tabletki

(252 wyniki)
  • Czy stosowałyście tabletki z wiesiołkiem? Czy rzeczywiście poprawiają jakość śluzu i regulują cykl, czy to tylko gusła?
  • Niestety zauważam pewną prawidłowość - bardzo duży odsetek kobiet mających problemy z zajściem w ciąże stanowią dziewczyny, które wcześniej stosowały antykoncepcję hormonalną (tabletki anty). Może warto sie wcześniej zastanowić - wybrać inne metody zapobiegania ciąży... Bo przecież przez ileś tam lat kobieta sztucznie "uczy organizm", żeby bronił się przed zapłodnieniem - a potem zmienia zdanie i juz chce dziecka. A to przecież nie jest system on/off...
  • Brałam Diane przez ponad dwa lata pozniej Logest, rok przerwy i znowu rok z Logestem,niedawno minął rok po odstawieniu tabletek anty. Nic nie jest normalne od tamtej pory, na poczatku sie nie przejmowałam bo pomyslałam ze sie z któryms cyklem wszystko unormuje. Musiałam zmienic lekarza, bo poprzeni bagatelizował ciągły brak okresu, cykle podobne po 80 dni, itd. Okazuje sie ze moje pecherzyki nie pekają, co potwierdziło niejednokrotnie usg, zaczełam badac hormony prolaktyna ponad 2...
  • Hej Własnie jestem po półrocznej kuracji Zoladexem, w sobote wrócił mi okres. Mój gin teraz kazal mi szybko zrobić HSG. Niby ok. Ale kazal tez mi brac tabletki antykoncepcyjne Yasmin, od pierwwzego dnia okresu żeby jak to nazwal "odbudować błone śluzowa" i w do 10 dnia cyklu zrobimy HSG. Ufam mu ale nie podoba mi sie branie tabletek, już mnie po nich mdli a wzielam dopiero 2. Czy którejś z Was też coś takiego lekarz kazal przez HSG??
  • Z gory przepraszam, bo zadalam to samo pytanie na forum "Poronienie", ale wiem ,ze tu jest wiecej dziewczyn i czesciej pissza :) Jestem w trakcie poronienia, puste jajo plodowe 9mm, nigdy nie bylo echa zarodka. Wczorajsze USG pokazalo, ze trofoblast zaczal sie juz odklejac, mam w macicy niewielki krwiak. Czy ktoras z Was ronila po tabletkach? Jak to wygladalo - bykyscie w domu czy w szpitalu? Czy mialyscie potem lyzeczkowanie? Bardzo prosze o odpowiedz, bo dzis nie zgodzilam s...
  • witam wszystkich! zwykle was czytam, a dzis potrzebuje waszej rady, bo przewalilam mase watkow i mam metlik w glowie... zupelnie nie wiem co robic... staramy sie o dziecko od dwoch lat. nietrudno sie domyslec, ze bez skutku. zrobilismy badania, u mnie ok. na usg widac pecherzyk owulacyjny. badania faceta złe (mała ruchliwosc, ilosc tez daleka od idealu). bral jakies tabletki (folik i cos z cynkiem), ale niewiele to dalo. badania po tych witaminach nawet nieznacznie gorsze od poprzednich. zas...
  • Robiłam ten marker w trakcie brania 1-go opakowania Regulonu. Wyszedł ok - 9.09 przy normie do 21. Mam torbiela na jajniku. Czy tabletki anty. mogły sfałszować wynik?
  • Czy ktoras miala taki problem jak ja, ze po odstawieniu pigulek (we wrzesniu) nie mam owulacji i zatrzymala sie miesiaczka. Slowem nie jestem plodna. Pierwsze kroki mojego lekarza to skierowanie na badania hormonow i usg oraz niebawem przepisze mi depo provere. Nie wiem w jakich dawkach i jak dlugo stosuje sie depo provere, nie wiem dlaczego mi to zapisal, przeciez to tez antykoncepcja hormonalna, ktora hamuje owulacje jak tabletki. A ja przeciez mam wlasnie wywolac owulacje. Co s...
  • Jak szybko po odstawieniu tabletek anty wraca płodność?
  • Witam moja sprawa jest troche skomplikowana....Chce zajść w ciąże , właśnie rzucilam tabletki antykoncepcyjne jednak nie wiem jak teraz mam obliczyć kiedy bede miec dni plodne, czy bedzie to średnio 14 dni przed pierwszą miesiaczką? , czy juz mam sie tym nie sugerowac?slyszałam tez, że pierwsze miesiace po rzuceniu moga byc bezowulacyjne.Ale to jeszcze nie wszystko planuje dziecko i chce aby nie bylo zadnych klopotów z donoszeniem ciąży, a moje obawy biora sie z tego iz niestety k...
  • mój gin chyba kazał mi brać 2x1 ale nie jestem pewna. a wy jak brałyście?
