-
W życiu nie miałam psa, ale ostatnio zdecydowałam się w sumie na shih tzu. Zastanawiam się jednak, czy piesek (szczególnie mały szczeniaczek) wytrzyma sam w domu, kiedy ja będę w pracy (9-10 godzin).
Bardzo bym prosiła o jakieś opinie i rady!
-
Chcę pokazać jakiego mam potwora w domu
wstaw.org/m/2012/08/24/15082012089.jpg
wstaw.org/m/2012/08/24/15082012093.jpg
wstaw.org/m/2012/08/24/15082012091.jpg
szkoda , że nie można od razu wkleić zdjęcia
-
Prosze o pomoc wszyscy w domu załapaliśmy wisrusa tylko nasz mały psotnik się trzyma Nico ma 8 tygodni tydzień temu był szczepiony na 1 szczepionkę i tu mój apel do was kochane czy jest możliwość że się nie zarazi, a jeżeli coś go złapie to co mu podać czy może lepiej odrazu jechać do weterynarza będę wdzięczna za każdą podpowiedź.Pozdrawiam
-
Nasz maluszek też właśnie przyjechał - w samochodzie był super grzeczny, przytulał się ale i rozglądał z ciekawością:) jest prześliczny - zresztą jak każdy maluch:) napił się tylko wody i jak go wsadziłam do legowiska to tak się tam przewala i kokosi. Martwie się tylko czy to normalne że tak szybko oddycha? o matko ale ze mnie panikara - bądźcie litościwe:)
-
jak maluch zakuma że siusiu robi się na matę/gazetę to co dalej? od razu ma zniknąć żeby zaczął chodzić pod drzwi, czy dać mu jeszcze czas i zostawić matę w razie gdyby jakiś wypadek się zdarzył?
jak długo u was trwało zanim szczeniaczek pojął o co chodzi z tym wychodzeniem na dwór?
-
Witajcie!
Mam 2 suczki Shih - tzu. Jedną już ponad 2 lata (Tosia), a drugą od 2 tygodni (Mamba).
Z moją starszą nie miałam takich problemów,więc potrzebuję porady.
Mamba nie może załapać,że nie siusia się w domu :(
Nagradzam ją na dworze. Wychodzi często, bo mieszkam w domu. I tak, jak wróci ze spaceru, to sika w pokoju... Macie jakiś pomysł? Ona skończyła już 7 miesięcy, więc dorosła panna z niej, a taki problem...:/
Pozdrawiam z suniami!
-
Moja shih tzu ma juz pół roku ,mieszkamy w domku z ogrodem ,więc
gdy jestem w domu to ona biega po ogrodzie nagle wbiega do domu i
tam się załatwia.
Dodam ,że nie zawsze tak robi bo często załatwia się na podwórku ale
wczoraj np.biegała po ogrodzie a załatwić się wbiegła do domu,dziś
wyszłam z nią na 15 minut,wracamy o domu i zaraz robi kupe.
-
Bo mój jak na razie po cichaczu podgryza mi drewniaki :) a tak to jeszcze nic poważniejszego nie spsocił.Krąży jeszcze koło szczotki do butów i pali "głupa" jak go przyłapię na chęci dobierania się do niej :)
-
Proszę daj znać jaka reakcja TATY na prezent czy cocker spanielka się podoba a imię Abi jak wybrał wnusio czy jak poprzednia psinka Majka.
Przepraszam za moją ciekawość ale to chyba takie babskie ha.ha. Pozdrawiam Maria
-
mój maluch to taaaki rozrabiaka..... :-)
Przejść normalnie domem nie można, plącze się między nogami... żebrze pod stołem, kiedy my jemy...jak tylko wychwyci w powietrzu zapach "normalnego" jedzenia to normalnie wariuje..
W nocy pięknie śpi, ale jak tylko ktos w łóżku poruszy się i on zauwazy że już nie śpimy to pełna gotowośc do zabawy...
Nieststy zdarza mu się zsiusiac i zkuciac nie tam gdzie trzeba, więc w domu podłogi sa myte nawet 2-3 razy dziennie, coby za bardzo nie "pachnialo"..
N...
-
temat na czasie bo zbliżają się wakacje :)
chcemy wyjechać nad morze, nie na długo, na około 5 - max 7 dni, no i jest mały, kudłaty problem... Gustaw :)
nie mam go u kogo zostawić (tzn mam kilka propozycji, ale z tych akurat skorzystać nie chcę), więc znalazłam ośrodek w którym akceptują zwierzęta, no i teraz pytanie, czy byłyście kiedyś z psem nad morzem?
nie wiem czy mam go zostawić na pół dnia w domu (w końcu w domu też zostaje sam), czy lepiej zabrać parasol, wodę i wziąć na "dziką p...
