-
Wklejam z ciekawego artykułu specjalnie dla Was :)
Prawie każdy mający cos wspólnego z kulturystyką czy fitness,słyszał o
treningu aerobowym lub go wykonuje,ale przez lata narosło wiele mitów na ten
temat i wiele informacji nie jest właściwie interpretowanych.Czy trening
aerobowy jest dobry dla kulturystów budujących masę mięsniową??Czy należy
ćwiczyć w szybkim czy w wolnym tempie??Czy lepiej jest w tym czasie glodowac
czy jesc,i co jesć??Czy brać suplementy wspomagające spalanie tłus...
-
Jak ćwiczyć by spalić tłuszcz a nie rozwinąć mięśnie? Dziękuje za odp.
-
...a właściwie ich brak. Już ponad 2 tygodnie jestem na pierwszej fazie i nic nie ruszyło. Nie tylko waga, ale w ogóle nie czuję żadnych zmian. Jak podczytuję wasze posty, piszecie, że po tygodniu ciuchy już zaczynają odstawać ;)
Przestrzegam zasad - oczywiście miałam dwa czy trzy odstępstwa - poza jednym, tzn nie szukam specjalnie nabiału light. Jem normalny ser, jogurty itd, nie te 0%.
Macie jakieś pomysły, co jest nie tak?
Od razu zaznaczę, że nie jestem specjalnie zniechęcona, najtrudn...
-
wie ktoś może czy można pić napoje tego typu? np powerade bądź inny? z tego co patrzyłam to jest w nim glukoza... może wie ktoś o jakimś innym izotonicznym który byłby dozwolony?? bardzo mi zależy na odp ponieważ na trenningach jednak odczuwam braki cukru, jestem osłabiona i sama woda czasem nie wystarcza
z gory dzięki za jakąś odp i info :)
-
czyli 27go marca:)
174cm
waga 73kg
załozenie do 27kiwetnia 65kg...
dam rade?
-
Witam:)
Zaglądam na to forum regularnie i cały czas znowu przymierzam się do SB.
Mam ok. 5-7 kilo do zrzutu, bo po ostatnim dietowaniu niestety się rozpuściłam.....:// Ważę ok. 75 przy 173 wzrostu. Czuję się dobrze już z wagą 72, ale nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć 6 z przodu;).
I stąd pytanie o ćwiczenia. Chcę w końcu połączyć dietę z ćwiczeniami, wciągnąć się w "sport", bo niestety pracę mam siedzącą, do pracy dojeżdżam autem - nie z wygody a z konieczności - jakoś nie wyobrażam sob...
-
Witam szanowne gremium po dłuższej przerwie. Nie pisałem tu za dużo bo ... mi się lekkie urwanie głowy porobiło i chęci małe były :)
Ci co nie wiedzą - postojowo - znaczy się waga mi utkwiła na poziomie 123 kilo. Start był w marcu na 147 kg sadła. Próbowałem rozruszać metabolizm 10 dniowym proteinowym szokiem - pomogło doraźnie - zgubiłem 5 kilo z czego 4 to woda i ta błyskawicznie wróciła.
Ćwiczyłem aeroby - rower / basen. Z początku miało to niezły efekt. Teraz organizm zaadoptował ...
-
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu calkiem nowa... przepraszam za brak polskich liter, ale mam laptopa z importu :)
Plazowalam juz kiedys - ponad 2 lata temi i w 3 tygodnie pozbylam sie 7kg, osiagnelam dokladnie swoj cel wagowo-rozmiarowo-wygladowy i czulam sie wspaniale.
Pozniej wyjazdy, bialy chlebek i powoli wymarzona figura ulegala mutacji... Probowalam wrocic do diety ok 2 razy, ale nie wytrzymalam.
W zeszlym tygodniu kupilam ksiazke dr Agatstona i jestem w 5tym dniu I fazy....
-
Witam!
Koleżanka mi poleciła tę dietę i dziś mój pierwszy dzień. Jestem ciekawa co
z tego będzie, szczególnie, że chcę schudnąć tylko 4 kg i to głównie z okolicy
ud. Skusiła mnie też ta zmiana nawyków żywieniowych, bo zawsze miałam
słabość do słodyczy i chleba.
Mam nadzieje, że nie osłabi mnie ona zbytnio bo mam bardzo ciężkie
treningi 3 razy w tygodniu i nie chciałabym na nich paść z głodu :)
Szkoda tylko że zima idzie i warzywa nie będą takie smaczne... pozdrawiam
w...
-
Witajcie! Jakoś ostatnio mam mało czasu na grupę. Poza tym jakoś dietkowanie nie przekłada się na wagę. Wprawdzie zeszło ponad 4 kilo po 10 dniowej proteinówce, z czego po tygodniu wróciło 3 kilo :) Wiem, wiem - woda. Niemniej wkurzające. Chodzę 2x w tyg. na basen. Zasuwam na maxa - 500 m kraulem 500 zabką (staram się interwałowo). Nie grzeszę kulinarnie - w zasadzie mój ostatni wyskok to kebab z chudego kurczaka. To o czym jest ten wątek?
Zbig pisał o teorii Set pointów. W skrócie chodzi ...
-
Hej Zbigu,
A jednak tu zagladasz. Sluchaj stary, nie gniewaj sie juz dluzej, napisz w trzech slowach co u ciebie, chodzi mi o twoj trening - wielka piatke, zmiany w kompozycji ciala. Sa jakies rezultaty? A moze wprowadziles jakies zmiany w treningu, diecie?
No chyba nie przerwales treningu przez moj niewyparzony pysk? :)
Iza
-
dziewczyny. bardzo wam polecam polaczenie diety SB z cwiczeniami. w moim
przypadku najlepiej dziaja cwiczenia na silowni. wiem, ze te rozne maszyny
wygladaja groznie i na poczatku troche glupio podnosci super lekkie ciezary
gdy wokol sami wypakowani kolesie, ale serio warto sie przelamac. najlepiej
zeby program cwiczen ulozyl instruktor. cwiczenia silowe wykonywane
systematycznie (2-3 razy w tyg) daja rewelacyjne efekty. nie trzeba sie
martwic ze bedzie sie wygladac jak cyborg. cw...