tabletki

(12 wyniki)
  • czy wy tez dostajecie wiecej tabletek,bo ja tak ,na poczatku sie balam ze zapominam brac, ale teraz policzylam to dostaje za duzo,wiecej niz biore przez 4 tygodnie,tez dostajecie wiecej?
  • Czy któraś z was bierze tabletki antykoncepcyjne?Leki też uszkadzają wątrobę,więc ja nie biorę.Lekarz przepisał mi plastry antykoncepcyjne,ale źle się po nich czułam i odstawiłam.Co dalej ??? Wziąsc tabletki,czy zabezpieczac się inaczej ???
  • Jestem po pierwszym zastrzyku:) Wczoraj zaczęłam leczenie..Dostałam tabletki rybawiryna + Debio 025 i zastrzyk. Po wizycie w szpitalu (lecze sie w warunkach ambulatoryjnych) poszlam normalnie do pracy. Czekałam na skutki uboczne:) I zaczęło się jakieś 6,5 h po zastrzyku. Zrobiło mi się strasznie zimno, zaczęły boleć mnie mięsnie ud, i co dziwne zaczał mnie bolec kręgosłup w odcinku lędzwiowym. Chciałam być dzielna i nie brać nic przeciwbolowego ale nie dałam rady:( zarzyłam po jakiś 2 ...
  • Moze cos ktos moze polecic na suchosc w ustach, taki dziwny posmak...nawet ciezko to opisac ale jesli to zasluga leczenia to na pewno co niektorzy wiedza o czym pisze..bede wdzieczna za rady
  • Przechodził ktos bóle głowy podczas leczenia? Jestem po 10 zastrzyku i od kilku dni coraz czesciej boli mnie głowa. Wczoraj wieczorem dopadl mnie niesamowity ból w okolicach tylnich głowy, nigdy nie przezylem takiego bolu, ledwo tabletki pomogły. Czy ktos mial rowniez takie silne bole głowy i jak z nimi sobie radzic, zeby jak najszybciej je zlikwidowac?
  • Witam, ostatnio sporo czytalam nt. wyciagu z karczocha i pozytywnego wplywu na watrobe chorego na HCV. Polecano go rowniez tutaj, na tym Forum. Moje pyt. jest nastepujace: - spotkalam sie z wyciagiem firmy Phyto Farm - ale wszystkie wyciagi plynne maja spirytus - a przy hcv nalezy sie wystrzegac alkoholu. - farmacuta porownujac sklad tegoz wyciagu powiedzial,ze lepszy sklad maja tabletki cinarizina i jeszcze jakies o podobnej nazwie (jesli zle napisalam,przepraszam). Jak to jes...
  • witam, dawno mnie nie było, ale od momentu kiedy dowiedziałam się, że zaczynam terapie troche sie za mocno wkręciłam w czytanie, szukanie, dowiadywanie się wszystkiego o hcv, leczeniu i przede wszystkim o skutkach ubocznych, że musiałam od tego chwile odpocząć i się zrestartować psychicznie, poprostu przez moment przestać myśleć, coś jak Scarlett O'Hara z Przeminęło z wiatrem, hihi. A więc wziełam drugi wdech i pierwszy zastrzyk dzisiaj. a więc witam po raz drugi na forum naraz...
  • Jestem mloda dziewczyna z wirusem :( ale bez jakichkolwiek objawow i wszystkie wyniki ( proby watrobowe, alaty, usg itp.) sa prawidlowe czy moge uzywac yasminelle. Wirusa jest bardzo malo. Na leczenie jeszcze sie nie zdecydowalam a lekarz powiedzial ze mam na to czas. Ginekolog powiedzial ze zawartosc hormonow jest minimalna i nie powinno miec to wplywu na watrobe. Co mowi o tym wasze doswiadczenie ?
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jak w tytule dziś zakończyłam 48 tyg. leczenia.Miesięcznie łykałam 240 tabletek/ tj 3x 3 rybki i 2x1 GS/ i 4 szpryce po 180 czyli pełne dawki. Jestem trochę osłabiona, wyniki w normie.Biorę udział w badaniu klinicznym więc nie mam za bardzo dostępu do wyników.Leczenie zniosłam nadzwyczaj dobrze, efektów ubocznych było mało.Teraz pozostaje mi czekać 2 m-c na pierwsze wyniki po leczeniu czyli po miesiącu badanie na obecność intruza co wg lekarza prowadząceg...
  • firmy Rohei Intermune -kuracja bez lnterferonu i rybawiryny.doustniet tabletkidwa razy dziennie po 2 tabl.po14 dniach wiremia ponizej normy.trwaja badania uniwer.Aucland
  • Wpisujcie proszę nazwy specyfików( do picia, ssania, połykania), które wspomagają wątrobę, utrudniając działanie wirusa. Wiem, ze było juz na ten temat ale zróbmy proszę taki zbiorczy wątek. Ja znam esenciale( kiedyś to brałam, nie wiem czy jest efektywne..)
  • Bardzo proszę o jakiś komentaż. KIlka dni temu odebrałam wyniki. Antygen HBs ujemny, natomist P/c anty HCV wątpliwy. Jeżeli chodzi o biochemię to AST 61, ALT 65, bilirubina całkowita 0,4. Za tydzień będe miała RNA HCV, ale chyba wcześniej zwariuję. Ta niepewność jest dla mnie destrukcyjna. Czy podwyższone wartości enzymów wątrobowych mogą wynikać z przewlekłego zażywania maksymalnie dopuszczonych dawek B-karotenu w tabletkach? to jest dla mnie ostatnia deska ratunku??? Proszę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się