-
Witam
Jestem nowym użytkownikiem ale juz od jakiegoś czasu czytam wszystko
co tyt piszecie
Kupuję niedługo shih tzy i mam pytanie w związku z ta straszną
choroba ....zapomniałam nazwy chyba per.. coś tam
objawy to wymiotowanie biała pianą brak apetytu no i w efekcie
śmierć pieska
Czy moje dziecko może sie zarazić,dziecko ma 4 latka napiszcie bo
zakochałam sie wtych pieskach i bardzo bym chciała go mieć
-
Witam! Jestem nowa na tym forum, shih mamy od dwóch tygodni, jest wspaniałą, wesołą sunią, fajnie się u nas zaaklimatyzowała, my też bardzo ją już pokochaliśmy(przyłapałam nawet męża na mówieniu do niej córuś:P).
A pytanka moje dotyczą:
1. załatwiania potrzeb - wiem,że nie da rady psa z dnia na dzień nauczyc czystości,ale frustruje mnie fakt,że jesteśmy np.2 godziny na trawce,wracamy do domu,a Shila leci się do kąta wysikac (czasem zdaży jej się na gazetkę, tak co 5 raz, za co jest chwalon...
-
Jak kupuję dziecku jajko niespodziankę to cieszy się i pies : ) Czeka na to żółte opakowanie w którym jest zabawka i bawi się tym a potem gryzie. Uwielbia tę dziwną zabawkę. Tu na zdjęciu już obok niego pogryzione trofeum ; )
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2723333,2,1,DSCF7130.html
A Wasze psiaki mają jakieś dziwne ulubione zabawki?
Mój jeszcze kocha po prostu pluszaki. Nie może się powstrzymać żeby pozdejmować z łóżka te mojego dziecka. Prawie zawsze jak wracamy do domu to zastajemy Drops...
-
Słuchajcie...czy to możliwe by 8-miesięczny psiaczek wyczuwał cieczkę u suczki? Pytam bo sprawa wygląda tak....mieszkam w domku na wsi(raczej) ...kilka domów ode mnie chyba jakaś ''panienka'' ma cieczkę;) Kawalerzy chodnikami całe dnie się szwendają...mój siedzi w domu...ale cały czas wchodzi na okno...mruczy...skrobie...nie wiem co z nim się dzieje;/ Dziwi mnie bo Fokus ( 4letni bokser) jakoś nie wznosi hałasu a jest na dworze...O co kaman? Czy Gustaw jest jakiś uwrażliwiony na tym puncie c...
-
po jakim czasie wasze pieski nauczyly sie siusiac na dworze i jak je nauczyliscie????
dziekuje za wszystkie rady.
-
śladu po wrzodzie nie ma:)
i mamy nowego czlonka rodziny ;) mlego shih tzu :) ma 5 miesiecy ale jest malenki :)
postaram sie wstawic zdjecia:)
-
czym nagradzacie szczeniaka np za zrobienie siusiu na dworze?
i co macie w domu do zabawy dla takiego maluszka?
-
Może i ja jestem jakaś dziwna ale tak jak ja się przywiązuję do swojego pupila...tak myślałam że wszyscy właściciele do swoich piesków...niekoniecznie shih tzu. I jak ja się pomyliłam!! Nie mogłabym oddać swojego psiaczka po tym jak już go wszystkiego nauczyłam...jak sie do niego przywiązałam. Nie wiem dlaczego ludzie to robią?? Przecież te zwierzaczki też darzą nas jakimś uczuciem...tęsknią za nami gdy zostawiamy je same...lubią się z nami bawić i jak tu sprzedac takiego przyjaciela????. :(...
-
Mam 8 miesięczną sunię,która robi siku w domu.
Za nic nie mogę jej odzwyczaić tego nawyku.
Chodzimy z nią dość często na spacer i tylko się "złamie",a o sikaniu to
sporadycznie sobie przypomni.Za to jak wróci do domu natychmiast biegnie do
miski z wodą,a po jakimś czasie już pod drzwiami nasikane.
Mało tego,wczoraj w nocy zrobiła siku na łózko córki.W swoje legowisko tez dwa
razy zrobiła.
Pomóżcie,bo już tracę do niej cierpliwość....