wybory

(178 wyników)
  • Tak w poprzednich wyborach w w 2010r pierwszej turze poparłem Pszczółkowskiego, natomiast w drugiej turze zagłosowałem na Dąbrowskiego, chociaż rzeczywiście miałem pewne obiekcje. Na szczęście intuicja mnie nie zawiodła, nie pomyliłem się. Za rządów Tomasza Dąbrowskiego udało się uporządkować planowanie przestrzenne, rozwinąć wodociągi i kanalizację, unicestwić lokalne koterie... Łomianki idą do przodu więc nie ma powodu, dla mnie do głosowania na innego niż Tomasz Dąbrowski kandydata na ...
  • Wybory(25)

Jak to się stało, że został wybrany zarząd osiedla Rajska. W zebraniu uczestniczyło tylko 8 osób. Z tego powodu unieważniono wybory w Łomiankach Centralnych. Te same osoby które były w komisji skrutacyjnej zostały wybrane do władz osiedla . Nad procedurami czuwał(a) Duch pani Sekretarz. Czy prawnie jest to niemożliwe. To nasza łomiankowska rzeczywistość.. Ludzie nie chcą się angażować się społecznie, bo widzą jak są traktowani niektórzy radni wykonujący ogromną pracę, a potem są wyszydzani p...
  • Za rok wybory winny już jeździć panie burmistrzu wozy SM z megafonami i zwoływać ludzi do worków i na wały. Czy już uczyniono wstępne przymiarki do nowych Parkingów. Bo pewnie ten przy Auchaon leży w strefie zalewowej. Kobiety na wały, faceci do ,,worów,, a dziennikarze w teren. Jak zwykle mazowianko,,, jaja jak berety,,. A wały stoją jak stały pomimo zaklęć. Deszcz jak deszcz popada ze 3 dni i przestanie. Niebawem padnie pytani...
  • Wybraliśmy. Szczegóły i fotografie na łomianki.info. Obejrzałam sobie wszystkie fotografie z wyborów w innych osiedlach. Na wszystkich jest pan burmistrz i jego zastępca. Tylko naszych wyborów nie zaszczycili swoimi osobami. Tak, wiem, byli na konsultacjach na temat szkoły....... a może powód był zupełnie inny? Czyżby bali się konfrontacji z mieszkańcami Prochowni ?
  • Przestrzegam i namawiam do przestrzegania umów. Taką umową były wybory samorządowe. Kadencja Rady i Burmistrza trwa 4 lata. Jeżeli pójdę to równie dobrze dam przyzwolenie na anarchię. Kto mi zagwarantuje że za rok nie będzie znów takiej hucpy? i tak co rok a my podatnicy będziemy jak owce. DOŚĆ MILCZENIA OWIEC. Dość anarchii spotkamy się na wyborach za dwa lata, nie dając szans na pogrzebanie spokoju i zrównoważonego rozwo...
  • wybory(4)

Walka wyborcza staje się coraz bardziej intensywna...PO nie spełniła oczekiwań a PiS jest nie do przyjęcia dla mnie szczególnie retoryka Kaczyńskiego,Kurskiego i Błaszczaka.... Przegrana PiS będzie świadczyła o totalnej klęsce tej partii,która by w ten sposób udowodniła,że nie jest w stanie wygrać żadnych wyborów od 5 lat więc są to przegrani... Wygrana PO nic nie zmieni.Alternatywy brak. Moim zdaniem PiS nie wyga póki w tej partii są Kaczyński,Błaszczak,Ziobro i Kurski oraz dopóki ma lewic...
  • Najbardziej aktualne wyniki wyborów do sejmu tylko na oficjalnej stronie Urzędu Miejskiego. www.lomianki.pl/
  • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,67927,8699671,Wybory_pod_Warszawa__rekordy__sensacje__emocje.html
  • Witam, Jakieś propozycje? sprawdziłem kilka kandydatur, ale nie mogę się zdecydować... pozdrawiam, Zygmunt Kwiatkowski
  • dobry ten spot, od razu wiem, że pójdę zagłosować... nie zapomniałem i nie chcę powrotu podejrzliwości, nienawiści i oszołomstawa robiącego watę w mózgu. może wreszcie po kolejnych przegranych wyborach zniknie ten zakompleksiały i knujący wiecznie "człowieczek" ze sceny politycznej, bo starczy tego obciachu już.
  • Proponuję dać sobie spokój z wyborami prezydenta. Zajmowanie się tym jest już kompletnym obciachem. Trzeba pójść w niedzielę i już. Proponuję inne wybory, znacznie fajniejsze, jest z czego wybierać itp. www.zczuba.pl/zczuba/0,91360.html Swoją drogą świetnie pan Bóg (lub ewolucja) sobie z wymyśleniem kobiety poradził.
  • Paranoja, czemu nie myśli się o tych którzy wszystko stracili i to w tylu miejscowościach w polsce? Wybory są najważniejsze ! Jestem innego zdania, zdecydowanie mogą poczekać.
  • Czytam Twoje .Łomianki i nie rozumiem , Pan Wołyński napisał że -aby zgłosić radnego trzeba założyć Komitet Wyborczy. Każda zgłaszana lista kandydatów powinna być poparta podpisami co najmniej 150 wyborców. Nie rozumiem ,dlaczego 150 podpisami, gdy w INFORMACJI KOMISARZ WYBORCZEGO W WARSZAWIE - MOWA JEST O 20 PODPISACH. Oczywiście mówimy o ośrodkach które zamieszkuje ponad 20 000 mieszkańców. I jeszcze jedno dlaczego lis...
  • Ten kogo wesprze Ronson, wybory wygra w cuglach. Na pewno nie pomoże Stefanowi. Komu zatem? Temu, kto będzie miał kampanię na ,,bogato,, , na pewno zobaczymy Go na blbordach.
  • W dniu 3 grudnia 2008r odbyły się wybory w Osiedlu Łomianki Stare. W Ogólnym Zebraniu Mieszkańców uczestniczyło 89 osób w tym 87 uprawnionych do głosowania. Wydano 87 kart do głosowania w wyborach na Członków Zarządu Osiedla oddano 87 głosów, w tym głosów ważnych - 82 Poszczególni kandydaci na Członków Zarządu Osiedla uzyskali następującą ilość głosów. Jadwiga Dąbrowska - 32 Mariola Niecikowska - 53 Bożenna Obrębowska - 33 Jan Umiastowski - 46 Magdalena Wójcicka - 78 ...
  • Czy prawdą jest ,że wymarzła większość kwiatów na ul Warszawskiej? To jakby ktoś pieniądze wrzucił w błoto.
  • Forumowiczu Pamiętaj że trwa cisza wyborcza do niedzieli do godziny 20.00. Wybory to nasz obowiązek. Idź na wybory! --
  • Ktoś tu wspominał, że wybory się już odbyły? Wydaje mi się, że miały się odbyć 22 listopada. Pozdrawiam danten
  • CZy ktoś wie, kto startuje w wyborach i z jakich okręgów - bo ja już nie iem na kogo ma glosowac- chcialem na pszczółkowskiego - ale podobno średni kandydat, waśniewski dobrze gada,ale jest z ligi a to mi wogole nie odpowiada i traci na starcie - kto jeszcze? Co z kandydatami na radnych? pierwszy raz odkąd mam prawo wyboru zastanawiam się, czy nie zbojkotować wyborów (nigdy nie sądziłem że to napisze)
  • Znalazłem dzisiaj na stronie UMIGŁ nastepujący tekst: "Mieszkańców Osiedla Łomianki Pawłowo bardzo przepraszamy za mylnie podaną informację, że wybory do Zarządu Osiedla odbędą się 15 listopada." Czyżby ktoś z UG czytał nasze forum? Przestraszyli się czegoś? A może chodzi o to że nowo wybrany zarząd osiedla zdążyłby złożyć jeszcze uwagi do studium? W ostatnich miesiącach otworzyły mi się oczy na to co wyprawiają nasi włodarze, urzędnicy gminni i ludzie zatrudniani przez nasza gminę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się