Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      tabletki

tabletki

(9 wyników)
    • Chciałabym upewnić się-czy dziecku, które na 100% nie połknie jednorazowo 20ml zawiesiny podam rozpuszczone 2 tabletki zentelu (to odpowiada 20 ml płynu) to będzie to samo? Czuję, że głupio pytam bo pewnie różnica jest tylko taka, że zawiesinę dzieci piją chętniej i łatwiej i nie ma różnicy, tak? :)
    • czy ktoś z was stosował ? ... można je rozkruszyć przed podaniem dla dziecka ?
    • Masakra z tymi owsikami.. w dodatku mam 5 miesięczne dziecko (któe cały czas karmię piersią) i boję się żeby też go nie dopadły (o ile już tego nie złapał..) Dzisiaj w nocy obudziłam się po 2h snu i myslałam,że mnie skręci, normalnie jakby jakiś robal tam się ruszał. A potem ta świadomość że coś tam jest nie pozwoliła mi zasnąć. Pojechałam do lekarza i przepisał Pyrantelum, zjadłam 2 tabletki w odstępie 20 minut o 14:00.... i ciekawa jestem,czy już teraz będzie spokój?? Jak szybko działa ten ...
    • Jakie reakcje miały Wasze dzieci?? Moja córka dostała pierwszą dawkę niecałe dwie godziny temu a od pół godziny zanosi się kaszlem praktycznie non stop. Pediatra powiedziała, że to nie musi być działanie terapeutyczne, że to może być podrażnienie śluzówki związane z tym lekiem. Czy ktoś z Was miał takie problemy???? I jaką dawkę dostawały dzieci tak przed 3 rokiem życia? Mała waży 14 kg lekarka powiedziała by dać po tabletce rano i wieczorem a na ulotce jest że po pół tabletki. p.
    • Mam g.l. Bylam dzisiaj u lekarza z wynikam. Facet "starej daty" wiec mialam nadzieje, ze mi pomoze (bo doswiadczony, lata praktyki itp.). No i zawiodlam siesad Pan dr dzwonil do innej lekarki w celu konsulatcji ale nikt z nich nie wie czym obecnie leczy sie to swinstwo. WYpisal mi skierowanie do poradni chorob zakaznych (tylko obawiam sie, ze trzeba czekac). Uslyszal tez chyba zawod w moim glosie wiec zadz.do corki, ktora jest pediatra na oddziale dzieciecym (szp.zakazny). Po szybkim pr...
    • jaki kolor ma tabletka zentel? nie chodzi mi o kolor otoczki, ale wewnątrz a zawiesina? jaki ma kolor?
    • W jakich dawkach i ile dni mieli przepisani dorośli a w jakich dziecko? Zastanawiam się bo albo córa dostała za dużą dawkę albo mąż za małą, nie gra mi w każdym razie nasze dawkowanie....
    • Witam... zaliczyliśmy pierwszą porażkę w naszym dopiero co rozpoczętym leczeniu lamblii :( pytałam Was na forum czy podać metronidazol rano czy wieczorem ale nie zapytałam "jak to zrobić"... Mój synuś zwymiotował każdą podaną mu dawkę- tabletki nie połknie bo za duża, po przekrojeniu jest tak gorzka, że zwrócił ukrytą w danonku, pasztecie, kiwi...czego ja nie próbowałam... Bez skutku. Czy znacie postać trinidazolu lub innego leku na lamblie pod postacią bardziej przyjazną dzieck...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się