Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wybory

wybory

(78 wyników)
    • Prokurator generalny Białorusi Olegas Jurgas zapowiedział: "Obserwatorzy ONZ nie będą mieszać się w wybory na Białorusi. Jeśli będzie trzeba, postawię zarzuty kryminalne." W liście zaadresowanym do biura OBWE w Warszawie napisał: "...grupom i osobom prywatnym spoza Białorusi nie wolno wpływać na proces wyborczy (...) ani się do niego mieszać. Zgodnie z białoruskim prawem wysłannikom OBWE nie wolno wchodzić do komisji wyborczych. Gdyby reprezentanci OBWE znaleźli się w promieniu 30 m od wej...
    • Coś wiadomo? Rzadko oglądam wiadomości, a na onecie nic o tym nie piszą. Zapadły jakieś decyzje?
    • przed wyborami dostałam takiego maila Wpływowy poseł umiera na ciężką chorobę. Jego dusza trafia do Nieba i wita go Święty Piotr. - Witaj w Niebie! Ale zanim tu zamieszkasz, musimy rozwiązać jeden problem. Mamy tu pewne zasady i nie jestem pewien, co z tobą zrobić. - Jak to co - wpuśćcie mnie! - mówi poseł - Cóż, chciałbym, ale mamy polecenia z samej góry. Zrobimy tak: spędzisz jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Potem możesz sobie wybrać, gdzie chcesz spędzić wieczność. ...
    • POnieważ mój prawie 5-letni synek był bardzo zaangażowany w wybory: rzucanie do urny, rozmowy w domu i niecierpliwość związana z ogłoszeniem wyników, która mu sie także udzieliła; dziś rano otwierając swoje zaspane oczka zadał jedno proste pytanie: "Wygraliśmy?". Ja odpowiedziałam: "Tak, mordko ty moja". ;-).
    • jak we wrocku mase roznych plakatów wyborczych wisi to zauważyłam ze 9 na 10 kandydujacych do czegokolwiek kobiet ma podwójne nazwiska z kazdego płotu reklamuje sie jakas Grazyna Aldona Iksinska -Igrekowska na zmaine z Jolantą Marianną Nowak-KOWalską a straszy ich z drzewa JOanna Wanda KOWalkiewicz-Nowakowska u was tez tak jest ? ;))
    • deser.pl/deser/1,111857,17978049,Serial__Ranczo__zlamal_cisze_wyborcza__Przed_22_30.html#Prze 😊 no i co Wy na to?
    • denckich? bo u mnie niestety zanosi się na małe zawirowanie... planowałam wyjechać na wakacje w ostatnim tygodniu czerwca i wrócić po pierwszym tygodniu lipca, mniej więcej 26-10 licpca. no i nie wiem, co robić? zawsze wybory parlamentarne, samorządowe i prezydenckie to dla mnie spełnienie obowiązków obywatelskich - do tego się faktycznie poczuwam, choćby i po to, by mieć podstawy do krytykowania czy narzekania. do tego ta kampania będzie trudna, mój kandydat w sondażach nie ...
    • kiedyś chodziłam,żeby wybrać mniejsze zło, teraz jak patrzę na to wszystko, to ogarnia mnie zniechęcenie i ogrooooomne wątpliwości:(
    • Ja ofkors, zawsze chodzę.::P:P Ale w moim otoczeniu sporo osób sobie odpuszcza. A jak jest u Was? No i jak tam ze swoimi typami- na kogo głosujecie?
    • Witam, czy któras z mam brała udział w wyborach jako członek komisji? Jaka dietę moge otrzymać i czy są to trudne obowiązki? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Anna
    • interia360.pl/polska/artykul/schowaj-babci-dowod,2264 dobre podoba mi sie:-)
    • wybory(6)

