Dodaj do ulubionych

transfer mrozakow

18.04.07, 15:46
Dziewczyny napiszcie jak wyglada przygotowanie do transferu mrozakow po
nieudanym IVF? Ile trwa, czy bierze sie jakies leki, czy trzeba jakis czas
odczekac, jakie badania itp. Bede wdzieczna za szczegolowe wytlumaczenie.
Obserwuj wątek
    • mayaxx Re: transfer mrozakow 18.04.07, 22:57
      czesc kobiettka7! ja bede miala niedlugo transfer mrozakow. po nieudanym IVF
      musialam odczekac miesiac. od 3 dnia okresu bede sobie robic zastrzyki z gonalu
      (75 jednostek) na wzrost endemetrium przez 7 dni (zaczynam w juz piatek). a 8
      dnia kontrola USG. na razie wiecej nie wiem. pozdrawiam, mayaxx
      • kobiettka7 Re: transfer mrozakow 19.04.07, 10:41
        Dzieki mayaxx za odpowiedz. A nie bralas zadnych antykow po IVF? Ja mam sie
        zglosic w polowie cyklu po nieudanym IVF i boje sie ze jesli nabawilam sie od
        stymulacji jakichs torbieli to strace wiecej niz miesiac. A gdybym zaczela brac
        antyki teraz to miesiac moglby wystarczyc. Co o tym sadzisz?
        • mag_32 Re: transfer mrozakow 19.04.07, 12:54
          Po nieudanym ivf poniewaz pojawily sie torbiele i bylam przestymulowana
          (wyhodowalam 30 jajeczek) bralam orgamentril na wyciszenie organizmu, pozbycie
          sie torbieli. a nastepnie od pierwszego dnia cyklu progynova 21 (bo mam cykle
          bezowulacyjne)na wzrost endo oraz encorton, wlasciwie nie wiem na co. Niestey
          dzieciaczki sie nie zagniezdzily i mialam miec kolejny transfer w kolejnym
          cyklu, czyli dwa transfery miesic po miesiacu. Zdecydowalm sie na histero wiec
          dopiero za miesiac. Nie proponowano mi zadnynych antykow. dodam ze lecze sie w
          Novum.
          pozdrawiam, mag
    • majorka79 Re: transfer mrozakow 19.04.07, 18:11
      nie ma jednego sposobu podchodzenia do criotransferu.
      albo podchodzisz na cyklu naturalnym, zaraz po pęknięciu pęcherzyka
      albo na stymulowanym, z użyciem np. clo i pregnylu
      albo na bezowulacyjnym z zastosowaniem estrogenów (estrofem lub progynova) w
      momencie osiągnięcia odopowiedniego rozmiaru endometrium

dobór metody i leków zależy od wielu czynników, zdaj się na lekarza.

powodzenia!
    • mayaxx Re: transfer mrozakow 19.04.07, 21:47
      nie, kobiettka7, niczego nie bralam podczas tego miesiaca przerwy. lekarz kazal
      mi przyjsc do kontroli USG tydzien przed okresem. podczas badania nie
      stwierdzil zadnych cyst ani torbieli, wiec stwierdzil, ze 3 dnia cyklu moge
      zaczac stymulacje na wzrost endo. przedstawil mi 3 mozliwosci: clomifen, gonal
      i 3 niestety nie pamietam (od razu ja odrzucilam). wybralam zastrzyki z gonalu.
      jutro zaczynam...
      pozdrawiam, mayaxx
      • kobiettka7 Re: transfer mrozakow 20.04.07, 16:29
        Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Mam juz troche rozjasnione w glowie. Ja
        rzeczywiscie przestane o tym mysles i chyba to bedzie najlepszy sposob smile A za
        Was trzymam kciuki!
    • loubna Re: transfer mrozakow 23.04.07, 12:14
      Czesc Kobiettko7! ja tez przygotowuje sie do transferu mrozaczkow (chyba
      wypadnie to na poczatku czerwca). jeszcze nie zadecydowalam czy z lekami
      wspomagajacymi czy na cyklu naturalnym. zycza powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka