Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      zaparcie

zaparcie

(12 wyniki)
    • Witam, od ok. 1,5 tyg leczymy 3 letnią córkę u homeopaty z powodu swędzącej wysypki na skórze dłoni, przedramion, pośladków i ud oraz nasilającego nocą i rano po przebudzeniu suchego kaszlu. Objawy wystapiły poraz pierwszy pod koniec kwietnia. Alergolog który badał córkę na początku maja nie stwierdził objawów osłuchowych w płucach, rozpoznał ostrą pokrzywkę prawdopodobnie na tle infekcji wirusowej. Zalecił Xyzal - lek przeciwhistaminowy - który właściwie bez efektu podawaliśmy córce przez 2 ...
    • Jestem po szpitalu. Przez zaparcia które trwają około 3-5dni Karolina nabawiłą się wysypki pokrzywki.Cos zjadła i to ją uczuliło.Gdy w szpitalu ją wypróznili (lactoluson i czopek glicerynowy) wysypka znikła. Dostałyśmy do stałego stosowania lactoluson 2x5ml i jeszcze kilka dni na tą pokrzywkę.Pod koniec miesiąca mam iść na testy. I z tąd moje pytanie do was. Nie chcę ja ciągle faszerować lekami i może homeopatia by pomogła. nie stać mnie żeby za lekarza zapłacić 200zł i do tego jeszcz...
    • mala ma prawie trzy lata,cierpi na zaparci takie bardziej nawykowe,robi kupy co trzy dni,boi sie ja zrobic bo kupy sa szerokie.Dopóki nie ma takiego parcia ze nie moze kupy powstrzymac to jej nie zrobi.Wyczytalam tu ze mozna w takiej sytuacjii podac lycopodium mogłobyby byc 9 ch???i co ile codziennie.Dodam ze syrop Alvia kiedys na nia dzialalale przestal
    • Witam serdecznie! Szczerze mówiąc o homeopatii pojęcie mam raczej blade, nigdy nie stosowałam na szerszą skalę - i stąd moja prośba do Was. Sprawa jest pilna i dotyczy mojego synka. Synek ma 3,5 roku cierpi na straszne zaparcia - podejrzewam, ze częściowo dziedziczne (podobno mąż w dzieciństwie miał takowe), częściowo być może spowodowane dietą, a częściowo (albo przede wszystkim) nawykowe. Zaparcia ma prawie od zawsze, czyli od kiedy rozszerzyłam dietę poza moje mleko. Teraz jednak w...
    • witam mija tydzień... środki wypróbowane prawie wszystkie,łącznie z wleką po której tylko rzadka wodnista supstancja w małej ilości.. Wizyta lekarska wczoraj: zaparcia nawykowe. Mała poprostu broni się jak może, jak ma atak na kupkę (dość często) musi szybko położyć się, łapie się za majtusie, trzyma.. Blokada psychiczna, lekarz dał Passispasmin (3x 1łyżeczka, miała po tym już nie hamować). Upłynęła doba-bez rezultatu. Oprócz tego Byronia (granulki 2x dziennie) Jesteśmy poprostu bez...
    • mam pewien problem,moja córka ostatnio przeszła z pampersów na nocnik i pojawił sie pewien problem.O ile w pampersie kupa była codziennie,tak teraz potrafi robić raz na dwa trzy dni.Zakładanie pieluch nie pomaga.Czy jest jakiś sposób,aby jej pomóc?Czy powinnam z tym iść do lekarza?Może ktoś już ma zasobą tego typu problem?
    • Witam, mam do was pytanie , moja 2-letnia córeczka od jakiegoś czasu cierpi na zaparcia ( nawykowe). Za namową z forum Zdrowie, zakupiłam syrop homeopatyczny Alvia - podobno działa rewelacyjnie,tylko na syropie napisane jest, że przeznaczony jest dla dzieci pow. 6 roku życia. Z wyżej wspomnianego forum wiem, ze jednak mamy stosują ten syrop też u młodszych dzieci. Czy naprawę mogę zastosować go u mojej dwulatki? z góry dziękuję za odpowiedzi
    • Witam i wkleję ten wątek raz jeszcze bo tamten idzie podobno do wykasowania,napisże tak Alvia nie działa,nic nie działa nawet duphalac ,forlax itp.Problem jest w tym że raz zabolała go kupka i od tej pory boi się zrobić i trzyma na maksa,od razu napiszę że nie zmuszamy go do nocnika robi cały czas w pampersa(bo nieraz się dzieją takie historie jak dziecko się przestawia na nocnik)Tu kopiuję: szukam już od kilku miesięcy dla dziecka jakiegoś leku klasycznego czy homeo żeby zro...
    • Witam, Sama nie wiem co dolega mojemu 2,5 miesięcznemu synkowi. Bo niby biegunki ale przecież stolce niemowlaków karmionych piersią mogą byc lużne. Pediatra powiedziała, ze moze tan być tez śluz. Zresztą obejrzała i powiedziała, ze są ok. Robi je kilka razy dziennie i malutko - zawsze towarzyszą temu gazy i to one sa największym problemem bo go budzą. Staram się nie jeść nabiału i zauważyłam, że ma wysypke na buzi chyba po jajkach. Czy moge mu jakos pomóc? Homeopata wypisał mu ( w...
    • pisałam juz w innym wątku o naszym leczeniu,ale tam juz nikt nie zagląaada,wiec chcialam zapytać tutaj.Pisalam ze mala ma problemy lękowe,ma 2,5 roku. bierze Pulsatilla 15 CH 1x10 granulek Ignatia 30CH 2x5 Nerwelheel 3 x 1 tabl. Bierze je 3 tydxien,na lęki pomogło,ale mala tydzien po wprowadzeniu lekow zaczela robic kupy ze śluzem,przy czym przed ich wprowadzeniem miala zaparcia.Te kupy sa teraz codziennie,ewetualnie co dwa dni,a nawet kilka razy dziennie były,raczej sa normalnej ...
    • czy ktos moze polecic skuteczny lek/-i homeopatyczny na zaparcia? co, ile i jak czesto przyjmowac?
    • Moją córeczkę (2lata 7m-cy)od zawsze nękają różne problemy "brzuszne":gazy, kolki, bóle brzucha, kupy ze śluzem, zaparcia. Gdy miała 1 miesiąc stwierdzono u niej AZS (szorstkie placki na skórze, zaczerwieniona gęsia skórka).Nie stosowałam i nie stosuję żadnych leków przeciwalergicznych lecz bardzo sumiennie przestrzegam diety: bezmlecznej, do niedawna bezglutenowej (od trzech tygodni chleb żytni) indyk, kurczak, od 6 tygodni wieprzowina owoce i warzywa oprócz cytrusów, truskawek, s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się