Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      w domu

w domu

(75 wyników)
    • witam serdecznie, od kilku dni jestem posiadaczką cudownego bokserka. Jednak mam z nim pewien problem. Nie został on nauczony czystości. Chodzę z nim na długie spacery, zazwyczaj dwugodzinne, ale to i tak nic nie daje. wyglada to tak jakby na spacerze wstrzymywał a wraca do domu i po kilkunastu minutach do godziny, sie załatwia. Najgorsze jest to że robi jak tego nie widzimy albo najczęściej w nocy. Jest jeszcze jeden problem boi się innych psów, tak że poprostu staje jak wryty, jak widzi lub...
    • Mam suczkę cocer-spanielkę, która ma prawie roczek(jest moim cieniem,nie opuszcza mnie na krok-rozstajemy się tylko na czas mojej pracy), a we wrześniu urodzę swoje pierwsze dziecko.Bardzo się boję,że moja sunia będzie bardzo zazdrosna o nowego domownika:( Czy macie Państwo jakieś doświadczenia jeśli chodzi o zachowania psa w takiej sytuacji?
    • Bardzo podobają mi się psy rasy chow-chow i z tego co dotychczas o nich czytałam to idealny pies dla mnie. Zastanawiam się czy ma jakieś wady lub cechy o których mało się pisze a które na przykład sprawiają, że nie nadaje się do mieszkania w bloku albo dla rodzin z dziećmi?
    • Od dawna chcemy mieć psa. Od razu wyjaśnię, że pies ma być dla mnie i męża a nie dla dzieci, bo te są bardzo małe (3,5 i 9 miesięcy). Mieszkamy w bloku. Już od bardzo dawna chcemy mieć psa (myślimy o cocker spanielu), ale strasznie się boję czy to dobry pomysł, czy nie będziemy żałować, czy damy radę .... Proszę mnie zachęcić lub wylać kubeł zimnej wody.
    • Bardzo chcielibyśmy mieć psa, mamy obecnie 2 super koty, pracujemy jednak 8 h co skutkuje 10 godzinna nieobecnością w domu. Zależy mi aby pies był szczęśliwy i nie męczył się sam ( no z kotami) podczas naszej nieobecności. Uwielbiam zabawy i spacery nie stanowią problemu. Chciałabym jednak by czasem można było posiedzieć przed komputerem oglądnąć tv, czy zwyczajnie spokojnie poczytać książkę. Jaką rasę proponujecie. Jestem zakochana w border colie ale nade wszystko nie chcę zrobić mu krzywdy...
    • Szczeniaczki ur.10.01.2011r. ,2 pieski i 2 suczki,pieprz i sól, pięknie, proporcjonalnie zbudowane, czyste w rasie – rodzice na miejscu (to nasi pupile - nie hodowla). Zbadane – zdrowiutkie i zaszczepione oraz 2 x odrobaczone co udokumentowane jest w książeczkach zdrowia. Wesołe i figlarne, nie gubiące włosa,słodkie małe diabełki. Cena- 240 zł. za sztukę Do odbioru od zaraz. Polecamy! A pilne – ponieważ bardzo rozrabiają – a mieć cztery takie małe łobuziaki w ...
    • Mam cocker spaniela rocznego. Mieszkam w domu wielorodzinnym w którym znajduje się również suka rasy cocker spaniel,która ma cieczkę od tygodnia czy nawet więcej. I mój pies raz ją zobaczył na korytarzu (na ogół gdy ma cieczkę za dużo nie wychodzi. ) nie dało się go od niej oderwac.. i teraz cały czas piszczy jęczy,podchodzi pod drzwi,za każdym razem gdy wychodzimy wącha to miejsce w którym była suka. I np. teraz nie wiem kompletnie co robic. Choc to gdy zobaczyl suke na korytarzu bylo kilka ...
    • Wiec tak jestem wlascicielka 8 miesiecznej suczki rasy York . Do naszego domu trafila gdy miala 3,5. Poniewaz czekalismy az dostanie wszytskie szczepionki itd wet powiedzial zeby jej nie wyprowadzac z domu bo jest za drobna i latwo moze dostac jakies choroby ..tak wiec gdy miala 5 mies. pierwszy raz na dworze. 1) sika na balkonie na pampersa ( ok ) 2) Zdarzy sie jej na kanapie zalatwic ( bardzo nie ok ) 3) na spacerze nie sika wogole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4) u tesciow w ...
