-
Prokurator generalny Białorusi Olegas Jurgas zapowiedział: "Obserwatorzy ONZ nie będą mieszać się w wybory na Białorusi. Jeśli będzie trzeba, postawię zarzuty kryminalne."
W liście zaadresowanym do biura OBWE w Warszawie napisał: "...grupom i osobom prywatnym spoza Białorusi nie wolno wpływać na proces wyborczy (...) ani się do niego mieszać. Zgodnie z białoruskim prawem wysłannikom OBWE nie wolno wchodzić do komisji wyborczych. Gdyby reprezentanci OBWE znaleźli się w promieniu 30 m od wej...
-
Coś wiadomo? Rzadko oglądam wiadomości, a na onecie nic o tym nie piszą. Zapadły jakieś decyzje?
-
przed wyborami dostałam takiego maila
Wpływowy poseł umiera na ciężką chorobę. Jego dusza trafia do Nieba i wita go Święty Piotr.
- Witaj w Niebie! Ale zanim tu zamieszkasz, musimy
rozwiązać jeden problem. Mamy tu pewne zasady i nie jestem pewien, co z tobą zrobić.
- Jak to co - wpuśćcie mnie! - mówi poseł - Cóż, chciałbym, ale mamy polecenia z samej góry.
Zrobimy tak: spędzisz jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Potem możesz sobie wybrać, gdzie chcesz spędzić wieczność.
...
-
POnieważ mój prawie 5-letni synek był bardzo zaangażowany w wybory:
rzucanie do urny, rozmowy w domu i niecierpliwość związana z
ogłoszeniem wyników, która mu sie także udzieliła; dziś rano
otwierając swoje zaspane oczka zadał jedno proste
pytanie: "Wygraliśmy?". Ja odpowiedziałam: "Tak, mordko ty moja".
;-).
-
jak we wrocku mase roznych plakatów wyborczych wisi to zauważyłam ze 9 na 10 kandydujacych do czegokolwiek kobiet ma podwójne nazwiska
z kazdego płotu reklamuje sie jakas Grazyna Aldona Iksinska -Igrekowska na zmaine z Jolantą Marianną Nowak-KOWalską a straszy ich z drzewa JOanna Wanda KOWalkiewicz-Nowakowska
u was tez tak jest ? ;))
-
deser.pl/deser/1,111857,17978049,Serial__Ranczo__zlamal_cisze_wyborcza__Przed_22_30.html#Prze
😊 no i co Wy na to?
-
denckich?
bo u mnie niestety zanosi się na małe zawirowanie...
planowałam wyjechać na wakacje w ostatnim tygodniu czerwca i wrócić
po pierwszym tygodniu lipca, mniej więcej 26-10 licpca.
no i nie wiem, co robić?
zawsze wybory parlamentarne, samorządowe i prezydenckie to dla mnie
spełnienie obowiązków obywatelskich - do tego się faktycznie
poczuwam, choćby i po to, by mieć podstawy do krytykowania czy
narzekania.
do tego ta kampania będzie trudna, mój kandydat w sondażach nie ...
-
kiedyś chodziłam,żeby wybrać mniejsze zło, teraz jak patrzę na to wszystko, to ogarnia mnie zniechęcenie i ogrooooomne wątpliwości:(
-
Ja ofkors, zawsze chodzę.::P:P
Ale w moim otoczeniu sporo osób sobie odpuszcza. A jak jest u Was?
No i jak tam ze swoimi typami- na kogo głosujecie?
-
Witam,
czy któras z mam brała udział w wyborach jako członek komisji? Jaka dietę
moge otrzymać i czy są to trudne obowiązki?
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Anna
-
interia360.pl/polska/artykul/schowaj-babci-dowod,2264
dobre podoba mi sie:-)
-
czy też was wkurzają...mnie tak. Mieszkam w dużym mieście, gdzie pełno jest
bilbordów, plakatów. Nie dawno padał śnieg a potem deszcz, zrobił się straszny
bałagan, którego nikt nie posprząta.....cholera co jest z tymi ludźmi. I tak
nie wiem na kogo głosować czy wogóle iść do wyboró. Bo przecież oni i tak
zrobią co chcą. Lidia
-
Co byście zrobiły mając pełnomocnictwo do głosowania od osoby która ma zupełnie inne poglądy polityczne. Głosowałybyście zgodnie z prośbą tej osoby czy wykorzystały kartę do swoich przekonań politycznych? Czy może zrezygnowałybyście z pełnomocnictwa właśnie przez pokusę i chęć bycia w porządku wobec tej osoby?
Ja bym chyba zrezygnowała z bycia pełnomocnikiem bo nie wiem co by mi strzeliło do głowy.
-
W moim kraju dziś tak jest,
że codziennie już od świtu
działa nowa Pe Pe eS –
Polska Partia Skarżypytów.
Władzy pragnie, że ojej,
aż z ochoty często zarży,
a gdy coś nie wyjdzie jej,
wtedy jojczy i się skarży.
Skarży się i wścieka się,
i stosuje kruczki cwane.
Wybory jej poszły źle?
Jasna rzecz, że sfałszowane!
I myśl, którą trafia szlag,
trzyma się jednego toru –
w Polsce demokracji brak,
w Polsce dawno jest Białoruś.
Potem spływa z wrednych warg
i przez ...
-
Śledzicie, kibicujecie, emocjonujecie się? :)
Bo ja przyznam, że o wiele bardziej przeżywam amerykańskie wybory prezydenckie
niż te nasze ostatnie polskie. Może wynika to z przekonania, że ich wynik może
mieć faktyczny wpływ na losy naszego świata - a u nas w sumie po wyborach nie
tak wiele się zmienia, no, co najwyżej ogólny klimat i kultura osobista
polityków ulega poprawie lub pogorszeniu :)
-
Na bazie wątku p Pieronku, a konkretnie off topu o wychodzeniu z kościoła, ale nie tylko, bo problem co rusz się pojawia, i to nie tylko w odniesieniu do krk, bo np. do PZPR też, czy innych niegdysiejszych ZHP-ów.
Tylko mam prośbę- nie napieprzajmy się od katoli, lewaków itd., bo to tylko psuje rozmowę, a nic do tematu nie wnosi.
O co mi chodzi. Jako apostatka, co zauważyłam ze zdziwieniem, mam łagodniejsze podejście do nie-apostatów katolików czynnych, niż nieapostaci katolicy niepraktyk...
-
Co to waszym zdaniem jest wybór? A co to jest zależność od kogoś?
Bo zawsze myślałam, że rozumiem te pojęcia tak jak większość ludzi, a tu się okazuje, że niekoniecznie.
Podam przykłady:
1) Chcecie kupić sukienkę, macie do dyspozycji maksymalnie x złotych i y czasu wolnego na chodzenie po sklepach. W końcu coś kupujecie i jesteście zadowolone. Czy to był wybór? Czy nie (bo np. nie miałyście pełnej świadomości dostępnej oferty, albo może był to przymus ekonomiczny, bo tylko x złotych?)
2) ...
-
Ale ogarnia mnie co raz większe zwatpienie NA KOGO głosować :(
Nie byłam jąkąś grącą i fanatyczną wielbicielką PO, ale wydawali mi się najrozsądniejsi.
Niestety - zawiedli na całej linii :( Drożyzna, głupie i niepotrzebne reformy, a do tego bałagan (PKP, szpitale, drogi).
Za PISem nie przepadam, PJN - nie ufam im, SLD - od zawsze ideologicznie nie było nam po drodze.
Jestem mocno rozczarowana i zdezorientowana tym co dzieje się w polityce.
I coraz mniej mnie to interesuje, a bardziej to,...
-
Na dziś mam dość. Okazało się, że z powodu nie przyjęcia wyjazdu jestem
skrupulatnie pominięta przy awansach i innych splendorach.. najgorsze to, że
awansują inni, z niższymi kompetencjami, doświadczeniem a mi zostaje
największe gó... do roboty
wzięłam urlop dziekański na tej mojej uczelni technicznej
raz- że straciłam do niej serce
dwa- miałam mieć dofinansowane inne studia przez firmę
i kolejne wielkie gó... nie będzie dofinansowania
zostałam na lodzie
z tego wszystkiego popadłam w...
-
[img]https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/247261_10150248651405743_102931770742_9355460_6590726_n.jpg[/img]
Na FB na wallu znajomego taki obrazek dziś ujrzałam (tak, tak, mam konto na tym wyklętym portalu :D ) - i mam mieszane uczucia: oburzyć się święcie (feministka we mnie to podpowiada), czy stwierdzić, że to naga prawda (to mówi realistka we mnie...). Czy my jako płeć faktycznie jesteśmy aż tak "pod ścianą"?