nicniewiem19 28.09.06, 22:17 Wczoraj wymacałam guzek z boku policzka przy uchu.Kiedy go dotykam boli.Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zz Re: Guzek przy uchu IP: *.core.lanet.net.pl 28.09.06, 23:21 węzeł chłonny -jest powiekszony , zdarza mi się też coś takiego ,ja to wiąże z alergią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Guzek przy uchu IP: *.core.lanet.net.pl 28.09.06, 23:23 poprawię sie -węzeł chłonny lokalizuje się za uchem ,za małżowimą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicniewiem19 Re: Guzek przy uchu IP: *.jaskom.pl 29.09.06, 21:05 Ale ja to mam przy uchu ale z przodu tzn.Na boku policzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Guzek przy uchu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.09.06, 22:35 to jest węzeł chłonny! Powierzchowne węzły chłonne dzielą się na: węzły chł. poduszne i sutkowe (oba rodzaje są zauszne), a także węzły przyusznicze powierzchowne i przeduszne (oba rodzaje są przeduszne). Są nawet węzły chł. policzkowe, żuchwowe i nosowo-wargowe, także nie jest nigdzie powiedziane, że węzły chłonne w okolicach szyi są umiejscowione tylko za uchem Z poważaniem Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem19 Re: Guzek przy uchu 30.09.06, 16:43 Ale z czego by mi się ten węzeł tak powiększył?I co mam z tym robić? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: Guzek przy uchu 30.09.06, 17:02 ja mam taki guzek od kilku lat- jest to proste- przeziebienie nie doleczone, wezel wychodzi i czasem sie nigdy nie wchlania; czesto tak jest Odpowiedz Link Zgłoś