terapie

(22 wyniki)
  • Mam do Was pytanie... Mianowicie wkrótce mam rozpocząć terapię DDA, jednak w międzyczasie w moim małżeństwie nastąpił kryzys ("druga młodość" męża)... Strasznie mnie to rozstroiło nerwowo i emocjonalnie. Nie wiem czy w tym momencie jest sens tej terapii, czy jednak lepiej odczekać na uspokojenie sytuacji w związku...?
  • Witam,przetrzepalam prawie caly net - nic wlasciwie nie ma, nie liczac porady bioenergoterapety. Tesciowa dowiedziala sie w krotkiej rozmowe z zaprzyjaznionym ortopeda, ze ma ostrogi i zwapnienie sciegna achillesa - o co chodzi z tym pierwszym to wiemy, o tym drugim doczytalismy. Polecil dwa rodzaje zabiegow - m.in. szok terapie. I tu mam pytanie - czy to cos laserowego, czy to krioterapia miejscowa? Tesciowa ma juz umowiona wizyte u lekarza - ale zanim do niego trafi, probujemy...
  • witam, chcialam sie spytac czy ktoras z was stosowala "terapie pulsowa" lekiem Orungal (inna nazwa itrakonazol) na grzybice paznkoci. czy to pomoglo?
  • Miałam nadczynnośc tarczycy związana z choroba Graves-Basedowa. Piszę miałam gdyż jestem 1,5 m-ca po podaniu radiojodu i weszłam teraz w niedoczynność. Biorę leki Euthyrox 25(do wczoraj)od dzis 75, Encorton 10(steryd) po którym czuje sie FATALNIE - twarz mam 3krotnie większa, mam ogromne obrzęki, b. bolą mnie mięśnie, kości kręgosłup, głowa tez codziennie. Mam problemy z chodzeniem, ręce słabna przy prostych czynnościach domowych. W ciągu m-ca przybrałam na wadze aż 6kg!!! Podob...
  • dzien dobry wszytskim czy ktos kto uczeszczal na psychoterapie moglby podzielic sie ze mna opinia na temat mojej terapii? Jestem studentką, nie przelewa mi sie. Uczeszczam na terapie psychodynamiczną do cenionej w srodowisku naukowym terapeutki. Obowiazuje umowa, ze placi sie za kazda z zaplanowanych wizyte, nawet gdy nie odbyla sie z powodu powaznej choroby, a terapeutka zostala uprzedzona. Nie ma odwolywania wizyt. Rozumiem, ze ma to sluzyc dyscyplinowaniu pacjentow, ktorzy z oporu...
  • Planujemy z mezem drugie dziecko bardzo chcielibysmy dziewczynke jest tylko jedno ale i to spedza mi sen z powiek. Od jakiegos czasu lecze sie na nerwice lekowo-napadowa i biore Paxtin 20mg. Wiem ze w czasie ciazy nie wolno tego brac a jednoczesnie nie powinno sie nagle odstawiac tego leku. Boje sie troche jak to bedzie. Staram sie przygotowywac do tej ciazy (witaminy, dieta) bo plany sa na maj 2009 nie wiem tylko co z leczeniem mojej choroby jak zniose brak lekow ktore aktualnie mi pomagaja....
  • Potrzebna mi pomoc jakiegos psychologa, psychoterapeuty moze, sama nie wiem. Wszystko mi sie w zyciu zaczyna platac, jakies przykre doswiadczenia z dziecinstwa, zale, zlosci przeszkadzaja mi zyc. W zyciu czesto strzelam sobie samoboje, generalnie robie to czego oczekuja ode mnie inni. A potem jestem nieszczesliwa. Ale inaczej nie umiem. Musze z kims pogadac, poradzic sie. Mam prawie trzydziestke na karku i coraz mniej sily na zmiane tej sytuacji, a coraz wieksza chec skonczenia z tym ws...
  • Z powodu problemów z tarczycą intensywnie wypadają mi włosy, hm, bardzo intensywnie. Endokrynolog zarzekł, iż jest to jego zdaniem "łysienie typu męskiego" i polecił mi leczenie preparatami właśnie na tę dolegliwość. Problem polega na tym, że preparaty owe - według farmaceutów - opracowywane są często na bazie hormonów męskich. Pytanie brzmi: czy kobieta może stosować takie preparaty przeciwko wypadaniu włosów? Jakie mogą być skutki uboczne? Jeśli środki takie są niewskazane - co ...
