-
Znalazłem dziś w skrzynce ulotkę Tomasza Szweda kandydującego w wyborach uzupełniających na radnego z terenu Raszyna II.
Spokojnie, na niebieskim tle pisze, że pragnie kontynuacji tego co robił przez ostanie dwie kadencje. Pomijając oczywiście ostatni rok, bo w wyborach w listopadzie 2010 startował i się nie dostał. Informuje też o podziale osiedla na dwa obwody głosowania i podaje ulice przypisane do komisji w Gimnazjum i Podstawówce.
Fajnie jest żyć w miejscu, w którym kontynuacja dotyc...
-
Pyt. 1)
Czy nowy radny jest rodziną dotychczasowej radnej?
Pyt 2.)
To pytanie spostrzeżenie - czy w naszej gminie zawsze wygrywają tylko znane piosenki?
Bo mam takie wrażenie, że zawsze wygrywają ci popierani przez władze. Tak sobie myślę, że chyba za PRL-u była tu też zawsze spora frekwencja (to wtedy był chyba przejaw poparcia dla tamtych władz, bo innych kandydató nie było).
I nie obrażam tu nikogo - tylko tak się pytam. Czy słusznie myślę i z czego to wynika, bo to socjologic...
-
co sie zmienilo w gminie po wyborach?czytam tu i owdzie ze sekretarz sie zmienil,ale to nie jest pewne tak do konca,bo informacje sa sprzeczne;)fakt jest jeden, pan jacek przestal pisac na forum...
-
Jestem członkiem PO i to w Raszynie. Ale od piątku poważnie rozważam
wystąpienie z tej partii. I to z powodu Janusza Rajkowskiego. Otóż
Janusz wymyślił patent na najbliższe wybory. A jest tym petentem
kandydatka „niezależna” na wójta z Rybia - Pani Renata Wysocka. Ma
być niby niezależna i ma apelować o wybieranie osób, które są z dala
od gminnych sporów. Faktycznie i ona i jej kandydaci na radnych ( w
większości kandydatki ) mają zmniejszyć ilość głosów głównej
konku...
-
skoro jest tu urodzony to ja sprowadzony. Choć nie koniecznie dziś, wczoraj. Mieszkam tu trochę i wójtów przeżyłem i przeżyje następnego. Może będzie to tzw świerza twarz i nie powiem chętnie bym na stołku widział jakąś uśmiechniętą buzię, młodą, kobiecą po raz pierwszy bo tych co widzę, widziałem mam dość powiem szczerze. Ciągle jak się uśmiechają to tylko przez grymas i z musu, bo tak wypada. A kobieta, ta zawsze inaczej. Poza tym chodzą słuchy że w tym roku wyborczym powinna tu kobieta por...
-
Dziś owiedziałem się ciekawej informacji. W gminnej terytorialnej komisji wyborczej będa tylko reprezentowane 3 komitety ( Inicjatywa Obywatelska Gmina Raszyn, PiS, i Praworządność i Samorządność). Resztę członków ( 4 osoby ) komisji obsadził.... wójt swoimi urzednikami. Ani Pani Wysocka, ani Pan Chmielewski nie widzieli potrzeby posiadania swojego przedstawiciela w tym waznym wyborczym organie. Czyżby zapomnieli? Raczej nie. Moim zdaniem świadczy to o tym, że powtarzana przez wiele osób suge...
-
Pogonić to obecne tałatajstwo (zgraję)wraz z ich zausznikami i
kumotrami. Koniec nepotyzmu!
-
Jak się dowiedziałem przed datą wyborów będzie jeszcze jeden Kurier Raszyński. Tym razem wójt nie będzie jedynym bohaterem przedwyborczego wydania. W tej gazecie będzie duży artykuł o kandydacie Wiśniewskim. Oczywiście artykuł, w którym będę atakowany poprzez kłamstwa. Z jednej strony to wskazuje kogo obecny wójt boi się najbardziej. Z drugiej gazeta będzie rozprowadzana w piatek, więc nie zdążę kłamstw sprostować w sądzie w trybie wyborczym.
Jest jeszcze po trzecie, ale wyłącznie do wiadom...
-
Chyba czas potraktować sprawę wyborów samorządowych odrobinę poważniej. Dla mnie to
prawdziwy czas propozycji, bo już trzy komitety zachęcały mnie do wejścia na listy albo do gminy
albo do powiatu. Powiem wprost, wszystkim odmawiam (tak już od 20 lat), a samorząd podobnie
jak politykę traktuję jako marnowanie naszych pieniędzy. Mam nazwisko i biznes, po co mi to. Nie
byłem, nie jestem i nie będę zasilać ligi darmozjadów, choć propozycje bywają kuszące. Dzięki tym
propozycjom wiele w...
