kobiettka7 18.04.07, 15:46 Dziewczyny napiszcie jak wyglada przygotowanie do transferu mrozakow po nieudanym IVF? Ile trwa, czy bierze sie jakies leki, czy trzeba jakis czas odczekac, jakie badania itp. Bede wdzieczna za szczegolowe wytlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayaxx Re: transfer mrozakow 18.04.07, 22:57 czesc kobiettka7! ja bede miala niedlugo transfer mrozakow. po nieudanym IVF musialam odczekac miesiac. od 3 dnia okresu bede sobie robic zastrzyki z gonalu (75 jednostek) na wzrost endemetrium przez 7 dni (zaczynam w juz piatek). a 8 dnia kontrola USG. na razie wiecej nie wiem. pozdrawiam, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
kobiettka7 Re: transfer mrozakow 19.04.07, 10:41 Dzieki mayaxx za odpowiedz. A nie bralas zadnych antykow po IVF? Ja mam sie zglosic w polowie cyklu po nieudanym IVF i boje sie ze jesli nabawilam sie od stymulacji jakichs torbieli to strace wiecej niz miesiac. A gdybym zaczela brac antyki teraz to miesiac moglby wystarczyc. Co o tym sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mag_32 Re: transfer mrozakow 19.04.07, 12:54 Po nieudanym ivf poniewaz pojawily sie torbiele i bylam przestymulowana (wyhodowalam 30 jajeczek) bralam orgamentril na wyciszenie organizmu, pozbycie sie torbieli. a nastepnie od pierwszego dnia cyklu progynova 21 (bo mam cykle bezowulacyjne)na wzrost endo oraz encorton, wlasciwie nie wiem na co. Niestey dzieciaczki sie nie zagniezdzily i mialam miec kolejny transfer w kolejnym cyklu, czyli dwa transfery miesic po miesiacu. Zdecydowalm sie na histero wiec dopiero za miesiac. Nie proponowano mi zadnynych antykow. dodam ze lecze sie w Novum. pozdrawiam, mag Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: transfer mrozakow 19.04.07, 18:11 nie ma jednego sposobu podchodzenia do criotransferu. albo podchodzisz na cyklu naturalnym, zaraz po pęknięciu pęcherzyka albo na stymulowanym, z użyciem np. clo i pregnylu albo na bezowulacyjnym z zastosowaniem estrogenów (estrofem lub progynova) w momencie osiągnięcia odopowiedniego rozmiaru endometrium dobór metody i leków zależy od wielu czynników, zdaj się na lekarza. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mayaxx Re: transfer mrozakow 19.04.07, 21:47 nie, kobiettka7, niczego nie bralam podczas tego miesiaca przerwy. lekarz kazal mi przyjsc do kontroli USG tydzien przed okresem. podczas badania nie stwierdzil zadnych cyst ani torbieli, wiec stwierdzil, ze 3 dnia cyklu moge zaczac stymulacje na wzrost endo. przedstawil mi 3 mozliwosci: clomifen, gonal i 3 niestety nie pamietam (od razu ja odrzucilam). wybralam zastrzyki z gonalu. jutro zaczynam... pozdrawiam, mayaxx Odpowiedz Link Zgłoś
kobiettka7 Re: transfer mrozakow 20.04.07, 16:29 Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Mam juz troche rozjasnione w glowie. Ja rzeczywiscie przestane o tym mysles i chyba to bedzie najlepszy sposob A za Was trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
loubna Re: transfer mrozakow 23.04.07, 12:14 Czesc Kobiettko7! ja tez przygotowuje sie do transferu mrozaczkow (chyba wypadnie to na poczatku czerwca). jeszcze nie zadecydowalam czy z lekami wspomagajacymi czy na cyklu naturalnym. zycza powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś