wybory

(111 wyników)
  • Linkuję wątek i przeklejam jego założycielski wpis. Co o tym sądzicie? forum.gazeta.pl/forum/w,28,129208275,129208275,Elektroniczna_czarna_dziura_wyborcza.html "Mało kto wspomina o etapie wiodącym do ogłoszenia wyników i podania liczby mandatów - o elektronicznym przetwarzaniu danych z komisji wyborczych. To właśnie oprogramowanie do obsługi wyborów jest prawdziwą czarną dziurą. System przeprowadzania wyborów w Polsce jest nieszczelny jak wiklinowy kosz, użyty do przechowywania wody....
  • kolejna "kampania" wydaje sie byc juz rozpoczeta, a na Forum cicho sza dlatego rozpoczynam watek aby chociaz zapisywac co sie dzieje w temacie. az do 2015r ( jesli nie zdarzy sie "coś") rzadzic bedzie nami najprawdopodobniej nowy uklad wyloniony z trzech parti tzw antypis= po+sld+psl. czy uda sie do czolowki wedrzec nowej formacji Janusza Korwina? czy ruch obywatelski wprowadzi swoich senatorow do Senatu RP? czy po wyborach ziszcza sie przewidywania o podwyzkach podatkow, cieciach wy...
  • Oglądam na żywo "zza łokcia (bo siedzę przy kompie)" wyniki wyborów. Podali już dla Wawy (HGW ponad 50% w sondażu exu polls) i znowu nie mogę przejść obok stronniczości mediów. Zaraz o tym czemu, najpierw wyniki z sondazy exit polls Oto wyniki HGW - 51 Bielecki - 25% Olejniczak - 12% Korwin Mikke - 5,7% reszty nie pamiętam ale mało I teraz pytanie, dlaczego w transmisji w TVP (jedyni robili sondaże) nie ma transferu ze studia Korwina, bądź przynajmniej czemu nikt go nie spyta o k...
  • Gratulujemy bardzo serdecznie wygranych wyborow przez Pan Kochanego Premiera Donalda ale przeciez wiadomo, ze to jest forum sympatykow PiS, betonu i towarzystwa wzajemnej adoracji, zatem nie wypada po prostu tematu odpuscic, zwlaszcza, ze ukazaly sie takie ladne wyniki sekcji zwlok Wassermana. (7%) Prosze sie nie denerwowac. PO wyborach mozna sobie odetchnac, napic sie herbaty - zrelaksowac, gdyz zostalo powstrzymane cale zlo w postaci prezesa Kaczynskiego. Dlatego teraz calkiem na spokojnie ...
  • Jedyna szansa na odrodzenie klasy politycznej w Polsce to bojkot kolejnych edycji wyborów. Co z tego, że wybory będą ważne nawet przy 5-procentowej frekwencji - Ważniejsze, że politycy stracą społeczny mandat do sprawowania władzy. civicspace.wordpress.com/2009/10/05/obywatele-dla-bojkotu/
  • Ja sie chcialem zapytac szanownych forumowiczow o to video: www.youtube.com/watch?v=2yOU16TCu1I W lewym dolnym rogu tego telewizora widac kolejno pokazujace sie slupki poparcia dla kolejnych ugrupowan o godzinie 17:33. Dalej po prawej pisze, ze sa to wyniki z 99.5 proc. obwodow. Slupki pokazuja kolejno: PO:32,8 SLD:12,7 PSL:8,4 PJN:5,3 RP:4,2 NP:2,7 PIS:35,9 Chcialbym sie zatem panstwa zapytac - jak to jest w ogole mozliwe, ze po calym dniu wyborow, w godzinach 17:33 do 2...
  • nieco zasmucające co młoda osoba pisze my21.pl/component/content/article/49-wydarzenia/1299-i-po-moich-pierwszych-wyborach.html
  • Witam i pytam: kolejna ekipa się kompromituje. Wiele osób boi sie powrotu pis, wszyscy pamiętają kompromitację sld. Czy jest miejsce na nową partię z nowymi twarzami (nie myślę to o piskorskim, dornie, frasyniuku i innych, którzy w ten lub inny sposób już byli)? Czy lepiej dac szanse wejscia nowych twarzy w ramach juz działających partii?
  • mysle ze warto odnotowac i na tym forum ze odbyly sie w polsce wybory samorzadowe. gdzieniegdzie beda jeszcze dogrywki ale nie zmienia raczej zasadniczych wnioskow. tak wiec: -najbardziej upolitycznione byly wybory do sejmikow wojewodzkich. tu mamy zwyciestwo po z niewielka przewaga nad pis. wyniki sa jednk zaskakujaco bliskie tym sprzed roku. widac z tego ze ludzie sa mniej radykalni niz sie wydaje i dosyc wolno zmieniaja zdanie. widac tez ze po roku rzadow pis utracil nieco w...