-
www.wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/pliki/DOKUMENTY/obwieszczenia/Ob
wieszczenie_PKW_do_Sejmu_RP.pdf str.116
Piotr Iwicki 2532 głosy / PiS/
Rafał Sieradzki 2014 głosy /PO /
czyli Gmina Raszyn nie ma "swojego" posła
-
Pokażcie, że umiecie walczyć. Zamiast żalić się na forum i liczyć na cud,
postarajcie się pokazać, że macie coś do powiedzenia. Nam, mieszkańcom Dawid
Bankowych chyba się udało.
www.dawidy.bankowe.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=1
-
Za godzine cisza wyborcza, a potem wybory.
Coś nie tak z tą demokracją, skoro na wójta gminy Raszyn moga startować tacy szkodnicy jak Wisniewski. Najblizsze 10 lat bedziemy przeklinac korki w Raszynie z powodu działalnosci Wisniewskiego.
Alternatywą dla Wisniewskiego jest Zaremba, skadinad nie głupi człowiek, ale niestety nie startujacy jako Zaremba, ale jako zastepca Iwickiego, którego poznalismy aż za dobrze.
Słabo znam Zarembę. Sądząc po radach i zebraniu naszej Rady Mieszkańców w które...
-
W związku z wyborami a w konsekwencji wyborem Nowej Pani Dyrektor,
pani Ilony Łycjanek, życzę samych trafnych decyzji, skuteczności i
konsekwencji w obranym kierunku rozwoju Szkoły, podnoszenia rangi
Naszej Szkoły oraz wszystkiego , czego Pani Dyrektor sobie
zarzyczy....
Powodzenia
-
Miało być tak pięknie, zastępca wójta i w ogóle.
Na stronie informacja z lutego br. Jakiś tekst Jacka Wiśniewskiego.
Żadnych "oficjalnie" popieranych kandydatów, żadnych ulotek.... ech. Po
wyborach jednak chyba zaistniał podział My-Wy, czyli wybrani i reszta maluczkich.
O-Mało-Co-Nie-Wójt zapomniał że w 2002 roku startował z ramienia Towarzystwa
Przyjaciół Ziemi Raszyńskiej, bierze urzędniczą pensję i siedzi cicho.
A przedsiębiorstwa Wod-Kan jak nie było, tak nie ma.
Dopłat z U...
-
Wybory - runda 1
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3694026.html
-
... Dziury jak na Marsie !
Ostatnio na wisne bylo jakies latanie ale teraz masakra ! - juz nawet nie da sie ju terenowka przejechac ...
A jak widac codzienne droga jest popularna jak Krakowska czy Pulawska !
-
Przyznaję szczerze - nie głosowałem, bo nie widzę żadnej różnicy w tym, kto sprawuje funkcję wójta. A o poszczególnych kandydatach - napisałem notkę.
Co teraz?
Układ ciekawy i akurat przeciwny moim sugestiom. Czy to źle? Lepiej, niż gdyby Rajkowski przejął całą władzę.
Jak można było zauważyć z notek - kandydaci potraktowali Gminę jak "postaw czerwonego płótna" (Sienkiewicz), dzieląc się notarialnie stołkami. Rajkowski przegrał nie dlatego, że był kiepski, a dlatego, że za bardzo pewny sie...
-
Chciałabym aby w wyborach wybierano młodych ludzi.
Mam już dosyć tego całego cyrku 50cio i 60latków. Kiedy dadzą szansę
młodszym. Czy naprawdę młodzi nie mają szans.
Jak nie uchwalą budżetu i rozpiszą nowe wybory to wybiorę kogoś młodego.
A wy jak myślicie będą wybory?
-
rozumiem, że się zbliżają...
Wg Pulsu jakoś po długim weekendzie - ciekawe czy jakkolwiek będą
nagłośnione, czy wogóle się dowiem gdzie i kiedy (ze statutów rozumiem, że to
się odbywa na jakimś spotkaniu).
Puls pisze, że większość dotychczasowych zamierza ponownie startować. obawim
się, że Grocholicach to już dożywotnio. Jak czytam o jolce to ona się jakoś
tą swoją wsią przejmuje, u nas mocno starszy pan ogranicza swą działalność do
roznoszenia zawiadomień o podatku. W tym rok...
-
Czy znacie wstępne wyniki wyborów ?