Dodaj do ulubionych

CC na Żelaznej

07.08.05, 11:59
Dziewczyny,
Mam planowe CC (ze wskazan medycznych) na żelaznej we wtorek rano, jutro jadę
już do szpitala... Może któras z Was miala tam cesarkę, i moglaby mi o tym
opowiedzeć? Glównie ciekawa jestem, jak szybko po operacji dostaje się
dziecko, jak dlugo (czy wogóle?) leży się na pooperacyjnym? A ile dni po
operacji was czymali w spitalu? Przez calą ciąże nastawialam się na poród
naturalny, więc teraz jestem trochę skolowana... ale zdrowie mojego synka
jest najważniejsze! Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam wszystkie
brzuchatki!!!!

Ania
Obserwuj wątek
    • baaasiiia Re: CC na Żelaznej 07.08.05, 19:54
      Witaj
      Ja będę tam miała planowe cc we wrześniu (dokładnie 14) i z kolei chętnie się
      dowiem od Ciebie o wrażeniach jak już będziesz po smile. Wypytywałam szczegółowo
      mojego lekarza i wiem, że jeżeli nie ma problemów, dzidzi dostawia się do
      piersi w ciągu 2 godzin po operacji, cewnik zdejmują po ok 4 godz czyli wtedy
      kiedy schodzi znieczulenie. Do domu wypuszczają po ok 4 dniach - jeżeli nie ma
      problemów oczywiście!
      Tyle teoria - jak będzie w praktyce przekonamy sie niedługo!
      Pozdrawiam i w miarę Twoich możliwości czekam na jakieś info
      Basia
      • auusis Re: CC na Żelaznej 07.08.05, 20:06
        Hej! Dziękuję za odpowiedz. Ja ze swojej strony postaram się napisać jak tylko
        wrócimy do domu, nie wiem czy to będzię piątek czy dopiero poniedzialek.
        Pozdrawiam,
        Ania
        • ninjo Re: CC na Żelaznej 07.08.05, 21:10
          czesc,

Niestety, tez nie bede mogla Ci za bardzo pomoc. CC ze wskazania na Zelaznej
          jeszcze przede mna. Prawdopodobnie odbedzie sie ok. 10 wrzesnia (Baaasilia,
          moze sie spotkamy! smile ).
          Moge tylko potwierdzic, ze tez slyszalam, ze staraja sie wypuszczac 4 dni po
          porodzie. Tez slyszalam dobre opinie o opiece, polozne bardzo pomagaja w
          karmieniu, itd.
          pozdrawiam i zycze powodzenia!
          Ninjo z Natalka
          • alka27 Re: CC na Żelaznej 08.08.05, 14:21
            Witam,
            Rodziłam na Żelaznej przez cc w lutym, też we wtorek. Generalnie jestem
            zadowolona. Jeśli chodzi o lekarzy - pełen profesjonalizm. Jeśli mogę wam coś
            doradzić, opierając się na własnym doświadczeniu, to nie bójcie się wymagać
            opieki od położnych. Dziecko przynoszone jest praktycznie zaraz po zabiegu.
            Jeśli planujecie karmić piersią, uczcie się tego od razu i proście o pomoc
            położne. Jest to bardzo ważne, by dziecko nauczylo się ssać od początku.
            Niektore (podkreślam niektore) położne nie "przykładają się" za bardzo i nie
            obchodzi je, czy ktoś sobie radzi z karmieniem, czy nie. W ten sposób moja
            malutka schudła w szpitalu poniżej ustalonej normy 10% i musiałyśmy zostać
            dłużej w szpitalu. Rzeczywiście wychodzi się na czwarty dzień, pod warunkiem,
            że wszystko jest w porządku.

I jeszcze jedno - tulcie swoje maleństwa ile tylko się da i niech wiszą przy
            cycu mamy non stop. Zobaczycie, jak bardzo tego potrzebują smile

Pozdrawiam i powodzenia!

alka
    • renata28 Re: CC na Żelaznej 08.08.05, 14:55
      Miałam tam cc rok temu. Urodziłam we wtorek (po północy), a do domu wyszłam w
      czwartek. Nie wyrzymywałam tam już (psychicznie, opieka była ok). Porozmawiałam
      z lekarzem, zbadano dokładnie malutką i dostałam wypis na własną prośbę.
      Teorteycznie wtedy wypuszczali najwcześniej w piątej-szóstej dobie.
    • ajk74 Re: CC na Żelaznej 08.08.05, 18:11
      ja urodziałm przez cc w marcu w tym roku. nie była to planowa cesarka, ale
      wszystko skończyło się dobrze. wyszłam ze szitala w 3 dobie, moja córcia nie
      miała żółtaczki. jesli macie szczegółowe pytanie piszcie na priv:
      ajk74@gazeta.pl pozdrawiam
      Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka