Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      terapie

terapie

(28 wyników)
    • Jak w temacie - prosże bardzo o pilny kontakt osoby, które mają jakieś doświadczenie z terapią Gersona, albo wiedzą o osobach które w ten sposób leczyły się z choroby nowotworowej. Zbieram informacje dla potrzebującej osoby. Moj Mail: glowa_do_gory@gazeta.pl Z góry dziękuję!
    • MA ktoś doświadczenie czy może ktoś podejmował próby takiej formy terapii dołaczając do niej odpowiednie zioła???chętnie dowiem sie może ktoś ma większe doświadczenie w tej dziedzinie odemnie ...
    • czy ktoś z Was próbował tej metody, słyszałem o jej efektach (w odniesieniu do raka) od osoby, którą nie podejrzewam o fantazjowanie... najważniejsze jest czyszczenie organizmu www.forum.haszysz.com/terapia-doktora-gersona-lek-na-raka-t21904.html Metodą prób i błędów George Ashkar opracował metodę eliminowania kancerogenów z organizmu. Proponuje na nodze (poniżej kolana) na noc przyłożyć rozdrobniony czosnek (najlepiej w obrębie pierścionka) i zakleić plastrem. Kiedy zrobi się bąbel, nal...
    • Zakładam nowy wątek bo myślę że to interesująca sprawa. Jestem na terapii Gersona trzeci dzień.Pierwszy dzień - czułam się świetnie. Przespałam pierwszą noc bez bólu od daaawna. Dosłownie nic mnie nie bolało.Teraz jednak mam coś co przypomina silnego klasycznego herxa (od już połowy drugiego dnia terapii) - jak po abx. Póki co jest paskudnie (źle się czuję) ale mam nadzieję że to dobry znak (organizm naprawdę reaguje) Będę pisać raz na jakiś czas. Terapia skomplikowana i droga - dopiero te...
    • Jest to program oczyszczania organizmu opracowany przez L. Ron Hubbarda używany do oczyszczania organizmów policjantów pracujących przy zamykaniu laboratoriów produkujących metaamgetamine www.utah-detox.org/ oraz osób pracujących na miejscu zawalenia się wież WTC www.utah-detox.org/images/stories/townsend.pdf Ci ludzie posiadają wiele objawów zatrucia które są bardzo podobne do objawów boreliozy, np bołe kończyc refluks żołądkowy brak snu rozdraznienie depresja nawet smierc. Więc jeśl...
    • Hej, czy ktoś z Was próbował może terapii Gersona? Ja mam zamiar spróbować, ale na początek nie wszystkie zalecenia tej terapii, tylko zacznę od picia codziennie kilku szklanek świeżych soków z warzyw (owoce niestety odpadają dla tych co są na abx). Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie to dajcie znać:) Kilka informacji o tej terapii: www.terapiagersona.com.pl/elementy.html Tutaj krytyka tej terapii: en.wikipedia.org/wiki/Max_Gerson oraz ciekawy film: video.google.pl/videoplay?doc...
    • Czy ktoś już próbował tej metody? Jakie efekty? orthokin.pl/pl/pacjent/artroza/terapia-orthokine-w-artrozie
    • Czy fagi dzialaja tylko na bakterie czy moze udaloby sie wyhodowac takie na krętki? www.iitd.pan.wroc.pl/otf/fagiinfo.html
    • czy na naszym forum coś takiego było? piszą iż tlen wyraźnie osłabia krętki www.hbo-freiburg.de/patienten/borreliose.html Chronische Borreliose/Lyme-Arthritis Zur experimentellen Behandlung mit hyperbarem Sauerstoff (HBO) Schon im Jahr 1998 stellte WP Fife, Texas, eine positive Beeinflussung chronischer Lyme-Arthritis-Erkrankungen durch die hyperbare Sauerstofftherapie fest. In der folgenden Zeit versuchte das Druckkammerzentrum Freiburg in mehreren Anläufen, diese Wirku...
    • Witam! Dawno tu do Was nie zaglądałam, bo i sporo się ostatnio działo w moim życiu (a i dalej się dzieje!). Jestem już w Londynie. Rozpakowuję ostatnie walizki i urządzam nowe gniazdko :) Wczoraj późną nocą mój mąż znalazł ten artykuł w internecie. Zupełnie nie wiemy oboje co o tym myśleć. Może to ten cud, na który wszyscy czekamy? Czy to może być aż takie proste? Wypowiedzcie się, proszę, co o tym myślicie? Pozdrawiam serdecznie! Joanna Bernat www.lymephotos.com/index.shtml
    • Ktoś próbował takiej terapii? Tutaj jest ośrodek w którym lekarz wykonuje takie zabiegi: www.apiterapia-giza.pl/leczenie_jadem.php Nie wiem tylko czy korzyści przeważają nad ryzykiem? Jak sądzicie?
