terapie

(3 wyniki)
  • __________________________WYKŁAD___________________________________ Stowarzyszenie Dzieci Chorych na Zanik Mięśni w Chechle oraz Śląski Oddział Polskiego Towarzystwa Genetycznego oraz Śląski Oddział Polskiego Towarzystwa Neurologów Dziecięcych zapraszają na: SPOTKANIE NAUKOWE z Pierem Lorenzo Purim, który wygłosi wykład p.t: ,,Dystrofie mięśniowe od patogenezy do terapii" wykład również wygłosi dr. n med Jacek Pilch pt:,,Najczęstsze genetyczne uwarunkowania choroby mięśni:objawy ...
  • Witam .. Zawsze gdy zadaje pytanie lekarzowi "Jakie sa rokowania na przyszlosc?" ciagle slysze "zle" ... nikt nie umie z lekarzy udzielic mi informacji na temat badan zwiazanych z DMD za granica .. czytam kazda nowinke .. ale niestety na zagranicznych stronach .. czasami naprawde ciezko cos z tego zrozumiec zwlaszcza , ze moj angielski nie jest dobry ... nie mam pojecia skad moglabym dostac jaki kolwiek kontakt do lekarzy za granica ktorzy faktycznie prowadza badania nad DMD .. ciagle s...
  • Doszukałam się, że terapia z delfinami jest korzystna w dystrofii mięśniowej. Jestem na etapie porównywania kosztów owej terapii w różnych ośrodkach na świecie. Wkrótce podam adresy. Jeżeli taki wyjazd okaże się na miarę naszych możliwości to na pewno pojadę z Michałem. Spróbowaćnie zaszkodzi. A może ktoś ma już doświadczenie w tym względzie? Bardzo proszę o wszelkie uwagi i informacje. pozdrawiam sebanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się