terapie

(284 wyniki)
  • Witam, W trakcie terapii wystapil u mnie problem z tarczyca wzrost TSH do 13 Ft4 przy dolnej granicy normy, dzis bylam u endokrynologa ktory przepisal mi hormony i stwierdzil ze niestety czeka mnie przyjmowanie lekow do konca zycia. Na moje pytanie czy po zakonczonej terapii zmiany moga sie cofnac odparl ze watpi. Stad moje pytanie czy ktos tez mial problemy z tarczyca w trakcie terapii, czy przyjmowanie hormonow jest uzasadnione czy lepiej poczekac do konca terapii i wtedy sie nia zajac. Je...
  • Witajcie Rozpoczęłam terapię z końcem listopada (28.11), badanie kliniczne, ale pozostałam przy standarowej terapii. Od 5 albo 6 tygodnia ze względu na spadek leukocytów mam obniżoną dawkę interferonu do 135. Rybka bz. Wiremia niewykrywalna po 4 tygodniu,6,10,12,16 tyg. (tak często badają w ramach badania). Wiremia wyjściowa to ok 600 000. Polimorfizm CC. Dostałam ostatnio informację, że kończę leczenie w 24 tygodniu czyli po 6 miesiacach. Co o tym myślicie? z pozdrowieniami bel
  • Witam chciałam się zapytać czy macie jakiś pogląd na temat przeprowadzania operacji plastycznych podczas terapii?? Czy można wykonać nie trudną operację o znieczuleniu miejscowym podczas terapii?? czy małopłytkowość wtórna nie będzie miała wpływu na gojenie się rany??
  • Witam, po zakończonej terapii 3 lekowej z Tealaprevirem mija kolejny tydzień i martwi mnie utrzymywanie się pewnych skutków ubocznych. Mianowicie w dalszym ciągu pojawia się krwawienie z nosa i odkaszliwanie z gardła skrzepami z krwią + brzydki zapach z gardła, czasem po nocy na poduszce pojawiają się plamy krwi w wyniku, najprawdopodobniej krwawienia z gardła. Co może być tego przyczyną, czy mogą to być żylaki przełyku? Dodam,że jest problem z ciśnieniem, które skacze i puls czasem prawie...
  • jakis czas temu pisywalem tu moje doswiadczenia z leczenia klinicznego. testowalem w fazie 2b danoprevir.po nieudanej terapii standardowej. dzis uplywa juz rok po zakonczeniu leczenie efektywnego. nadal jestem zdrowy.danoprevir wyleczyl mnie. nadal jednak chodze na badania kontrolne do szpitala. pozdrawiam wszystkich z forum.
  • Witam, Jestem leczona od 5 tygodni Incivo ( terapia 3 lekowa: Teleprevir 375 mg, Pegasys 180 mikrogram, Copegus 200 mg ) -2 tabletki 3 razy dziennie w odstepie co 8 godzin Incivo, -2 tabletki Copegus (ribavirina) rano 3 tabletki wieczorem -1 raz w tygodniu zastrzyk interferon Mieszkam i pracuje w Niemczech dlatego tez terapie mam w pelni refundowana przez Firme ubezpieczeniowa. Bardzo sie balam terapii- po tym co czytalam na forum, opinie ludzi informacje o skutkach ubocznych itp....
  • Jestem po dwóch terapiach standardowych bez odpowiedzi i żadnej propozycji na przyszłość, czyli jak to się ładnie mówi zakończyłam ścieżkę terapeutyczną. Widzę jednak, że na horyzoncie pojawiają się nowe leki, czy ktoś wie jak się zakwalifikować do nowej terapii (udział w badaniach klinicznych odpada) , jakie trzeba spełnić warunki i czy NFZ pokrywa już koszty takiego leczenie. Proszę o konkrety.
  • Witam, Byłam ostatnio u lekarza i pani doktor poinformowała mnie, że w maju lub czerwcu zacznę terapię. Z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej boję się efektów ubocznych. Oprócz wirusa mam głęboką niedoczynność tarczycy. A ostatnio zrobiłam się strasznie nerwowa :(. I to mnie też martwi.
  • Właśnie dziś taką propozycję usłyszałam od swojego lekarza w Cambridge. Brać, nie brać?... Ktoś w ogóle już brał te leki? Jak skutki uboczne? Trzeba się z tym przespać !
  • Witam serdecznie wszystkich towarzyszy niedoli :). O HCV dowiedziałam się w marcu 2010 r. Od kwietnia tegoż roku jestem "pod opieką" poradni przyszpitalnej w Toruniu. Jestem po wszystkich niezbędnych badaniach, zakwalifikowana do leczenia, ktore miałam rozpocząć 1 kwietnia 2011 r. (miałam już skierowanie na ten dzień do szpitala). Niestety tydzień przed szczęśliwą datą otrzymałama telefon ze szpitala, że sprawa jest "odroczona", ze względu na jakieś problemy z limitami, NFZ i srutu-tutu...Pot...
