Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      terapie

terapie

(5 wyników)
    • Czytałam artykul, w którym 29 –letnia kobieta ,chora na hashi, napisala, ze dzieki terapii u bioterapeuty jej stan zdrowia poprawia się mimo, iż nie bierze już zadnych lekow Jakie jest Wasze zdanie na temat leczenia niekonwencjonalnego?
    • Czy to mozliwe zeby tydzien od rozpoczecia leczenia zle samopoczucie i bole miesniowe sie nasilaly? Czy tak organizm walczy po podaniu hormonu?
    • Selen niestety nie zawsze pomaga. Bralam go pol roku bez wyraznych zmian na dobre i musialam przstac. Niestety, poziom antycial mam nadal wysoki. Poza tym moja kasa chorych (mieszkam w Niemczech) nie chciala placic za terapie, bo uwazaja, ze jest bardzo szkodliwa. Napisali, ze ta eksperymentalna terapia ma zly wplyw na nerki i watrobe. Co o tym myslicie? Poza tym, choc biore hormony od roku, strasznie zaczely wypadac mi wlosy, doslownie kepami. Macie pomysl, co z tym zrobic?
    • Witam, Walczę z atakami lęku gdzieś od 15 roku, mam teraz 29 lat(facet). Są takie okresy, że nic się nie dzieje (nawet rok, 2 lata), ale ostatnio się pogorszyło i miewam je dość często. Choruje również na Hashimoto. Jeśli mam atak lęku to najczęściej wygląda to tak, że mam cały ściśnięty żołądek i serce mi się "dławi", czuję ogromy lęk, nie potrafię utrzymać jednej pozycji ciała, cały się trzęsę, lewą rękę muszę trzymać do tyłu, bo gdy tylko ją wyciągnę do przodu - lęk wzrasta....
    • Na forum choroby tarczycy i immunologiczne przewija się problem z oczami. W tych postach wyczytałam, że po terapii radiojodem p/ciała już nie występują. Wymyśliłam, że może właśnie taka terapia przy hashi też miałaby sens?! Wiadomo, że w naszym choróbsku praca tarczycy zamiera. Jak potraktujemy ją radiojodem, to może już nie będziemy mieć takich problemów jak teraz z inwalidką tarczycą. Co o tym myślicie? Tess

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się