Forum Regionalne Mazowieckie Marki
ZMIEŃ
      wybory

wybory

(87 wyników)
    • Może zrobimy pikietę o wcześniejsze wybory na burmistrza. W tej chwili to jest to coś niesamowitego. Zozwiążmy już ten węzeł, wybierzmy młodość i pomysłowość dla naszego dobra.
    • Wygrał Kaczyński, Komorowski traci do niego 400 głosów. W porównaniu z pierwszą turą obaj kandydaci zwiększyli stan posiadania - każdy o 769 głosów. Szczegółowe wyniki II tury na www.jestemzmarek.pl
    • PO tuż przed PiS. Na trzecim miejscu Palikot
    • Ludzie idzie na wybory jeśli pujdziecie i bendzie nas bardzo dużo to zostaniemy pępkiem europy i dostaniemy dużo pieńiędzy z unni. Nie opchodzi mnie na kogo zagłosujecie ale zagłosujcie.
    • Wybory juz w niedziele. Ja juz wybralem swoich kandydatow, a wy? Moj wybor: do Sejmu RP - pan Zenon Durka miejsce 8 na listach PO do Senatu RP - pani Anna Aksamit, niezalezna z poparciem PO
    • Drodzy Forumowicze, na przedwyborczej giełdzie "ugrupowań", które będą wystawiały swoich przedstawicieli do Rady Miasta pojawią się prawdopodobnie cztery - PO, PiS, Mazowieckie Wspólnota Samorządowa i Mareckie Stowarzyszenie Gospodarcze. A gdyby tak spróbować stworzyć inicjatywę wyborczą, całkowicie niezależną, złożoną z tzw. "zwykłych" obywateli...? (Gdybym był idealistą, napisałbym: [i]realizującą ideę społeczeństwa obywatelskiego[/i]. Oklepany frazes, ale są miejsca, gdzie taka form...
    • Jak wiecie będą wybory. 21 Października cała Polska w tym nasze Marki pójdą do urn. Znowu będziemy wybierać posłów i przyszły rząd. Jak wasze nastroje przed tym? Jakie preferencje. Ja osobiście mam już po uszy tej nagonki na PiS. Musi wygrać któraś partia , która będzie miała sama większość bo jak tego nie bedzie - bedzie ciągle kocioł. Dlatego osobiście chce się włączyćdo działania- popieram Pis. Czy ktoś wie czy sąu nas jakieś struktury okręgowe PiSu do których można się złgosić do po...
    • Może ktoś się podzieli z kandydatów i przedstawicieli startujących komitetów z jakimiś wstępnymi danymi jak rozkładają się głosy? Wyników wiadomo że jeszcze nie ma, i pewnie dopiero rano będą, ale takie rzeczy jak np. orientacyjny rozkład głosów na kandydatów na stanowisko burmistrza są już na pewno w postaci przecieków z komisji. Nie ma co się kryć, gdyż wszędzie komitety mają „swoich” w komisjach, i na bieżąco śledzą całą noc zmiany w rozkładzie głosów. A po półtorej go...
    • Czy walka wyborcza w Markach ma jakieś granice? Dzisiaj mieszkańcy osiedla przy Mieszka I dosłownie osłupieli ze zdziwienia, jak zobaczyli na swoich klatkach, pozapinane za szklanymi gablotami należącymi do spółdzielni, a służącymi do wywieszania ogłoszeń – plakaty wyborcze kandydatów Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego. Nie będę relacjonował reakcji części mieszkańców, gdyż nie nadaje się do cytowania publicznego. Otóż już dzisiaj jeden z kandydatów jaki się ogłasza w taki...
    • Czy wiecie , że bracia z zakonu Michalitów przyjeżdżają głosować na nasz koszt. Autokary , którymi zakonnicy są dowożeni do Marek opłacane są z kasy urzędu. Przeor Zakonu nie widział w tym nic niewłaściwego , jak powiedział '' bracia i tak zagłosują jak im dyktuje sumienie'' . Tylko dlaczego urząd to finansuje ? Ciekawe ilu jest Braci Michalitów w sumie , w Markach jest siedziba klasztoru, natomiast Bracia działają na placówkach w kraju .
