wybory

(89 wyników)
  • bzdurne tlumaczenie.Ja obywatel Polski zamieszkaly w Szwecji dostalam do domu pismo w ktorym mialam sie zarejestrowac na wybory w SZwecji, termin uplynal 14 maja. Jakos w Szwecji urzad szwedzki mogl mnie znalezc a w Polsce to jest jakas paranoja z prawem i traktowaniem obcokrajowcow. Kazdy obcokrajowiec ma adres w Polsce to tego nie wiedza w urzedach .
  • przecież wystarczy umieścić na karcie do głosowania opcję: "jestem za,a nawet przeciw"...
  • Po co w Polsce wybory do sejmu jak rządzi europarlament po co ta biurokracja podwójna>Teraz Polska ma ustawy z Brukseli.Mniej produkować mleka mniej jedzenia produkować żywność modyfikowaną ma dla ludziwszystko sprowadzać ilu ludzi ma pracować w polsce to wszystko jest ustalane w Brukseli i ma być dobre dla zachodnich firm w Polce zwolnic hipermarkety z podatku to pomysły Brukseli
  • jedynym? wstyd.
  • Porównanie z wyborami parlamentarnymi 2007: (wyniki z 98,9% obwodów) [code] 2007 2009 zmiana PO 41,51% 44,39% +2,88% PiS 32,11% 27,41% -4,70% SLD 13,15% 12,33% -0,82% PSL 8,91% 7,03% -1,88% [/code] Jeśli wyniki tych wyborów traktować jako wyznacznik poparcia polskich partii, to wynik PO jest sporym sukcesem, jak na partię od prawie dwóch lat rządzącej. S.
  • Media i politycy nakłaniają obywateli do głosowania w pierwszych dla nas wyborach do europarlamentu. Przekonują jak to ważne głosowanie, że wybrani europarlamentarzyści będą bronili polskich interesów będą dbali o to żeby prawo unii europejskiej nie szkodziło polsce itp slogany. Ciekaw jestem czy kandydaci do europarlamentu zdają sobię sprawę że możliwości europarlamentu są bardzo małe - nie może podejmować żadnych aktów wiążących, pełni w zasadzie funkcje doradczą w procesach dec...
  • No i nie bedzie rzadzic w Polsce Stalinowska Konstytucja Eurokolchozu. Po trupie Premiera Kaczynskiego i Prezydenta Kaczynskiego! A Szanowny Pan Rokita bedzie mogl sie wykazac na stanowisku Ministra Spraw Zagranicznych o co mu chodzilo kiedy oswiadczal "Nicea albo Smierc". Tak czy inaczej Polscy patrioci moga nareszcie odetchnac obserwujac jak rozne Belki, Cimoszki czy Kwasy uciekaja szukajac fuchy u swoich zagranicznych mocodawcow.
  • Osobiście uważam że nie powinno być z tym większych problemów. To co zrobiła ona do tej pory zasługuje na nagrodę. Oczywiście wielu z was się ze mną nie zgodzi ale czy jest lepsze rozwiązanie dla naszej ojczyzny niż platforma. Przypomnijmy sobie rządy PiS-u czy SLD. Można przytoczyć tutaj wiele argumentów przeciw jak np. wzrost bezrobocia czy tylko 0,8% wzrostu gospodarczego ale czy to jest wina PO?
  • jak to bedzie? Jest kilkaset tysiecy takich polskich obywateli. Czy beda mogli zaglosowac w niemczech na heinricha himmlera a nastepnie w Polsce zrobic dogrywke na hansa klossa czy jest to jakos uwarunkowane? Bo jesli znowu wystarczy, ze pokaza "dokument ze zdjeciem" i beda figurowac w spisie wyborcow......... pzdr Krzysztof
  • Kto wybierze tych skompromitowanych SLD-owcow do PE? Czy on wstydu nie maja?
  • Nic z tego nie wyjdzie.
  • niepartyjne komitety wyborcze???? naiwnosc polakow nie zna granic... przeciez cos takiego nie istnieje!
  • Na portalu www.ngo.pl proporcje na szczęście troche inne - większość osób zaangażowanych społecznie chce poprzeć nową jakość na polskiej scenie politycznej, czyli ZIELONYCH 2004. Szkoda, że wśród całego społeczeństwa prym wiodą populistyczna Samoobrona i antyeuropejska Platforma Obywatelska.
  • Oddalem swoj glos na UW i jestem z tego dumny! Nawet jezeli UW nie wejdzie do PE to mam satysfakcje z dobrze spelnionego obywatelskiego obowiazku! Ludie wyksztalceni glosuja na UW.
  • Komuchy + LPR - wstyd!
  • powinni byc politycy doswiadczeni, bo tacy znaja sie na zakulisowych rozgrywkach i moga miec jakis wply na to co sie w PE dzieje. ale powinni to byc tacy co nam wstydu nie przyniosa - Geremek, Skorzynska, Saryusz Wolski, Olechowski, Bielecki, Robert Korzeniowski. dlatego niech centroprawica sie wezmie w garsc i wystawi jedna wspolna liste personalna a nie partyjna. bo inaczej w PE beda nas reprezentowaly takie pierwotniaki jak Florek, Beger czy kon ktory mowi.
  • Powinny być okręgi jednomandatowe. Kandydaci na posłów muszą mieć jakiś cenzus wykształcenia. Kandydaci na posłów nie mogą być od kogokolwiek finansowo uzależnieni, nie mogą podpisywać żadnych finansowych zobowiązań. I oczywiście, kandydaci na posłów muszą być wolni od jakichkolwiek zarzutów w postępowaniu karnym. To minimum wymagań. Bardzo wielu "politykom" jednak nie odpowiada
  • Jerzy Buzek - prawdziwy mąż stanu, szkoda że Polacy tak pożno docenili uczciwego Polaka.
  • biografia dziadka kandydatki ostatecznie mnie przekonałą że korzenie Unii Wolności są PZPRowskie a nie solidarnościowe. UW to partia wywodząca sie zatem z obozu komunistycznego! (a konkretnie ze Stronnictwa Demokratycznego- była kiedyś taka partia)
  • Polacy ktorzy maja rodziny zamieszkale na Litwie coraz bardziej nabieraja przekonania ze to male panstewko ktoremu pomagalismy wprowadzic do UNI Europejskiej okazalo sie siedliskiem nacjonalizmu ,ktore nie respektuje STANDARDOW DEMOKRATYCZNYCH Uni Europejskiej.Kazdy moze sprawdzic jak sie traktuje od lat mniejsziosc polska zamieszkala na Litwie.Mimo stalych obietnic rzadowi polskiemu nic w tej materi sie nie zmienia.Nasi rodacy dzieki tym nacjonalistom sa obywatelami drugiej kat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się