Dodaj do ulubionych

stres a hashi

21.10.05, 21:26
hej chcialabym wiedziec czy macie takie problemy jak ja. Chodzi mi o to ze
ile
razy ide do mojego endo na kontrole mam wysokie cisnienie bo poprostu tak sie
stresuje nawet dal mi on leki na stres. Twierdzi ze to nic nie groźnego i
musze
sie uspokoic czy macie tez cos takiego prosze was o odpowiedz z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • to-ja-007 Re: stres a hashi 24.10.05, 12:09
      Mierzysz regularnie cisnienie w domu? I wychodzi ok?
      Cisnieni skacze Ci tylko przez lekarza?

Mnie skacze ewentualnie po wizycie - jak mnie lekarz wkurzy. wink

Ale na serio, to zwykle mam odwrotny problem - tzn. jak wpadam w niedoczynnosc,
      przez co mam skoki cisnienia i wysoki puls to jak juz sie wybiore do lekarza - u
      niego w gabinecie wszystko wychodzi idealnie. Potem patrzy na mnie co najmniej z
      niedowierzaniem.

Na nerwy polecam cos z waleriana i magnez. Tylko moze lepiej zbadaj czy to
      naprawde tylko nerwy. Przy Hashi mozna miec problemy z wysokim cholesterolem,
      albo z krzepnieciem krwi a to niestety moze miec wplyw na cisnienie.

Z tego co wiem to zanim ustali sie nadcisnienie - mozna miec przez jakis czas
      problemy ze skokami cisnienia. Dlatego ja bym tego nie ignorowala. Lekarze maja
      tendencje do przeceniania nerwicy.

pozdrawiam
      ula

• anikwaw Re: stres a hashi 24.10.05, 12:42
      Na pocieszenie mogę tylko napisać, że nie jesteś chyba odosobniona z tym
      problemem......Ja mam tzw. nadciśnienie białego fartuch - czyli na okoliczność
      wizyty u lekarza rośnie mi ciśnionko!!!! Nie bardzo mogłam na tym zapanować i w
      końcu mój lekarz wysłał mnie na holera żeby wyeliminować podejrzenie prawdziego
      nadciśnienia. Badanie holterm wykazało że wszystko jest OK.

Sprawdzaj sobie ciśnionko w warunkach domowych i gdyby faktycznie było ponad
      normę zgłoś to lekarzowi. Jeśli rośnie tylko na okoliczność wizyty lekarskiej
      to chyba nie ma sensu tego leczyć??? Jakie bierzesz leki "na stres"??

Pozdrawiam,
      Ania

Pozdrowionka,
      Ania
      • iskial Re: stres a hashi 24.10.05, 12:56
        Ja właśnie wróciłam od kardiologa i potwiedzam, że efekt białego fartucha działa
        wczoraj cały dzień miałam niskie ciśnienie 100/80 94/74 a dzisiaj u lekarza
        150/100 no kazała mi zrobić holter ciśnienia zapisałam się na grudzień a na
        razie na ciśnienie nerwosol lub herbatę z melisy swoja drogą też jestem ciekawa
        co to za tabletki na stres .pozdrowienia Amazonka
        • anikwaw Re: stres a hashi 24.10.05, 23:38
          ja u lekarza też miewałam jakieś 150/100 smile))) Zainwestowałam w ciśnieniomierz
          bo trochę się przestraszyłam.....w domu było absotulnie normalne. Przy
          kolejnych wizytach Pani doktor nie dała chyba wiary moim tłumaczeniom i uparła
          się na holter.
          Chodzenie przez 24 godz. z tym ustrojstwem doprowadzało mnie do szału -
          pompowało się to to co 15 minut ! Ale wynik był bardzo dobry więc ten efekt
          białego fartucha nie jest chyba tak nietypowy smile

Pozdrawiam,
          Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka