99korek 19.07.05, 08:05 co to może być - wrzuciłem wsteczny i tak już został - nie mogę go "wyjąć" (wv polo) - z góry dziękuję za uwagi korek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terra1 Re: wsteczny zablokowany 19.07.05, 09:34 Mi się też to zdarza, ale po wyjęciu bolca blokady skrzyni biegów objawy ustępują. Odpowiedz Link Zgłoś
99korek Re: wsteczny zablokowany 19.07.05, 09:49 dzięki, ale mam głupie pytanie-gdzie jest ten bolec i czy mogę zrobić to samemu? Odpowiedz Link Zgłoś
terra1 Re: wsteczny zablokowany 19.07.05, 11:06 To był trochę żart. Mam blokadę Bear-Lock - bolec wkłada się z boku kanału środkowego na wysokości drążka skrzyni b. Czasem zapominam go wyjąć - wyjeżdżam tyłem na środek ulicy i ... trzeba wyłączyć silnik, wyjąć kluczyki ... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hondziarz Re: wsteczny zablokowany 19.07.05, 11:54 pewnie jakieś uszkodzenie skrzyni biegów lub walnięte sprzęgło, jeżeli ci się skrzynia zblokowała. Odpowiedz Link Zgłoś
dark13 Re: wsteczny zablokowany 19.07.05, 12:38 prawdopodobnie uszkodzilo sie cos w skrzyni, chociaz mialem podabna sytuacje i po dosc ryzykownym mocnym szarpnieciu wszystko wrocilo do normy i juz nigdy sie nie pojawilo,jesli to cos ze skrzynia to szczeze mowiac najczesciej naprawa jest nieoplacalna, lepiej poszukac uzywanej cena od 400 zl Odpowiedz Link Zgłoś