    • Od kilku miesięcy mieszkam z rodziną w domu z ogrodem. Myślimy o zakupie niedużego pieska, lecz chcielibyśmy, aby jego domem było podwórko i ogród. Stąd moje pytanie: czy istnieją psy małych ras, które nadają się do życia wyłącznie na zewnątrz? Podobają nam się bardzo pieski rasy Jack Russell Terrier, ale nie wiem, czy mieszkanie na podwórzu nie byłoby dla nich udręką. Proszę o radę w tej sprawie. :-)
    • Witam W ndz przybędzie do nas szczenie w wieku 8 tyg. Wet zaleca pozotawienie go w domu do 3 szczepienia a więc do 12 tygodnia. W tym czasie piesek miałby załatwiać potrzeby na podkładach higienicznych. Początkowo myślałam o położeniu tych podkładów na balkonie, potem wyczytałam ze z podkładami trzeba jeździć po mieszkaniu w kierunku drzwi....Podpowiedzcie jak przetrwać ten miesiąc z siusiającym psem w domu tak , żeby nie zakodował sobie ze potrzeby załatwia się tylko na podkładach a...
    • Jak w temacie, drapie i gryzie sciany, futryny, wylacznie jak nas nie ma w domy - macie podobne problemy? co robicie? Dajecie jakies substytuty do drapania? Z gory dziekuje za pomoc
    • witam,mam córke 6 lat i od zawsze chce miec psa a ja zreszta tez:) Jest jeden problem, nie chcemy trzymac go w domu. Mamy duzy ogród wiec pies mógłby sie wybiegac ale noc i częsc dnia spędzał by w kojcu. Moze ktos wie jaki pies jest łagodny w stosunku do dziecka a na tyle twardy zeby zime przetrwał na dworze?? prosze o pomoc
    • Witajcie, od miesiąca mam jamniczkę. Obecnie ma ona 12 tygodni i dopiero za tydzień możemy zacząć wychodzić na spacery. Do tej pory suczka załatwiała się w domu na gazety, choć oczywiście zdarzało się też że w innych miejscach. Koleżanka z klatki powiedziała mi że zapach sików czuć na klatce!! Codziennie zmywam podłogę na mokro i jak tylko suczka nasika gazety wyrzucamy. W przedpokoju są płytki, ale zapach sików wszedł chyba w fugi. Ja tego nie czuję za bardzo bo chyba się przyzwyczailiśmy. A...
    • Jak uczyliscie szczeniaczka czystosci,bardzo prosze o wskazowki,bo moj sika gdzie stanie,nawet nie jestem w stanie upilnowac(white terrier)
    • Szczerze mówiąc zastanawiam się nad dwoma rasami tzn. owczarek szkocki i chow chow. Chcę psa trzymać w domu. Zależy mi na tym, żeby nic nie niszczył. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczna :)ps. mieszkam w domku na wsi.
    • proszę o poradę jak oduczyć pieska załatwiania swoich potrzeb w domu. Mam 7 tygodniowego cocker spaniela, wychodzimy często na dwór ( co 2 godziny) a on jak na złość na dworze biega i bawi się a jak tylko wchodzimy do domu to sika. Powoli zaczyna kupki robić na dworze (niestety rano zawsze są 2 bobki) ale siusiać za nic nie chce. Karcimy go i pokazujemy drzwi, że tam na dwór trzeba i zaraz wychodzimy z nim. Jeżeli macie jakiś skuteczny sposób to proszę o podpowiedz.
    • Witam; Potrzebny mi pies do strużowania-obrony posesji, ale w domu jest 4-latek, i niedługo będzie niemowlę; pies będzie mieszkał w budzie z kojcem, zapewnione spacery i wybieg; do domu wchodzić nie będzie !!!!!!!!!!!!!!!!! przez cały czas w domu są teściowie i moje dziecko za płotem u sąsiadów są owczarki niemieckie-2 psy Co możecie mi polecić - psa czy sukę, jakie rasy ?????????????? dzięki za wszelkie info
    • Co myślicie na temat usług psiego fryzjera u Was w domu? Przyjeżdża do Was z ekwipunkiem, strzyże psiaka, pozostawia po sobie porządek, zadowolenie z wykonanej usługi i w dodatku uśmiech ;) Jakie jest Wasze zdanie?
    • Mam pytanie , które może wydawac się normalne bo to u szczeniaków normalne ale nie wiem dokładnie czy mały golden tak jak inne psy gryzie , warczy , szczeka..Goldeny to bardzo łagodna rasa i nie wiem czy tak powinno być a jeżeli tak to kiedy to przejdzie..? prosze o pomoc
    • Witam! Jestem szczęśliwą posiadaczką małego mieszkania ale pomimo to chciałabym mieć psa. Pracuję i wolałabym jakąs poskojną rasę która nie potrzebuje bardzo częstych spacerów - co polecacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się