gosiek19 17.12.06, 20:24 moja córka od wczoraj gorączkuje bezobjawowo (brak kaszlu ,kataru żadnego bólu) czy to trzydniówka czy może znów szaleje jakiś wirus ?pozdrawiam G Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniqep Re: Wirus?????? 17.12.06, 20:55 Jesli nie miala 3 dniowki to moze wlasnie ja przechodzi. jesli po 3,4 dniach dostanie wysypki to wlasnie 3 dniowka. Niedawno moja corka i jeszcze 2 innych dzieci z okolicy infekcje. Na poczatku temp.bez objawow. A jak sie wydawalo,ze juz jest ok ,temp przeszla pojawil sie katar a potem kaszel. Bylam u pediatry ,okazalo sie ,ze to wirus. Mala dostala krople do nosa,vitC,syrop prawoslazowy w dzien,na noc kropelki sinecod(kaszel)Ibuprofen. Po tygodniu przeszlo. Niestety ja z mezem caly czas jestesmy przeziebieni wiec tylko czekam jak przejdzie na corke. Na razie podawaj cos przeciwgoraczkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
malazuzia Re: Wirus?????? 17.12.06, 23:05 Byłam świadkiem rozmowy w przedskzolu, gdy pani przedszkolanka opowiadała, że jej syn miał coś podobnego. Lekarka przyznała, że coś w powietrzu jest i oni nie wiedzą co to i czym to leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia70 Re: Wirus?????? 18.12.06, 16:03 Przede wszystkim zbadaj mocz, bo zapalenie układu moczowego przebiega praktycznie bezbólowo u dzieci do ok 6 rż. Często pierwszym niepokojącym objawem jest właśnie gorączka. Zrób badanie ogólne na pewno, a jak Cię stać, to jeszcze posiew. Odpowiedz Link Zgłoś
nanarella1 Re: Wirus?????? 19.12.06, 01:39 U nas goraczka 40 stopni trwala 4 dni, wtedy poszlam do lekarza, ta kazala nam znow przyjsc do niej za 4 dni (wtedy byl czwartek i kazala przyjsc w pon.), na szczescie nie moglam dostac sie do niej, bo pojawilam sie u innego lekazra w pon. i tam tez osluchowo niczego nie bylo slychac ale Pani dr niepokoila goraczka, wyslala nas na rtg i okazalo sie ze to poczatki zapalenia pluc!!!!!!!!!!!!! Ciesze sie ze trafilam do innej pani dr bo nie wiem jakby sie to skonczylo, gdyby znow kazano nam przyjsc za 4 dni... bo oprocz goraczki nic nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś