w domu

(28 wyników)
  • jak przyzwyczaić psa do zostawania w domu przez kilkanaście godzin? Mam pieska, który wychował się w domu z ogródkiem. Ja jakiś czas temu przeprowadziłam sie do bloku i zastanawiam się czy nie zabrać swojego psiaka do siebie. Problem w tym, ze nie ma mnie w domu ponad 12 godzin. Obawiam się, że nie wytrzyma zamknięty w domu przez tyle godzin... kto go wyprowadzi? czy nie będzie wył gdy zostanie sam? Może znacie sposób na przyzwyczajenie psa do kilkunastogodzinnej samotności. c...
  • Witam Was, Zastanawiam sie nad wzięciem kotki. Nie wiem tylko czy mój tryb zycia i motywy dla których podsanowilam zaprosic do domu kotkę są słuszne. Może ocenicie/podpowiecie. Tryb zycia: wychodze z domu 7.30 ( mieszkanie w bloku)wracam 18sta. weekendy zdarzaja mi sie wyjazdowe. Motywy: Po paru latach bez zwierząt w domu ( mialam 3 psy i kota - po kolei) tęsknie to mruczenia kotka moje dziecko marzy o kotce dodatkowo jestem pewna ze kot pomoże mi socjalizowac dziecko:) Lubie pod...
  • Jestem wlascicielem czteroletniego PAPILONA,ktory znaczy teren w domu.Czy kastracja pomoze usunac ten problem??? Bardzo dziekuje za opinie na ten temat. Pozdrawiam. dirtyglad
  • Witam. Niedawno przygarneliśmy do domku pieska przybłędę. Ma około 2 lat. Jest u nas już 4 dni i chcieliśmy go zapoznać z naszym 11-letnim psem. Niestety próba spotkania zakończyła się małą walką. Nowy pies rzucił się na naszego staruszka i trzeba je było rozdzielić. Co zrobić żeby pieski się zaakceptowały? Jak je do siebie przyzwyczaić?
  • Proszę Was o poradę. W związku z wyjazdem mojej mamy opiekuję się teraz jej kotem. Zwykle te wyjazdy trwały około 1 tygodnia. Kot zostawał sam w domu, a ja codziennie przychodziłam karmić go i sprzątać kuwetę. Zrezygnowałam z przewiezienia go do siebie do domu, ponieważ moja kotka zupełnie nie tolerowała go: w małej budził się wręcz tygrys - fukała na kocura mamy (dodam, że to kastrat)i zaszczuwała go. Po dwóch dniach oswajania zrezygnowaliśmy i odwieźliśmy go do mamy, żeby oszczę...
  • Czy jest jakas szansa na takie wychowanie malego Jamnika zeby nie napastowal Krolika? Krolika mamy juz 4 lata i go kochamy, od trzech dni mamy tez malego (9 tygodni) szczeniaka. Dzis probowalismy po raz pierwszy dac im sie zaprzyjaznic - skonczylo sie na wyscigu po pokojach i latajacym w powietrzu futrze krolika. 9'cio tygodniowy jamnik za bardzo biegac nie umie, ale juz czuje ze krolik to cos co nalezy gonic. Czy ktos zna jakas metode nauczenia ich wspolnego zycia?
  • czy wykastrowanie kocurka spowoduje, że przestanie on ' znaczyć teren' w mieszkaniu w którym mieszka ? ? I jakie są jeszcze inne konsekwencje takiego zabiegu ? Pozdrawiam. V.
  • Pierwszego i drugiego psa miałam zupełnym przypadkiem. Obecna suka jest "owocem" poszukiwań i wyboru. Przyznam szczerze, że teraz jestem najszczęśliwsza i najbardziej zadowolona z mojego czworonoga, choć i jej poprzedników darzyłam głębokim przywiązaniem.
  • WItam, poszukuję ludzi którzy mają szopa, ponieważ sama jestem zainteresowana jego nabyciem w związku z powyższym chciałabym abyście podzielili się swoim doświadczeniem. do tej pory miałam tylko psy. Czy szop w domu to podobny obowiązek jak z pieskiem?
  • Witam serdecznie chcialabym porozmawiac na temat swoich zwierzat, ktore odeszly z tego swiata .. wspomniec jakie były ... co powoduje o tym ze o nich pamietamy...
  • Od niedzieli mamy 2miesiecznego szczeniaczka w domu.Mam ogromny problem z corka ma 3 lata i panicznie boi sie suni dodam ze bedzie to maly kundlek.Corka zamyka sie w jednym pokoju i wychodzi tylko do lazienki i na nic nasze tlumaczenia.Dzis piesek niestety przeszedl pietro nizej do piwnicy: (:( zastanawiam sie czy taki maluch wytrzymalby w budzie?? kurcze a mial to byc piesek do dmomku:(:( prosze o rade bo nie moze byc takiej chorej sytuacji ze wszystkie pokoje sa pozamykane a pie...
