zapach unosil sie po biurze :) Ale na poważanie, czy to działa? Wiecie coś?
    • Wiem, że ostatnio jestem "nieco" monotematyczna;-), ale pół roku walki i szukania przyczyn sprawiło, że jestem zdesperowana. A dziś wreszcie mam diagnozę. Pani dermatolog nie miała wątpliwości, aczkolwiek nie wyjaśniła, co jest przyczyną takich zaburzeń... Mniejsza z tym. Przeczytałam już na stronie Łuskiewnika wszystko na ten temat, ale liczę jeszcze na Wasze sugestie. Łuskiewnik proponuje mieszanki ziołowe działające antyandrogennie, nie wiem tylko, czy zdołam kupić wszystkie sk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się