trening

(7 wyników)
  • wybieramy się na konsultacje i się zastanwaiam, czy warto, bo koszt jest bardzo duży (dwa etapy około 3 tys.). czy są tu mamy, których dzieci przeszły tę terapię i sądza, że naprawdę pomogła w "naszych" problemach, czyli opóźnieniu mowy? napiszcie o swoich doświadczeniach!
  • nasz lekarz zalecil Natalce trening Biofeedback, dzisiaj mamy pierwsze zajecia, troszke sie boje, ze mala zacznie panikowac jak jej podlacza do glowki elektrody (na EEG strasznie plakala)i nic z tych zajec nie bedzie..... czy stosowalyscie juz te metode? ja jestem strasznie ciekawa jak to wyglada, bo wydaje mi sie to niewiarygodne aby tylko sila woli grac w jakas gre komputerowa........ pozdr. A
  • Mam dziecko ze zdiagnozowaną dysleksją. Zasadniczym problemem jest wg opinii pedagoga i psychologa zakłócenia w funkcjonowaniu słuchu fonematycznego. Słyszałam o metodzie Tomatisa, która ponoć przynosi duże zmiany (na korzyść) w pracy właśnie tego słuchu. Czy Ktoś się orientuje, czy na terenie Wrocławia są ośrodki, które prowadzą terapię tą metodą. Za wszelkie informacje dziękuję. Pozdrawiam. Torax.
  • Witam, Na tym i zaprzyjaźnionym forum przewijal sie już wątek treninigu słuchowego metodą Tomatisa. Szukam osób, które mają już taki trening za soba. Mieszkam w Warszawie. Mam czteroletniego synka po niedotlenieniu okołoporodwym, z duzym opóżnieniem rozwoju mowy (Michał mówi sporo, aczkolowiek baaaardzo niewyraźnie, w wiekszości zupełnie niezrozumiale). Miał badany słuch, wszystko jest OK. Ciekawi mnie, czy jest tu ktoś, kto już przeszedł trening słuchowy. Jesli tak, to gdzie. Ja...
  • Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zastosowaniem tej metody u mojego syna. Podobno owy trening słuchowy przynosi rewelacyjne rezultaty. Czy jest tutaj ktoś, kto brał udział w takiej terapii? Jestem ciekawa opinii na ten temat.!!!!
  • Chcialabym Was Dziewczyny odeslac na stronke www.logopeda.org.pl/ tu pszac do poradnii internetowej uzyskacie najlepsze informacje i miejsca, gdzie mozecie sprawdzc swoje pociechy. Poza tym chcialam wspomiiec, o czyms takim jak integracja sensoryczna - SI (sensory integration). Czesto procesy mowy uzaleznione sa od prawidlowej integracji sensorycznej. Mowa i artykulacja jest juz specjalizacja, ktora bez solidnych fundamentow - jak rozwoj ruchowy, lateralizacja, obustronna koordynac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się