  • Stwierdzono u mnie po badaniu usg jajniki policystyczne. Z wynikiem usg zgłosiłam się do ginekologa, który zalecił mi brać przez 3 cykle duphaston. Zaczęłam już przyjmować lek, ale mam pewne wątpliwości ponieważ nigdy tak naprawdę nie miałąm objawów tej przypadłości, a tu od razu zaczyna się mnie leczyć hormonalnie kiedy nawet nie planuję ciąży. Nigdy nie przekroczyłam wagi 55 kg przy 169 cm wzrostu, mam zdrową cere i włosy, cykl regularny 30 - dniowy... Czy to leczenie hormonalne jest ...
  • czy któraś z e-mam ma może jakiekolwiek doświadczenia w tej sprawie? od jakiegoś czasu zmagam się z problemem któremu nie mogę podołać, a czas do porodu się kurczy i chciałam spróbować hipnozy. nie jestem entuzjastka różnych czary-mary, ale jestem na skraju załamania i stąd ten pomysł... chętnie dowiedziałabym się czy któraś z Pań korzystała z takich usług i jakie ma odczucia/ wrażenia no i przede wszysykim czy taki zabieg jest(może być) skuteczny...
  • Bardzo czest mi puchly nogi. Zaszlam w ciążę - wiadmo, pod koniec ciąży były one jak balony. 2 miesiące temu urodzilam, a nadal mam nogi spuchniete. Czas sie wybrac do lekarza, a nie wiem do jakiego. Wyniki moczu caly czas mam w zasadzie ok, znaczy całą ciążę, duzo piję wody, sikam w zasadzie tez... Zatem jaki lekarz?
  • Drogie emamy, prosze pomóżcie.MOja mama cierpi na nerwice deprasyjną.Walczy z tym już długo, nic nie przynosi efektów ani wizyty u psychologa, ani leki (mase wypróbowala i nic) ma 52 lata, nie pracuje.Pomaga mi przy dzieciach od czasu do czasu. Jest apatyczna, pesymistycznie nastawiona do zycia.Bardzo się o nią martwię, nie wiem jak jej pomóc.Wszystko ją przeraża, nic nie cieszy. Do nowych wyzwan podchodzi sceptycznie.Jej nastroj bardzo na mnie wplywa i udziela sie otoczen...
  • Bardzo prosze o pomoc. Gdzie w Krakowie lecza z uzaleznien, chodzi o alkoholizm. Moja mama mieszka w Wielkopolsce, ale nie chce podjac tam leczenia. Chce przyjechac do mnie i tu zaczac, zdala od miejsca, gdzie wszyscy ja znaja. Ja nie mam pojecia, gdzie ja tu skierowac, bo mieszkam w Krakowie od niedawna. Sama chodzilam na DDA, ale gdy mieszkalam we Wroclawiu. Bardzo prosze o wszelkie informacje - warsztaty, terapia, rozmowa z psychologiem. Mozecie mi kogos polecic? Z gory bardzo dziekuje.
  • jak sobie z tym radzic? jak zyc jezeli jest sie wiezniem wlasnego domu?
  • Nie wiem co robić, jestem przez męża rozbita, zdołowana, wytrącona z równowagi i chwilami mam ochotę to wszystko skończyć. W najgorszych chwilach myślę o rozwodzie, choć nie chcę się tak szybko poddawać. Myślę że powinniśmy udać się do jakiejś poradni małżenskiej, bo nie umiemy ze sobą rozmawiać, on kłóci się o wszystko, jest despotyczny, jestem jego wrogiem numer jeden , wyładowywuje na mnie swój stres, nerwy z pracy, ja jestem winna wszystkiemu,. Powodem do awantur jest np.:...
  • Skoro o grzybicach mowa... Ponoć istnieją środki, które bierze się jednorazowo. Chciałabym dowiedzieć się coś więcej na ten temat. No i pewnie muszę namówić moją dermatolog na wypisanie skierowania na bad. mykologiczne (sama na to nie wpadnie, mąż musiał jej zwrócić uwagę, że trzebaby zrobić takie).
  • Co sie stalo z moja ostrogra po zabiegu laserowym?
  • lekarz zdiagnozował u mnie zapalenie pochwy,przepisał globulki dopochwowe ale chciałabym mimo wszystko zastosować dodatkowo jakies samoleczenie,czy znacie jakieś dobre sposoby? czy rumianek lub nadmanganian potasu pomoże?czy są jakies skuteczne ziołowe kuracje?
  • Nie po raz pierwszy na tym forum spotykam się z osobami, które proponują innym uczestnikom forum kuracje ziołowe, itp. Szczególnie w wątkach dotyczących nowotworów. To jest żerowanie na ludzkim nieszczęściu! Jest to działanie nad wyraz szkodliwe. Nie wiem, czy jest tu jakikolwiek moderator, ale nie mozna tego tak zostawić! danka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się