w domu

(320 wyników)
  • Cześć :) Kilka dni temu wzięłam pod opiekę malutkiego baranka, którego matka odrzuciła i ledwo go odratowano. Jagniątko ma tydzień i od dwóch dni jest z nami w domu owinięte dwoma pieluchami. Co 2-3 godziny przygotowuje mu butelkę z owczym mlekiem z proszku (specjalna mieszanka dla jagniątek:), oczywiście z nocną przerwą. Koło domu przygotowaliśmy mu wybieg ( ok 15m2 ), który również jest zaopatrzony w drewniany malutki domeczek, który kiedyś służył królikom. Mamy to szczęście, iż miesz...
  • Mam ogromny w moim mniemaniu problem. Przez 6 lat kot jeździł z nami na wakacje (cała Polska). Jednak przyszło co do czego i mój M chce mnie zabrać w podróż poślubną do Włoch. Pomysł był taki aby kocur został na ten czas zakwaterowany w domu mojej mamy. No i zrobiliśmy próbę na jedną dobę. (od razu mówię, że kot zna dom mojej mamy bo często w nim bywa, zna również rodziców. Jest ogólnie "samolubem" ale z rodzicami zdążył się oswoić). No i katastrofa. Telefon o godzinie 15, że kot syczy, rzu...
  • mam ponad roczna suczke, miała już pierwszą cieczke ponad 2 miesiące temu i wszystko było ok. Niedawno u nas w domu tymczasowo pojawiły się 2 małe kotki. Malutkie, musieliśmy je jeszcze karmic butelka, ktoś je wywalił.. Mniej więcej od tego czasu u mojej suczki powiększyły się sutki, zrobiły się większe całe cycyszki, są takie wiszące, ale tylko część, nie wszystkie. Czy to może być z powodu małych kotków ? troche się martwię i zastanawiam sie nad wizytą u weta.
  • Za kilka dni przywitam w domu kota ze schroniska. Rudzielec ma 12 lat, wiec jest juz starszym kotem. Wiem o nim tyle ze do tej pory mieszkal w domu i nie wychodzil na zewnatrz. Zastanawiam sie co przygotowac na przybycie Rudego do domu. Kuwete, miseczki to oczywistosci. Zastanawiam sie jakie jedzenie najlepiej kupic (bo nie wiem co jadl do tej pory) i jaki zwirek (wiem ze niektore koty na przyklad nie lubia zapachowych). W domu rodzinnym mialam koty, ale poniewaz na wsi mialy swobod...
  • Proszę o poradę. Mam roczną beagielkę PUMĘ. Co mnie niepokoi to fakt, że sika w domu!!!Od początku mieliśmy problem aby ją nauczyć czystości mimo, iż wychodziliśmy z nią co godzinę (wydłużając co jakiś czas przerwy). Często dostaje nagrodę gdy tylko zrobi potrzebę na dworze. Układanie gazet na podłodze nic nie daje (Puma uwielbia wszystko co chwaszczy). Myślałam, że z czasem wyrośnie a jednak nie! Wyeliminowałam z jej diety: warzywa i mięsko gotowane w zupie, bo wyczytałam, że b...
  • Od tygodnia jesteśmy szczęśliwymi właścicielami 1,5 rocznego psa - krzyżówka boksera ze staffordem. Poprzedni właścicel "nie radził sobie z nim" - zaczynam podejrzewać, że chodziło właśnie o to z czym teraz my sie borykamy. Pies generalnie ma pełne podstawy, żeby zostać uznanym za psa prawie doskonałego... no właśnie prawie. Gdy zostaje sam w domu, jak równiez w nocy ZAWSZE załatwia sie w kuchni na podłogę ( obie formy zalatwienia). Znaczenie nowego terenu, z tego co wiem odpada,...
  • Od tygodnia mieszka z nami 4 miesięczny brytyjczyk. Kotek szybko się zadomowił, ale czasami w nocy gdy my już śpimy a on utknie gdzieś w innym pokoju to płacze. W trakcie dnia póki co zostaje sam max 2-3h. Moje pytanie - w niedziele rano musimy cała rodziną wyjechac, wrocimy w poniedziałek po południu. Co lepsze dla kota - zostawic go samego w domu, (oczywiście ktoś będzie przychodził go karmic) czy lepiej zawieśc go do rodziców? Kot będzie wówczas u nas równe 2 tygodnie. Co będzie dla ...
  • Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak można skutecznie oduczyć 5-cio miesięcznego psa siusiania w domu, oraz co należy zrobić w przypadku kiedy pies wraca z dworu, gdzie się załatwił a po 15-20 minut od powrotu znowu siusia w domu?? Pozdrawiam
  • Znalazłem rano małego kotka.Na moje mało fachowe oko, gdzieś cztero tygodniowy. Zawsze miałem w domu jakiegoś psa,a teraz nagle kot i zupełnie nie wiem co dalej? Na pewno pojadę dziś po południu do weterynarza na jakiś przegląd. Prosiłbym o jakieś rady,czym go karmić?jak go do kuwety przyzwyczaić? itd. itp. W kociej kwestii całkowicie zielony jestem.
  • No właśnie, dużo tu doświadczonych osób i eksperci, więc proszę o pomoc. Mam dużego psa mieszaniec owczarka i nowofunlanda, który jest wychowany w domu. Dotąd łagodny, dwa tygodnie temu rzucił się na 12 letnią dziewczynkę, córkę mojej lokatorki i ugryzł ją w rękę. Musieliśmy przynajmniej czasowo usunąć go z otoczenia dziecka, bo mała się go boi. Pies został przeniesiony do dużego pomieszczenia z wybiegiem. Ale do czego zmierzam. Otóż po 4 dniach zauważyłam u siebie i córy mnóstwo ...
