Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      terapie

terapie

(4 wyniki)
    • Mam pytanko do osób, które może stosowały terapię wg Siemionowej w warunkach domowych. Chodzi mi np. o spożycie goździków i piołunu. To mają być całe goździki? Jak je spożyć? Trzeba rozgnieść wcześniej czy co? Ile goździków to 0,5g, 1g i 1,5g? Jak to zważyć? Może kto je już ważył i może da się przeliczyć je na sztuki :) Jak spożywać piołun? Jak zważyć? Chodzi o 0,3, 0,6, 0,9 i 2,1grama. Pewnie trzeba mieć jakąś specjalną wagę....
    • Witam, walczę z Candidą już od ponad roku, na razie na Detox+ i innych suplementach zalecanych przez dr Janusa + oczywiście dieta. Robiłam sobie niedawno badania w Instytucie Mikroekologii, a na wyniku (candida alb. 8*10^5) mam wskazanie na korzystanie z prod. homeo firmy SYMBIO: ProSymbioflor, Symbioflor1 i Symbioflor2. Jestem bardzo ciekawa czy ktoś już korzystał z tych preparatów w walca z Candidą, no i z jakimi rezultatami? :-) JSz
    • Badanie z jamy ustnej i gardła 3+++. Jestem od około 3 miesięcy na diecie i od 2 na flukonazolu dodatkowo biorę probiotyki, aloes, czosnek, C 1000 i magnum B6. Zamiast być lepiej to jest coraz gorzej a od 3 tygodni to już jazda na całego problemy z gardłem zatokami, wydzielina biała i gęsta nasilają mi się bóle stawów i kości (lekka sztywność), węzłów (zwłaszcza podżuchwowych) ostatnio dodatkowo zaczęły mnie boleć brzuch , uda i prącie (pieczenie podczas załatwiania). Rano mocne parcie ...
    • Witam...wczoraj własnie otrzymałam wyniki z badania na obecnosc candidy...mój wynik: candida albicans + candida krisei +++ Wiem,ze jest tutaj sporo doswiadczonych w tym temacie ludzi i chciałabym sie dowiedzieć czy te trzy plusy oznaczaja ,ze mam bardzo rozwinieta candide...i czy leczy sie ja w ten sam sposób jak wszystkie inne? Wiem,ze mozna leczyc to farmakologicznie i środkami naturalnymi ale nie moge sie zdecydowac...czy ktos moze mi cos poradzic??/...z gory dziekuje za od...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się