Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      tabletki

tabletki

(17 wyników)
    • Jak podzielić małą tabletkę nie dotykając jej i nie używając metalu (nóż)? Mój syn ma dostawać 1/2 Fortakehl D5 (Sanum). A może zasady obowiązujące w homeopatii nie dotyczą leków izopatycznych? Podpowiedzcie, jestem zielona...
    • Prosze o pomoc. Corka od dwoch miesiecy chodzi do przedszkola gdzie wszystkie dzieci maja zielony katar. U niej w ciagu tych 2 m.cy oprocz kataru bylo zapalenie ucha. Ostatni tydzien - zauwazylam na szyji dwa guzy! Zajrzalam do gardla - przerosniete migdalki. Bylam u pediatry, u laryngologa - skierowanie na wyciecie :( Migdalki sa pod kontrola od dwoch lat gdyz byly juz powiekszone( cztery anginy), po pojsciu do przedszkola podwoily swoja wielkosc. Chce podac jej tabletki - Lymph...
    • Witam, mam pytanie na temat leku Mastodynon w tabletkach. Cytuję skład: "1 tabletka zawiera: Agnus castus Ř (162 mg), Caulophyllum thalictroides D4 (81 mg), Cyclamen D4 (81 mg), Ignatia D6 (81 mg), Iris D2 (162 mg), Lilium tigrinum D3 (81 mg)." Przy sladniku Agnus castus jest umieszczone przekreślone kółeczko. Wiem, jakie rozcieńczenia oznaczają litery D przy pozostałych składnikach preparatu, ale nie mam pojęcia co oznacza to kółeczko. Jakie to rozcieńczenie, co oznacza kółeczk...
    • Witam. Czy mozna przyjąc ze jednej tabletce odpowiada ileś tam granulek?? No i ile?? Nie wiem jaka jest ta relacja... Mam podawac córce w roztworze wodnym 3 tabletki przez cały dzień a okazało sie, ze mam w domu tylko lek w granulkach. Jak będzie ta relacja?? Czy mozna to jakoś przeliczać??? dzięki za pomoc!! anqa
    • Pilnie poszukuję porady na temat ww tabletek homeopatycznych - przeciwdziałają one prawdopodobnie wstrząsowi anafilaktycznemu po ukąszeniu pszczoły, osy itp. Z tego co wiem dostępne są jedynie w Niemczech. Może ktoś z pasjonatów homeopatii ma możliwość ściągnięcia tego leku. Będę wdzięczny za wszystkie informacje Pozdrawiam Protr
    • Witam, Mój trzyletni syna ma przerośnięte migdały. Laryngolog nalega na wycięcie, my jesteśmy przeciw, bo syn: (a) w zasadzie nie choruje - jest w przedszkolu od września 2010 i zaliczył jedno czy dwa lekkie przeziębienia i jedną nieco poważniejszą infekcję jedynie, (b) zapalenie ucha miał raz w życiu - ponad 2 lata temu, (c) nie miewa bezdechu sennego. Nasza pediatra (nie-homeopata ale stosująca kompleksy homeo) zaleciła nam Lymphomyosot w tabletkach. Niestety zagubiłam dawkowanie. ...
    • Witam, proszę napisać jak często mogę podawać engystol 5 letniemu dziecku? Córka brała go jakieś 2 tygodnie temu w trakcie infekcji wirusowej. Od wczoraj widzę że znowu ją coś bierze i chciałam go kupić, niestety pani aptekarka powiedziała mi że tego leku nie można tak często podawać bo jest to lek uodparniający i trzeba robić przerwy (jak długie już nie powiedziała), czy to prawda? Ostatnio widziałam że jej pomógł, doradziła nam go pediatra.
    • Witam Na wtepie chcialbym zaznaczyc ze jestem laikiem w dziedzinie homeopatii, dopiero zaczynam. Ostatnio dowiedzialem ze na moje dolegliwosci moze pomoc pewnien lek o nazwie CALCIUM SULFURICUM. Znalazlem ten lek w aptece internetowej i w sekcji dawkowanie jest napisane: "Przez okres 3 miesięcy przyjmować 4 razy dziennie po 2 tabletki w potencji D6" Pelna nazwa leku brzmi:DHU SOLE CALCIUM SULFURICUM D6 20 TABLETEK. A wiec z tego rozumiem ze powinienem brac 4 razy dziennie po 2 ...