  • Dziewczyny, Co sądzicie o sytuacji, kiedy lekarze przypisuja tabletki antykoncepcyjne aby po 2-3 cyklach i ich odstawieniu zajść w ciąże? Jeszcze dwa cykle nie będzie w kraju mojego męża, jestem po laparo, lekarka zadowolona z wyglądu macicy po laparo i jak nie ma męża to sugeruje brac te dwa cykle tabletki anty. Czy aby nie zrobi to większej krzywdy niz pożytku. Chociaż mam też koleżanki, które twierdzą, że właśnie taka metoda może zakończyć się sukcesem. Proszę, nie wkurzajcie ...
  • niedawno odstawiłam tabletki antykoncepcyjne po pieciu. Jak długo musze czekać aby mój organizm wrócił do normy dodam że wraz z mężem staramy się o dziecko i czy powinnam zastosować terapie hormonalną. Z góry dziękuje za odpowiedzi
  • Witam Was. Trochę się tu dopiero próbuję zadomowić, ale sporo czasu już przesiedziałam studiując wasze dyskusje.Brałam hormony strasznie długo, ok 6 lat (Marvelon).Odstawiłam miesiąc temu. Tak że dziś mam 30dc, pierwszy bez wspomagania hormonami. Oczywiście okresu nie ma. Choś brzuch i bóle mam dokładnie takie jak tuż przed, ale to boli już tak ponad tydzień. Do tego mam śluz (sporo) bardzo gęsty, absolutnie biały. Nie mogę się zorientować co dzieje się w tym moim ciele tym bard...
  • witam, jakie tabletki oprócz Diane 35, yeanine i yasmin poprawiają cerę ? pytam Was na tym forum, bo mam PCO czyli najczęstszy powod nieplodności, ale o dzidzie bede sie starac dopiero po slubie, slub za pół roku, cera fatalna, mimo, ze biore trzecie opakowanie Yasmin.
  • Wiam was ...ponownie. Wczoraj byłam i przepisał mi Duphaston. A sytuacja wygląda tak. Odstawiłam tabletki. dziś 34dc i okresu nie ma, choć "łupie" mnie w brzuchu juz drugi tydzień.Powiedział po USG że jajniki to są marne ale to zapewne ta bezczynnośc podczas antykoncepcji je tak rozleniwiła. Mam poczekać z 10dni i jak się @ sam nie pojawi wziąć tabletki ( 2x1 dziennie). Czy jest to lek który faktycznie wywołuje okres? zawsze? jak zdziałaniami ubocznymi? A jak odstawie to znowu mo...
  • Mam 27 lat. Od 22 roku zycia bralam tabletki antykoncepcyjne o nazwie Minulet.Okolo 2 lata temu zrobilam przerwe w braniu tabletek. W czasie tej przerwy mialam problemy z miesiaczka, a raczej jej brakiem. Wykonane badania wykazaly cysty na jajnikach oraz jakies nieprawidlowosci z poziomem progesteronu. Wczesniejsze badania ( przez zaczeciem brania tabletek) USG i hormonalne byly OK. MOje cykle zawsze byly dlugie. Po zaleconej kuracji tabletkami Diane 35 kolejne badania wykazaly,...
  • cześć dziewczyny zastanawia m,nie czy ma jakiś wpływ zażywanie tabletek przeciw allergi przy staraniach o dzidzię. Czy inny jest gdy zażywają mężowie a inny jak żony?? I co o tym sądzicie czy np. przerwać starania na czas gdy skończy się zażywać czy też nieprzejmować się.( chociaz wyfdaje mi się że raczej ma wpływ no i tu problem) czekam na wasze sugestie Pozdrawiam
  • Bardzo prosze o porade. Stwierdzono u mnie PCO, Pani doktor spytała czy chcę mieć regularny okres czy być w ciąży. Nie planuję ciąży więc przepisała mi Logest mam brać przez 6 m- cy. Czy to dobry sposób? A czemu nie Laparoskopia? Podam swoje wyniki, jak ktoś sie zna to chętnie wysłucham opini: TSH 0,812; E2 117,9; PROG 1,06; PRL 454,9; LH 17,15; FSH 11,85; Z gory dziekuję za wszystkie wiadomości
  • czesc wszystkim,jestem tu po raz pierwszym i mam nadzieje ze pomozecie mi. na wstepie napisze o sobie,bo lepiej sie czyta jak sie o kims co nieco wie.mam 20 lat od ponad roku biore Logest( tabletki hormonalne)w celu antykoncepcyjnym. toleruje je w miare dobrze,ostatnio zaniepokoiło mnie to ze w czasie 7- dniowej przerwy wstapił okres który trwał zaledwie 2 dni i był bardzo skąpy. wczesniej moje miesiaczki w czasie 7 dniowych przerw były silniejsze i trwały 3-4 dni a w 5 dniu miałam ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się