    • Dla wszystkich, którzy nie trafili jeszcze na stronę Urzędu Miasta Marki: Miejska Komisja Wyborcza w Markach ogłosiła wyniki głosowania i wyniki wyborów samorządowych z dnia 12 listopada 2006 roku. Na burmistrza wybrany został Werczyński Janusz. Radnymi wybrani zostali: Adamczyk Paweł Chojnowski Paweł Grabowski Maciej Kalisiak Marek Kędzierski Kazimierz Korotko Ryszard Zenon Kroczek Marek Młodzianowski Grzegorz Orłowski Jan Waldemar Orych Jacek Pasternak Tadeu...
    • Niedługo wybory samorządowe. Zapewne część osób zastanawia się na kogo głosować – na listy partyjne, czy może kandydatów z lokalnych komitetów. Gdyby jednak ktoś chciał zagłosować na PiS ma coś do poczytania: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3288521.html To nie jest jedyna afera w Warszawie z udziałem tej partii po jej 4 letnich rządach w stolicy. Obecnie już toczy się m.in śledztwo w sprawie przekrętów przy przetargach na pociągi dla SKM (Szybkiej Kolei Miejskiej) –...
    • Nazwiska na listach wyborczych to w 99% ludzie z kosmosu. Kim są co zrobili? I głosuj tu człowieku. Kilka nazwisk znanych z plakatów i to cały wysiłek tych osób. Dobrze wiedzą, że ktoś się musi dostać. Największe szanse mają oczywiście kandydaci Po i Pis. Wiem, za mało się angażuje w życie lokalne. Darmozjady, kandydaci na stanowiska urzędnicze też mogliby się wykazać poza umieszczanie swoich wątpliwej urody wizerunków.
    • Prasa doniosła, że prokuratura w Płocku przesłuchała dwóch członków obwodowej komisji wyborczej i jednego działacza SLD, bo podejrzewa ich o fałszowania wyborów, a konkretnie dorzucenie do puli 300 kart z głosami na kandydata SLD. Poniżej przedstawiam fragment protestu wyborczego zgłoszonego 6 listopada 2002 r. do Krajowego Biura Wyborczego przez Komitet Wyborczy "Mieszkańcy dla Marek", czyli grupę Tankiewicza. "Nasz oburzenie wzbudziły poniższe fakty: 1. Komisja Obwodowe zostały...
    • Dość nieoczekiwanie dowiedziałem się dziś, że Pan Janusz Werczyński może zostać pozbawiony prawa do startowania w wyborach samorządowych. A sprawcą tego mam być ja. Jak już kilka razy wspominałem na tym forum, w 2002 r. zgłosiłem do Prokuratury Rejonowej w Wołomnie doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez Pana Janusza Werczyńskiego przez naruszenie prawa prasowego w punkcie mówiącym o konieczności rejestracji tytułów prasowych. Urząd Miasta Marki wydawał prze kilka lat mies...
    • Od dziś można prowadzić kampanię wyborczą w wyborach samorządowych 2002. Czy wśród gości Forum Marki są osoby zainteresowane honorową (bez wynagrodzenia) pracą w Radzie Miasta Marki na rzecz naprawy stanu naszego miasta? Jeżeli tak, prosze podać kontakt mailowy albo wysłać maila do mnie na adres: glosmarecki@wp.pl.
    • Jak sądzicie - czy bezpośrednie wybory Burmistrza Miasta mogą coś zmienić na lepsze w miastach takich jak Marki? Wzmocnić rolę i autorytet samorządu? Zachęcić działaczy samorządowych do większego zaangażowania osobistego, tak by stali się osobami bardziej znanymi w społeczności? Ja nie mam na ten temat wyrobionego zdania, toteż z pewnym zainteresowaniem oczekuję na jesienne wybory i ich rezultaty.
    • Mam pytanie, czy aktualny burmistrz, tj. Pan Janusz W., będzia startował w wyborach samorządowych. Moim zdaniem, to chyba nie ma innego wyjścia i nawet musi wygrać.
    • Poloneza czas zacząć. Drodzy mieszkańcy Marek. Na szczęście nie ma już w naszym mieście Proboszcza Drożdża i mam nadzeję że zaświta w was wreszcie europejskie myślenie i nawet jak Werczyński z całą tą kościelną świtą na czele z Przewodniczącą Rady wystartują to ktoś ich przypilnuje i wybory będą uczciwe a to gwarantuje im totalną porażkę. Chyba że Marki to nadal największa wieś jak się o niej słyszy w Polsce. Zmieńmy ten wizerunek raz na zawsze. Tych którym zależy na rozwoju tego ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się