czy też was wkurzają...mnie tak. Mieszkam w dużym mieście, gdzie pełno jest bilbordów, plakatów. Nie dawno padał śnieg a potem deszcz, zrobił się straszny bałagan, którego nikt nie posprząta.....cholera co jest z tymi ludźmi. I tak nie wiem na kogo głosować czy wogóle iść do wyboró. Bo przecież oni i tak zrobią co chcą. Lidia
    • Co byście zrobiły mając pełnomocnictwo do głosowania od osoby która ma zupełnie inne poglądy polityczne. Głosowałybyście zgodnie z prośbą tej osoby czy wykorzystały kartę do swoich przekonań politycznych? Czy może zrezygnowałybyście z pełnomocnictwa właśnie przez pokusę i chęć bycia w porządku wobec tej osoby? Ja bym chyba zrezygnowała z bycia pełnomocnikiem bo nie wiem co by mi strzeliło do głowy.
    • W moim kraju dziś tak jest, że codziennie już od świtu działa nowa Pe Pe eS – Polska Partia Skarżypytów. Władzy pragnie, że ojej, aż z ochoty często zarży, a gdy coś nie wyjdzie jej, wtedy jojczy i się skarży. Skarży się i wścieka się, i stosuje kruczki cwane. Wybory jej poszły źle? Jasna rzecz, że sfałszowane! I myśl, którą trafia szlag, trzyma się jednego toru – w Polsce demokracji brak, w Polsce dawno jest Białoruś. Potem spływa z wrednych warg i przez ...
    • Śledzicie, kibicujecie, emocjonujecie się? :) Bo ja przyznam, że o wiele bardziej przeżywam amerykańskie wybory prezydenckie niż te nasze ostatnie polskie. Może wynika to z przekonania, że ich wynik może mieć faktyczny wpływ na losy naszego świata - a u nas w sumie po wyborach nie tak wiele się zmienia, no, co najwyżej ogólny klimat i kultura osobista polityków ulega poprawie lub pogorszeniu :)
    • Na bazie wątku p Pieronku, a konkretnie off topu o wychodzeniu z kościoła, ale nie tylko, bo problem co rusz się pojawia, i to nie tylko w odniesieniu do krk, bo np. do PZPR też, czy innych niegdysiejszych ZHP-ów. Tylko mam prośbę- nie napieprzajmy się od katoli, lewaków itd., bo to tylko psuje rozmowę, a nic do tematu nie wnosi. O co mi chodzi. Jako apostatka, co zauważyłam ze zdziwieniem, mam łagodniejsze podejście do nie-apostatów katolików czynnych, niż nieapostaci katolicy niepraktyk...
    • Co to waszym zdaniem jest wybór? A co to jest zależność od kogoś? Bo zawsze myślałam, że rozumiem te pojęcia tak jak większość ludzi, a tu się okazuje, że niekoniecznie. Podam przykłady: 1) Chcecie kupić sukienkę, macie do dyspozycji maksymalnie x złotych i y czasu wolnego na chodzenie po sklepach. W końcu coś kupujecie i jesteście zadowolone. Czy to był wybór? Czy nie (bo np. nie miałyście pełnej świadomości dostępnej oferty, albo może był to przymus ekonomiczny, bo tylko x złotych?) 2) ...
    • Ale ogarnia mnie co raz większe zwatpienie NA KOGO głosować :( Nie byłam jąkąś grącą i fanatyczną wielbicielką PO, ale wydawali mi się najrozsądniejsi. Niestety - zawiedli na całej linii :( Drożyzna, głupie i niepotrzebne reformy, a do tego bałagan (PKP, szpitale, drogi). Za PISem nie przepadam, PJN - nie ufam im, SLD - od zawsze ideologicznie nie było nam po drodze. Jestem mocno rozczarowana i zdezorientowana tym co dzieje się w polityce. I coraz mniej mnie to interesuje, a bardziej to,...
    • Na dziś mam dość. Okazało się, że z powodu nie przyjęcia wyjazdu jestem skrupulatnie pominięta przy awansach i innych splendorach.. najgorsze to, że awansują inni, z niższymi kompetencjami, doświadczeniem a mi zostaje największe gó... do roboty wzięłam urlop dziekański na tej mojej uczelni technicznej raz- że straciłam do niej serce dwa- miałam mieć dofinansowane inne studia przez firmę i kolejne wielkie gó... nie będzie dofinansowania zostałam na lodzie z tego wszystkiego popadłam w...
    • [img]https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/247261_10150248651405743_102931770742_9355460_6590726_n.jpg[/img] Na FB na wallu znajomego taki obrazek dziś ujrzałam (tak, tak, mam konto na tym wyklętym portalu :D ) - i mam mieszane uczucia: oburzyć się święcie (feministka we mnie to podpowiada), czy stwierdzić, że to naga prawda (to mówi realistka we mnie...). Czy my jako płeć faktycznie jesteśmy aż tak "pod ścianą"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się