Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      terapie

terapie

(9 wyników)
    • Szukam konkretnego ośrodka leczenia uzależnień. Wiem, że jest oddalony ok 400 km od Warszawy. Terapia trwa przez 2 lata (zapewne nie każda, ale rzadko spotykane są terapie STACJONARNE długoterminowe, więc to raczej największy trop jaki mam) i prawdopodobnie jest prywatny, choć po częsci refundowany przez NFZ. Chodzi o każdy typ uzależnień /alkohol, leki, narkotyki/. Na początku myślałam, o Tczewiu, ale tam niestety telefon nie odpowiada. Jeśli komuś coś przychodzi na myśl, proszę pisać. z ...
    • jak w temacie
    • od kilku miesiecy chodze na terapie ale niestety objawy mojej depresji sie poglebiaja. boje sie, ze moge powaznie sobie zaszkodzic. zastanawiam sie czy nie pojsc do psychiatry po recepte na antydepresanty. na ile one faktycznie pomagaja? prosze o rady
    • Od jakiegoś czasu chodzę na terapię. Wszystko idzie coraz lepiej, mam bardzo dobrą terapeutkę. Mój problem polega jednak na tym, że nie mówie jej o wszystkim. Boje się tego, że ona coś sobie o mnie złego pomyśli, że wyjdę na chorą psychicznie albo głupią idiotkę, chciałabym żeby mnie polubiła, żeby patrzyła na mnie i żałowała np że nie poznałyśmy się w innych okolicznościach, bo mam fajną osobowość i można by się ze mną zaprzyjaźnić; a nie jak na jakąś zagubioną dziewczynę. Ale nie mówie jej...
    • Cześć, od kilku lat mam dość trudną sytuację rodzinną, kilka miesięcy temu skonczyłam brać leki antydepresyjne. Jest o niebo lepiej niż było ale problem pozostał i boję się, że za jakiś czas depresja powróci. Co prawda duzo zmieniło się w moim życiu na lepsze ale do konca nie poradzilam sobie z kłopotami. Chciałam rozpocząć psychoterapię, znalazłam też psychoterapeutkę, która mi odpowiada, ma duże doświadczenie i wyksztalcenie. Powiedziala, ze w moim przypadku terapia powinna byc dlugotrwala...
    • Czy ktoś może podesłać mi namiary W historii nic szczególnego nie znalazłam Okolice Bródno,Targówek,Białołęka Ale nie tylko Chodzi mi o terapię małżeńską Z góry dziękuję
    • Regularnie od lat, gdy inni znikaja z pola widzenia, a ja zostaje sama w domu (chocby na pare godzin) ogarnia mnie paraliz. Po prostu nie mam dla kogo wstawac z lozka. Nie mam dla kogo byc ta usmiechnieta, pelna energii osoba jaka jestem wsrod ludzi. Czuje sie jakbym potrzebowala doslownie publicznosci aby ISTNIEC. Bez dzieci, partnera, przyjaciol, bez ich fizycznej obecnosci leze w lozku jak wypompowany balon, jak sparalizowana. Ogarnia mnie niechec do jakiegokolwiek wysilku, czy to fizy...
    • Umieszczam tego posta bo nie znalazłem nic w Internecie na temat poczucia winy klienta z powodu korzystania z pomocy psychoterapeuty/obarczania go swoimi problemami. Dodam, że mam na myśli relacje gdzie obie strony respektują granice i nie doszło do żadnych nadużyć. Jestem w trakcie terapii od 2 lat jestem bardzo zadowolony z wyników – mogę nawet powiedzieć, że przekraczają moje oczekiwania. Jestem w stanie rozmawiać z moją terapeutką na wszystkie tematy i nie mam z nią żadnych taje...
    • Chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Zastanawiam się nad tą metodą pomocy samej sobie, nie wiem czy słusznie, stąd pytanie. Psychoterapia jest średnio skuteczna, mam zaburzenia lękowe. Może znacie specjalistę w wawie od regresingu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się