Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      zachwycony

zachwycony

(4 wyniki)
    • Zachwyty (57)

A pamiętacie wątek o zachwytach? Znowu mamy tę najpiękniejszą porę roku, na forum pojawiło się sporo nowych osób , a i tym starym bywalcom może przytrafił się jakiś zachwyt :-) Proponuję więc, abyśmy się znowu dzielili ze sobą swoimi najpiękniejszymi przeżyciami, wiosennymi, potem letnimi, potem jesiennymi i zimowymi...
    • W najmniej spodziewanym miejscu - hurtownia/sklep hydrauliczny. Rośnie sobie w dobudowanej klatce schodowej, gdzie zostawiono na dole kawałki ziemi. Tak więc zaczyna swój żywot w glebie i pnie się przez dwa kolejne piętra, bynajmniej nie prosto - oplatając ściany, poręcze. Cudne, swieże liście i mnóstwo owoców, teraz zielonych, ale jak twierdzi właścicielka, kiedy tylko sfioletowieją, pracownicy je zjedzą :-) Teraz uwaga - na pytanie, gdzie nabyła sadzonkę i jakich była rozmiarów...
    • Mam piekne paprocie w ogrodku- to chyba pioropusznik strusi. Pieknie sie rozwinely i zrobilo sie troche ciasno . W zwiazku z tym mam pytanie. Czy moge teraz je przesadzic w inne miejsce? Czy mam poczekac do jesieni ew. wiosny ????
    • Witam serdecznie starych i nowych zakręconych ogrodników . Znalazłam, gdzieś na forum, wołanie o pomoc w związku ze świerszczem, który zamieszkał za meblami i nie daje spokojnie spać. Spodziewałam się odpowiedzi typu: polubić, dokarmiać, wypuścić na wolność, ale niestety, wszystko sprowadzało się do jednego – RAIDEM GO! A ja tak niedawno zastanawiałam się, co zrobić, aby świerszcza zaadoptować. Niestety nic ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się