  • Witam, Chcemy mieć małego kotka. Zastanawiam się ile tygodni powinien miec kotek aby bezpiecznie zabrać go od matki. Widze , że ludzie oddaja 5-6 tygodniowe kotki, a hodowcy pozwalają je zabrać dopiero po 12 tygodniach.Jak to jest?
  • Mamy w domu sukę, wilczura, ma 9 lat,chcemy teraz przygarnąć małego kotka i troszkę sie obawiamy reakcji psiaka. Suczka jest straszne zawzięta na koty, na dworze wszystkie gania, szczeka i sie wścieka. Proszę o radę jak należy przyzwyczaić psa do kotka i czy wogóle to jest możliwe. Czy płeć kota ma jakieś znaczenie? Wszystkie uwagi i sugestie na ten temat mile widziane. Z góry dziękuję Pozdrawiam Magda
  • Na moim osiedlu spora grupa osób kilka razy dziennie wyprowadza na spacer koty na smyczy. Niestety, zimowa aura obecnie trzyma ich w domach, ale wiosną z pewnością znowu się pojawią. Koty razem się bawią, wspinają się na drzewka. Sympatyczny widok. Do tego eksluzywnego grona została dopuszczona moja suka oraz pewna leciwa jamniczka :-) Rozmawiałam natomiast z dziewczyną, która przeniosła się do nas z innego osiedla i ona oświadczyła, że tam nie spotykało się wyprowadzaczy kotów. B...
  • Moja suka bardzo kocha mojego syna. Wita go serdecznie gdy wraca ze szkoły, szaleńczo się z nim bawi. Są jednak sytuacje, gdy wyraźnie próbuje z nim rywalizować lub daje mu odczuć, że "co wolno wojewodzie (czyli pańci), to nie tobie ..." Dziś w nocy przeganiała go, gdy próbował wpakować się do mnie na wersalkę. Odgłosy awantury obudziły mnie i chcąc się wyspać, skrzyczałam sukę, wpuściłam synka na wersalkę, a sama przeniosłam się na jego tapczanik. Po 2 minutach suka wskoczyła do ...
  • tia... Delta robi bałagan, gryzie nasze rzeczy. Co ciekawe nie np. buty - co by było oczywiste, stoją na wierzchu ale opakowanie od płyt CD (takie na suwak), książkę - wyciągnęła ze skrzynki, szczotkę do włosów (moich - nie jej) leżała na stole. Jak radzić??? Pomocy.
  • Zakładam nowy wątek, związany z tematem poruszonym przez ramm.stein w wątku szamaniastego. Pytanie jest takie: Czy powinniśmy trzymać w domach zwierzęta nieudomowione, takie jak papużki, rybki, węże, pająki, jaszczurki? Czy ma znaczenie fakt, że zakupione przez nas zwierzę, ani jego przodkowie (poza którymś tam, bardzo odległym) nigdy nie widzieli środowiska naturalnego, bo pochodzą z hodowli? Dołączam linki do wcześniejszych wypowiedzi: szamaniastego, mojej i ramm.stein. A jakie ...
  • Polecam wątek z forum Kocury: "Opieka podczas wyjazdu" Autor: almale Data: 20.04.2005 11:25 czy kotke (10miesiecy) mozna zostawic sama na 2,5dnia w domu bez wyrzutow sumienia? czy dac jej wiecej jedzenia? do tej pory kolezanka karmila kota jak wyjezdzalam ale teraz jade z ta kolezanka.. nie mam innych znajomych ktorzy mogli by kota choc raz dziennie nakarmic :( moze ktos chetny? (z Grochowa?:)) myslalam tez o jakims hoteliku dla kici (kiedys na forum strone www znalazlam, ok 17 zl za...
  • Mam do Was ogromną prosbę: czy znacie jakąś fajną książkę dotyczącą wychowania i ogólnie opieki nad owczarkiem niemieckim długowłosym? Może Wy możecie podzielić się ze mną cennymi radami. Proszę. Odbieram 3,5mieś szczeniaka (suczkę) za 1mieś. Jak z nią postępować. Nie chcemy, aby wchodziła nam do domu - mamy dużą działkę. Z góry dziękuję za rady.
  • załatwia się w domu - siusia na rzeczy osobiste i grzebie w smieciach... co zrobić? jest nie znośna i w tak małym mieszkaniu tyle robi szkód... :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się