  • Oglądałam wczoraj kątem oka dyskusję dwóch aktorów zasiadających w komitetach poparcia (Zelnik i Olbrychski) w programie Rymanowskiego i zastanowiła mnie jedna uwaga, którą Olbrychski rzucił. Stwierdził, że Kaczyński nie chce tak naprawdę wygrać wyborów prezydenckich, bo wtedy "PiS się rozpadnie". Dało mi to do myślenia, dotychczas przyjmowałam, że są faktycznie ostatnią szansą PiS na sprawowanie władzy (czemu dałam wyraz zakładając wątek). [b]Dezintegracja PiS[/b] po ewentual...
  • Czytam tu (i nie tylko zresztą tu) opinie, że PiS jest lepszym rozwiązaniem dla Polski od PO. Więc chciałbym poświęcić ten wątek konkretnie argumentom zwolenników PiS, by przekonali mnie, że moje odczucie, ze cała polska elita polityczna jest "po jednych pieniądzach" jest błędne i rzeczywiście PiS = poprawa sytuacji Polski. Dlaczego miałbym głosować na PiS? Proszę o konkrety a nie ogólniki i nic nie znaczące sformułowania, że "będzie bardziej patriotycznie", "nie będziemy sługami...
  • Interesuje mnie kto bedzie kandydowal w nadchodzacych wyborach. Czy Kluska bedzie kandydowal?
  • Już nie zagłosuję na PO... Dlaczego? Oto moje powody: 1/ "Liberalna" platforma podniosła podatki 2/ "Liberalna" platforma zabroniła palić tytoń tam gdzie on mógł być palony tj. w pubach (kategoryczny zakaz wbrew opinii bardzo dużej grupy społeczeństwa chyba stoi w sprzeczności z liberalizmem- znowu państwo wie lepiej od obywatela co on powinien robić by mu było dobrze!) 3/ "Liberalna" platforma tańczy jak tylko namiestnicy pana boga z kapciowym na czele zagrają 4/ "Liberalna" ...
  • Sam - rozczarowany PO oddam głos na Jarosława Kaczyńskiego. Niemniej - sądzę że wybory wygra Komorowski. Dlaczego? Nie z powodu spisku mediów i układu, ale z powodu strachu klasy średniej - słabej ale istniejącej - przed PIS. Zmiana Jarosława - im dłuzej gom obserwuje tym bardziej sądzę że szczera - jest dla wielu - mało wiarygodna. PIS zbyt długo nie miał nowoczesnej wizji Polski - czym zraził sobie elektorat wielkomiejski. Nie pomogła dość prymitywna (choć szczera) retoryka. d...
  • W koncu konstytucja UE jest dla nich najwazniejsza.Za GW: -- SLD podejmie decyzję o terminie wyborów parlamentarnych pod koniec stycznia. Sekretarz generalny Sojuszu Marek Dyduch powiedział w czwartek na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia, że wśród różnych ewentualności Sojusz rozważa przeprowadzenie wyborów jesienią Umożliwiłoby to połączenie wyborów parlamentarnych z prezydenckimi i z referendum w sprawie konstytucji europejskiej. Do tej pory mówiono o czerwcowym termin...
  • Ja już za grosz nie wierzę Kwachowi i jego czerwonej hołocie. Zgoda na Belkę to zgoda na codzienne okradanie nas przez złodziei z SLD. To również zgoda na szantaż ze strony SZAMBA Jagielińskiego. Nowe wybory to wielka niewiadoma, ale lepsze ryzyko niż sztuczne podtrzymywanie przy życiu obecnego układu, który nie jest zdolny do żadnej twórczej pracy.
  • a moze tak sobie zrobimy male wybory... 1. partia ktora powinna wygrac 2. prezydent.....- 3. premier 4. minister skarbu 5. minister finansow 6. minister zdrowia... 7. marszalek sejmu 8. minister spraw zagranicznych 9. rzecznik rzadu 10. minister obrony narodowej (czy jak to sie teraz nazywa) 11. minister spraw wewnetrznych... (czy jak go teraz zwa) nie uwzglednilem wszystkich w sumie waznych stanowisk, ale te ktore sa najbardziej w potrzebie.... no wiec jak co wy na to? ...
  • Boja sie. Serio. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7882757,Prasa_w_Belgii__Teoria_spisku_zdobywa_podatny_grunt_.html Nie macie wrazenie ze to juz muppet show ?? Do akcji wlaczyl sie zazydzialy, komunizujacy Le Soir, za pan brat z Gazetka Wyborcow natuarna koleja rzeczy .... monsieur Unger jest takiegoz wyznania jak Michnik, czyli mojzeszowego. I pisze i tu, i tu. tak sobie popisuja, jeden dla drugiego. Komitywe taka maja. Fajne to, jak zydokomuna poczula sie zagrozona pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się