    • Moja 18 miesięczna córcia odkąd skończyła 10 miesięcy przy każdym przeziębieniu dostaje Engystol. I muszę powiedzieć że pomaga gdyż właśnie od 8 miesięcy nie brała antybiotyku. Tylko zaczynam się zastanawiać czy to aby nie za długo i nie za często. Nie ma żadnych skutków ubocznych? W końcu to malutkie dziecko jeszcze. Przy przeziębieniu daję jej 3x1, jak wyzdrowieje przez jakiś czas podaję 1-2 tabletki dziennie. Proszę o radę gdyż nie chodzimy do homeopaty a nasz lekarz raczej sceptycz...
    • Pediatra przepisał mojej 10-miesięcznej córeczce Engystol w tabletkach ponieważ jej starsza siostra zaczęła chodzić do przedszkola i zaczęła jednocześnie chorować, praktycznie non stop więc tą małą zaraża. Nie mam żadnych doświadczeń z homeopatią. Bylabym zatem wdzięczna za pomoc i rozwianie moich wątpliwości: 1) czy takiemu małemu dziecku można podawać Engystol 2) jak podawać? tzn. czy można rozpuścić np. w łyżecze wody i kiedy podawać? Słyszałam, że wszystkie leki homeopatycz...
    • mam prośbe,prosze mi doradzic czy tabletki homeovox na chrypke,moge podać 5-letniej córce.od naszej homeopatki dostala lek na krtań,ale ta chrypka trwa i trwa.
    • Z niewiadomych przyczyn rano obudziłam się ze zdrętwiałym gardłem. Dokładnie w miejscu, w którym powietrze z nosa wpada do gardła ( górna część ). Mam wrażenie jakby przyczyną było wysuszenie śluzówek. W ciągu dnia sprawa się utrzymywała, w nocy się pogorszyło i dziś już nie mogę przełykać. Nie mam dreszczy ani gorączki (37.3). Ulgę przynosi ciepłe picie i jedzenie,(zimnych rzeczy nigdy nie jem i nie piję) wtedy na chwilę przestaje mnie boleć. Kupiłam Beladonnę, ostanio lekarz to...
    • Co poradzilibyście mi na bóle wątroby? Właściwie to boli mnie tylko pod koniec wykonywania wdechu. I jest to w okolicach wątroby i u dołu żeber po prawej stronie. Zaczęło się parę dni temu, sama nie wiem po czym. Może coś namieszłam z jedzeniem, brałam tez ze trzy różne lekarstwa. Po jedzeniu zdecydowanie mi sie pogarszało. Zrobiłam więc najpierw 2 dni głodówki. Teraz już trzeci dzień jestem na diecie pszenicznej. Nic mądrzejszego nie przyszło mi do głowy. Poprawia się, ale bard...
    • Witam! Mam pytanie odnośnie tabletek AMPHOSCA L'OVARINE. Czy te tabletki można brać jak sie karmi piersią (dziecko ma 1,5 roku)? Czy znacie je, a przede wszystkim ich skuteczność. Pozdrawiam
    • Witajcie!Szukam czegoś na pękające naczynka na nogach,najbardziej nad kostkami.Lekarze zalecają rutinoscorbin.Biorę kilka miesięcy a efektów nie widać.Dzięki za wszelkie porady.Pozdrawiam.
    • Witam! Mam wrażenie, że zanika mi pokarm :( dlatego potrzebuje jakiś preparat homeopatyczny na pobudzenie laktacji. Czy ktoś może mi coś polecić? Z góry dziękuję
    • Witam Mój czterolatek, odkąd chodzi do przedszkola ciagle cierpi na infekcje wirusowe. Nasz lakarz przepisał nam taką kurację: Lymhomyosot - 1 x tabletka przez 25 dni - 25 dni przerwy- 25 dni 1x tabletka Engystol - tak samo jak Lymphomyosot Dodatkowo jako szczepiona Infuenzinum 9H i tu mam problem Pani doktor kazała kupić małe opakowanie w dozach - takie tez kupiłam. Zleciła 4 dawki: 1 w tygodniu przez trzy tygodnie - miesiąc przerwy i czwarta dawka. Kupiłam malutkie gran...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się