  • wzieliśmy ze schroniska 2 psiaki (sunie) - jeden ma 4 m-ce i jeszcze zdarza jej się załatwiać w domu i tak około roku drugą (wzięta tydzień pózniej)mam problem własnie z ta starszą sunią. Mimo ze była w schronisku w przybliżeniu około 3 m-ce nie wykazuję takiego schroniskowego zachowania. Jest wesoła i bardzo energiczna ale musze z nią wychodzic na dwór co 1-2 albo 3 godziny bo jak nie to załatwia się w domu (chodzi o siusianie) Mimo ze wie że nie mozna. W nocy (przerwa 8-9 godz...
  • Najprawdopodobniej przynieśliśmy pchły na swoich ubraniach z piwnicy. Zagnieździły się na naszej kotce, podałam jej spot on, ale pchły rozpełzły się po mieszkaniu. Mamy 10 m-cze niemowlę, więc nie mogę zbyt truć mieszkania, czym wybić te cholery.
  • Pisalam ostatnio o chorej jamniczce Poli, chorej na serce. Nie wazne bylo w tych dramatycznych dla niej dniach, kiedy byla bardzo slaba i w fatalnym stanie - sikanie na dywan:( Dywany poszly do czyszczenia, wczoraj wrocily i w nocy znow Pola tam sie zalatwila, sama cichaczem zeskakujac z lozka (w ciagu dnia ja znosimy, bo przeciez ma chore serduszko!). Wczesniej zdarzalo jej sie sikac na dywan, na lozko!! w duzym pokoju, nie w sypialni, gdzie sypia z Pania. Rece mi opadly:( Co z...
  • witam! jestem właścicielką 5 miesięcznej suczki Jamajki(mieszaniec).mam z nią niebywały problem...załatwia się w domu! pies od kiedy pojawił się w domu był uczony załatwiania sie na gazecie,a później na podwórku.niestety po dziś dzień jakoś to psu nie wychodzi.oczywistą sprawą jest to,że pies wychodzi regularnie na dwór-dwa, trzy razy dziennie lub częściej.niestety mimo załatwienia się na podwórku pies robi w domu.wiadomą rzeczą jest to,że zaczyna śmierdzieć i mamy juz tego dosy...
  • Witam.Mam problem z kotami.Jeden,samiec,10 m- cy,niewykastrowany,niewychodzacy.Drugi-samiczka,7 tygodni,nowy czlonek rodziny.Od wczoraj,gdy samiczka zawitala w naszym domu,kocur jest nia bardzo zainteresowany.Nawet za bardzo-lize ja po glowie,nogach,w miejscach intymnych,potem gryzie ja w kark i czasami traca lapka.Przy tym cesto zdarza mu sie wydawac z siebie pomruki(ciezko je okreslic).Wydaje sie nam ze kocur czuje potrzebe pokrycia kotki,jednak czy moze to byc po prostu zainte...
  • Witajcie, Niedawno, razem z moją roczną już goldenką, przeniosłam się z bloku do domu z ogrodem. Początkowo ogród dla suni to był raj, teraz mam wrażenie, że się nudzi (ta masa wykopanych dołów...). Postanowiliśmy wziąć do towarzystwa drugiego psa i tak w ostatni piątek pojawiła się 4 mies. goldenka. Mam parę pytań: 1. „Stara” sunia bardzo podgryza (dusi, szarpie) małą. Nie przeszkadzam im w tym, niech ustalą hierarchię, ale ile to może potrwać? Co, jeśli nie uda im ...
  • Błagam o pomoc! Od pewnego czasu mój 3-letni kocur (jest wykastrowany) znaczy teren w domu. Dosłownie oznacza to obsiusiwanie mebli, a dzisiaj nawet zaznaczył sweter zostawiony w łazience. Nie muszę tłumaczyć jak bardzo jest to uciążliwy smród i jak trudny do usunięcia. Czytałam, że takie zachowanie może wynikać z jakiegoś kociego stresu...ale nasz kocur jest kochany, nikt nie krzyczy na niego, nie mamy dzieci itp. Ma za to do dyspozycji ogromny dom i ogród. Obawiam się, że jedy...
  • Moja suczka ma już 1,5 roku i nadal załatwia się w domu - najczęściej wtedy gdy nikt nie widzi. Nie wiem czy to sposób robienia nam na złość jak np. zostaje sama w domu czy jakis problem z trzymaniem moczu. Wychodzimy z nią tak czesto jak mozemy, ale w ciagu dnia zostaje sama na 7 godzin i załatwia się w mieszkaniu. To samo jest w nocy gdy śpimy. Na spacerze zachowuje się normalnie i zawsze się załatwia. Wie też, ze nie wolno jej sikać w domu bo jak to zrobi to chowa sie pod łóżko...
  • Prosze o info. Mój ma 7 miesięcy a jeszcze sika. Niektórzy mówią coś ty , już jest za duży . Inni mówia ,że jescze ma prawo sikać. Prosze o info. Czy macie jakiś sprawdzony środek, by nie smierdziało w domu?
  • hej czy jest tu ktos kto oduczył sikać (posikiwać) swojego psa w domu) mam z tym olbrzymi problem ponieważ mam nową wykładzinę............. suczka zawsze na spacerkach siusia przeolbrzymie ilości ale to i tak nic zawsze ma cos w zapasie i zawsze sobie siknie tu i ówdzie chocby po 10 kropelek!!! boje sie o wykładzinkę...... zrobiłam jej specjany chopdniczek w przedpookoju na terakocie ze jak juz musi to zeby tam siosiała ...ale ona nie!! woli na naszej nowej wykładzinei!!!!!...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się