  • witam Mam do was pytanie ,czy ktos z was mial problemy z sercem ,tarczycą i dalsze problemy z rzeczami które zaczeły sie podczas leczenia. Skończyłam terapie 3mc temu,moja morfologia dalej nie jest taka jak powinna byc. Problemy które miałam ze śluzówkami ciagna sie dalej.od ponad 8mc biore antybiotyk za antybiotykiem.(cały czas mam problem z ropiejącymi śluzówkami) do tego doszly problemy z sercem i okazalo sie ,że mam duża nadczynnośc tarczycy. ale co jest dla mnie dziwne w badaniach n...
  • czy podczas terapii mozna np nie wiem chodzic na silownie?
  • Zatem i w Europie mamy już zbójców dwóch. noweleki.hepatitisc.pl/2014/11/abbvie-tylko-2-miesiace-za-liderem.html
  • witam, moj maz wlasnie rozpoaczal terapie, czytam to forum od jakiegos czasu, przeczytalam ulotki leku i jestem pelna obaw jak to oboje wytrzymamy. najwieksza "prace" do wykonania ma moj maz oczywiscie,ale zastanawiam sie, co ja jako partnerka moge zrobic, jak sie zachowywac, czy byc wyrozumiala i nie wymagac niczego, jak motywowac w chwilach slabosci. po prostu licze na opinie osob zainteresowanych,co Wam najbardziej ze strony bliskich pomoglo. o zwyklej trosce jak o osobe chora oczywiscie...
  • witam, podobno takowa jest na etapie eksperymentow. Moze ktos z Was posiada na jej temat jakies bardziej konkretne dane? Maja to byc 3 leki (amerykanskiej firmy), ktore daja dobre efekty same w sobie, a z dodatkiem inter to juz w ogole super hiper ;), jednakze informacje o nie wdrazaniu w leczeniu interferonu brzmi obiecujaco. Kolejny temat został mi rzucony do przemyslen i mam sie nad nim zastanowic. Ewentualne testy mialyby byc w okolicach pazdziernika. Niestety nie wiem nic na temat faz...
  • Witam. Po nieudanej terapii interf + ryb po raz drugi zostałam wpisana na listę oczekujących i za miesiąc prawdopodobnie rozpocznę kolejne leczenie tymi samymi lekami - skoro nie zadziałały za pierwszym razem (była tylko częściowa odpowiedź - nigdy nie było "0") to czy jest jakakolwiek szansa, że teraz zadziałają? Jest sens w ogóle rozpoczynać terapię?
  • wlasnie sie dowiedzialem ze ostatecznie zostalem zakwalifikowany do leczenia wzw c za pomoca danoprewira.to badania kliniczne nowego leku.jestem w fazie 2b,ze mna okolo 420 osob na ktorych testuje sie w/w lek.dostale juz zgode do przeczytania---jutro mam podpisac i zaczynamy badania wstepne.przeraza mnie troche ilosc krwi ktora maja ode mnie pobierac.jest tego strasznie duzo.mam nadzieje ze bede mogl normalnie pracowac.podczas poprzedniej terapii--standardowej(inf+rib) tak wlasnie bylo.nawet ...
  • Mam następujące pytanie, czy ktoś z Was, podczas terapii 48 tygodniowej miał wydłużony czas leczenia? Czy spełnialiście poniższe warunki ? "72 tygodnie u: a) chorych zakażonych HCV o genotypie 1 lub 4, u których po 12 tygodniach leczenia wiremia zmniejsza się o co najmniej 2 log, ustępując po 24 tygodniach leczenia (pEVR) b) chorych zakażonych HCV o genotypie 1 lub 4 w czasie ponownego leczenia po nieskutecznej terapii 48-tygodniowej, którzy uzyskują negatywizację wiremii po 12 ...
  • Witam. Niestety mam problem z nieszczęsnym wirusem. Może od początku. Mam 21 lat, mniej więcej od 3 roku życia jestem zarażony wirusem. Jak to się stało? Najprawdopodobniej podczas operacji wycinania śledziony. Było to konieczne, gdyż mam wrodzoną anemię hemolityczną. Przez te wszystkie lata byłem pod stałą kontrolą paru lekarzy, wyniki miałem dobre lub bardzo dobre, nie miałem z powodu wątroby żadnych problemów, żadnych bóli etc etc. Czułem się jak każdy normalny człowiek. Leczen...
  • Zaczęłam wczoraj terapie interferonem,właśnie wyszłam ze szpitala. Bardzo się boję.Jak naczytałam się na forach co mnie czeka. Jeszcze lekarka nastraszyła mnie tak bardzo jak to będzie... Na razie po ty pierwszym zastrzyku czuje się na prawdę dobrze. Napiszcie jak to jest na prawdę. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się