    • Witam, Wybieram się niedługo na pierwszą wizyte do dr Beaty do Katowic. Czy ktos z Was leczy sie u tej Pani doktor? Z jakim skutkiem? Bardzo bede wdzieczna za wszelkie opinie. Jak radzicie sobie z terapia we wlasnych miastach? Czy macie jakiegos "podrecznego, miejscowego" lekarza, ktory np. w naglym wypadku wypisuje recepte czy rozmawia, gdy pojawiaja sie niepokojace objawy itd.? Czy konsultujecie te sprawy telefoniczie z dr Beata? Troche sie obawiam tego leczenie na odleglosc (Koszalin...
    • Witam. Leczę się u pani Beaty z Krakowa. Pierwsza seria leków z wizytą, aparatami do kroplówek, motylkami itp. wyniosła mnie około 1500-1600zł (mniej więcej). Nie wspomnę o panelu badań za 1kPLN. Leki biorę już 22 dni. Wczoraj byłem Pani doktor, dostałem nystatynę i jakieś inne leki na grzyba, bo podejrzewałem to u siebie - po konsultacji jednak mam brać leki przeciw grzybowi i muszę je wykupić jak najszybciej. Druga sprawa to kolejna seria antybiotyków na które już być może nie będzi...
    • Córka 21 lat w poniedziałek wykryła na nodze rumień. Kleszcza nie widziała ,ale miała wrażenie ,że cos ją ugryzło ok trzy tygodnie temu. Zaraz poszlismy do lekarza i dostała 2x dobę doxycylinę 100mg przez 21dni. Ma miec wykonany również test na przeciwciała /krew pobrana we wtorek, wynik za dziesięć dni/. Nie wiem który test, ale chyba ten ,który nazywacie AWISA. Nie ma jak dotychczas najmniejszych niepokojących objawów. Chodzimy często na grzyby, tak że prawdopodobieństwo ,że to był...
    • Jestem na tym forum od jakiegoś czasu.Praktycznie po wyjściu ze szpitala neurologicznego,w którym odebrałam wynik boreliozy w klasie IgM dodatni z płynu mózgowo rdzeniowego.Lekarze kazali mi zupełnie nie przejmować sie tym wynikiem bo 90% jest fałaszywa.Zostałam na oddział przyjęta po kilku latach zawrótów głowy i zaburzeń równowagi.Dolegliwości te początkowo były masakryczne,potem raz mniejsze ,raz wieksze.Do tego dochodziły jeszcze trwające o wiele dłużej bóle kości,głównie piszczeli.Całe c...
    • witam.mam do was wszystkich pytanie.od tygodnia jestem na minocyclinie i quensyl,od dwoch dni zaczela mi szwankowac psychika,pojawiaja sie objawy ktore mialem na miesiac przed zdiagnozowaniem boreliozy.przychodza momenty w ktorych czuje sie jakbym stal z boku(totalne odrealnienie),towarzysza temu leki,strach (bezpodstawne przypominanie sobie chwil z dziecinstwa i nie tylko?!).staram sie sobie z tym wszystkim radzic ale czasami nie wiem czy to dzialnie antyb.czy moze moja psychika...
    • dziś w Dzienniku Polska (dodatek) czytałem artykuł sponsorowany dotyczący "Enervita dr Wiesław Czarkowski". Twierdzi on, że leczy boreliozę m.in. przez nieszkodliwą dla organizmu ozonoterapię. Podaje przykłady wyzdrowień po 2 miesiącach leczenia. Czy ktoś z Was korzystał z jego pomocy? co o tym myślicie?
    • to juz jest druga ale pierwsza byla stanowczo za krotka bo tylko 6 tygodni teraz mam zamiar brac conajmniej 3 miesiace zalezy tez od stanu zdrowia do tego biore 2*200 quensyl no i ta minocyline tez 2*200 robie to na swoja reke bo z lekarzami juz niemam dalej sil co byscie mi mogli jeszcze doradzic ?
    • droga Gdyniankoaniu! czytałem Twoje wpisy na forum.gazeta.pl/forum/w,26140,105328987,,Inne_drogi_zakazenia_.html?s=1&v=2 i mam pytanie - jakie efekty przyniosły te krople bo ostatni post jest z maja 2010 r. pozdrawiam:)
    • www.medscimonit.com/pub/vol_9/no_11/3706.pdf dla zainteresowanych...brzmi calkiem ciekawie sama jestem na tej terapii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się