-
proszę jaki news! przed wyborami nawet woda "tanieje" w RŚl...
wiadomoscirudzkie.pl/aktualnosci/zobacz/4347
-
rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/651836,porozumienie-kandydatow-do-prezydenckiego-fotela,id,t.html Czytam i czytam Dziennik Zachodni isie nie moge nadziwić. Nagle wszyscy są kumpelami i kumpelkami? Debili z nas robicie? Żadnej debaty między sobą, byle sie dorwać do koryta. Wale to nie ide na wybory!
-
Nadchodzą wybory. Niestety, niektóre komitety informują wyborców podczas zbierania podpisów na listach poparcia, że można podpisać tylko jedną listę.
Takie postępowanie podlega zgłoszeniu Komisarzowi, skutkiem jest odpowiedzialność karna.
Przypominam: wyborca może złożyć swój podpis na DOWOLNEJ liczbie list poparcia, może poprzeć DOWOLNĄ liczbę komitetów, najczęściej tożsamych z różnymi organizacjami czy grupami.
-
W imieniu Stowarzyszenia Młodzi Europy zapraszam na wybory
www.me.org.pl
-
Czy ktoś mi rzetelnie rozpisze jak wygląda harmonogram wyborów samorządowych w naszym mieście?
Kiedy są następne?
Jeśli dojdzie do referendum i dojdzie do zmiany władzy przed upływem kadencji to czy cały kalendarz jakoś się przesuwa, czy kadencja się rozciąga lub skraca tych nowych władz?
-
Dlaczego na wybory mam iść, a na referendum mam nie iść ???
Jeżeli dziś Pan Osmenda namawia mnie mieszkańca Rudy Śląskiej do rezygnacji z uczestnictwa w referendum, to jednocześnie namawia mnie do rezygnacji z uczestnictwa w wszelkich wyborach. Może coś pomyliłem?
-
Rudą trzęsie Stania.
img64.imageshack.us/img64/6040/obraz101i.jpg
-
Wiem,że lato,kanikuła ale wybory samorządowe za pasem a tu cisza.Nic ciekawego w lansowaniu nazwisk do tak ważnej sprawy jak samorząd,czyżby cisza przed burzą?
-
www.dziennikzachodni.pl/opinie/317757,o-finansowaniu-regionow-czyli-gdzie-powinny-isc-pieniadze,id,t.html#pzw_64600
Poczytajcie i skomentujcie !!!!!!!!!!
-
Nie wiem ile osób „wchodzi” na forum. Wiem, że każdy ostrzejszy wpis był szeroko komentowany. „Wiesz tam znowu opisali …” „ Nie czytałaś czasem w Internecie, tam opisują tą sprawę …”
Być może ta ilość czytających wystarczyła aby poszczególne tematy „poszły” w Miasto.
Jeżeli jednak twierdzi się, że prezydent przegrał dzięki elektoratowi negatywnemu to zgadzam się z twierdzeniem – nie docenił siły Internetu i tego forum.
Rol...
-
jak myślicie, kto będzie kandydował na prezydenta Rudy poza Stanią?
-
Już tradycyjnie apeluję do wszystkich by iść do wyborów - tym razem
na Prezydenta RP i do Senatu - aby nie były wybrane osoby
przypadkowe.
Zachęcam do głosowania i pozdrawiam.
-
Biorąc pod uwagę,że istnieje na forum obiektywny wątek dotyczący kandydatów do Sejmu z RŚl:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=69307583
gdzie można sie dzielić swoimi spostrzeżeniami ,wątki dotyczące poszczególnych osób startujących w wyborach a zwłaszcza te z nazwiskami w tytule,mogące służyć promocji poszczególnych kandydatów będa usuwane.
-
... i moze teraz tak szczerze z tych ktorzy startowali do stolkow radnego czy ci ktorzy na tych stolkach zlozyli swoje siedzenia powiedza mi po[b] pierona wam to bylo[/b]?
Czy pod nowa batuta prezydencka bedziecie sie mogli lepiej wykazac? Kto wam zabranial tego robic pod Stania?
JaK to Domzalski cos tam steka bez widoku na lepsze jutro.Jozek zajety swoja determinacja miedzy blokiem Bzow3 a sciezka do swojego Fiata.Sbbr przeszedl na strone muzealna(tez problem Rudy Slaskiej najwazniejszy?!)...
-
Decyzja została podjęta i mam nadzieję, iż jest ostateczna.
Tym razem kandydat na prezydenta jest kobietą co mnie osobiście cieszy.
Podaje namiar na artykuł dla przeciwników idei Autonomii :
www.dziennikzachodni.pl/slask/283122,czy-slask-pojdzie-droga-hiszpanskiej-katalonii,id,t.html
-
Wysłuchałem sobie na spokojnie tej wczorajszej konferencji i niczego z tych opowieści nie mogę pojąć.Mowa "pomagierów" o demokracji to już farsa.Uczyli nas demokracji przed pierwszym referendum, ich demokracji aby w demokracji nie uczestniczyć.To tylko obrona Waszych partykularnych interesów i układzików.Jak jesteście tacy demokratyczni to dajcie przykład i jako pierwsi namawiajcie ludzi do referendum bo to jest prawo demokracji.Chyba,że macie swoją demokrację, taką tylko i wyłącznie dla sieb...
-
Wyniki nieoficjalne podane przez Miejską Komisję Wyborczą w Rudzie Śląskiej:
Okręg wyborczy nr I:
1. Abuzied Y.
2. Bubała A.
3. Domżalski Z.
4. Howaniec T.
5. Kucharski W.
6. Osmenda J.
7. Wyżgoł J.
Okręg wyborczy nr II:
1. Gładysz C.
2. Kania J.
3. Pierończyt M.
4. Piórkowski H.
5. Pytlok A.
6. Skudlik J.
Okręg wyborczy nr III:
1. Grozmani T.
2. Hanke W.
3. Kansy B.
4. Mucha J.
5. Myszur K.
6. Potyrała D.
Okręg wybo...
-
Pewno coś tukej tyż poszkryflocie
Wybory przeca przed nami
Dwunosty wrzesiyń - głos możno docie
Łobrodzi kandydatami?
-
we wczorajszej prasie zapytali kandydatów co powiedzą matkom synów którzy
zginęli w Iraku.
kaczyński powiedział, że wyłumaczy matce poległego że oddał życie za ojczyznę
i to zaszczyt
tusk zaoferował jej pomoc
wniosek:
chcę za prezydenta tuska bo dla kaczyńskiego oddanie życia za kraj to
zaszczyt więc niech sam je oddaje bo ja mojego nie oddam, moję życie mogę
natychmiast oddać za moje dziecko i moich najbliższych a nie za mój kraj
walcząc na obczyźnie. Jaja se chyba robi t...
-
Oby słowa z reklamy okazały się prorocze i udało nam się zmienić razem naszego kochanego prezia