zaparcie

(25 wyników)
  • Prosze o wpisanie sie do tej listy.
  • pawdopodobnie mam zaparciowa forme ZJW:( od 2 miesiecy nie moge sie normalnie zalatwic. jem same warzywa, owoce, suszone sliwki , morele, rodzynki, platki owsiane, otręby pszenne, pije kefiry, herbatki z sensem itp, siemie lniane, mięte, rano naczczo wode z miodem i cytryna.. nic, kompeletnie nic nie dają:((((( byłam u lekarza i dal mi DUSPATALIN RETARD, biore od 1,5 tygodnia, ale na razie nie pomaga. lekarz powiedzial ze przy tego typu srodkach trzeba poczekac.. codziennie rano...
  • z tym sie nie da zyc normalnie.przez jakis czas bylo nawet dobrze a teraz znowu to samo.porazka. stosuje te czopki glicerynowe ale mam wrazenie ze sie do nich przyzwyczailam, ciagle biore duspatalin retard, ostatnio nie wytrzymalam i wzielam alax i tylko bol brzucha i straszne gazy nic wiecej nawet nie pomoglo.mam dosyc robienia tych cholernych lewatyw. prosze was macie jakies sposoby na to, wiem ze kilka osob cierpi na to samo.napiszcie jak sobie radzicie. z gory wam dziekuje. ...
  • Witam wszystkich towarzyszy niedoli:( Męcze sie z ZJN juz z 7 rok. Ile bylo biegania po lekarzach, którzy patrzyli na mnie jak na kombinatorke bo przeciez nic mi nie dolega to pewnie wiecie sami:(. Niestety u mnie chorobsko to glownie zaparcia, jak nie ide juz 2 dzien do toalety to boje sie gdziekolwiek wyjsc bo wiem ze zacznie mnie niedlugo bolec brzuch. A to jest nie do wytrzymania:( Dobrze ze wpracy mam w miare wyrozumialych ludzi bo nie jestem w stanie wtedy nic zrobic:( No sp...
  • no wlasnie czy istnieje jakis sposob zeby w miare regularnie sie zalatwiac?? probowalam juz siemienia lnianego- troszke pomoglo ale podobno nie mozna dlugo stosowac. soku z surowych burakow: 1-szy dzien s**czka, a potem znowu nic:( teraz testuje oliwe na czczo ze szklanka cieplej wody... chodzi mi o jakis patent, tylko zeby nie powodowal sr... tylko taka normalna kupke:] hmmm czy ktos w ogole zna cos takiego?? acha, a jak dziala colon c?? to znaczy jakiej konsystencji jest potem kup...
  • Po przeczytaniu tego forum muszę stwierdzić,że chyba więcej jest osób z biegunkami lub postacią mieszaną, mało zaś jest tych,cierpiących na same zaparcia.Wszyscy piszą jak radzą sobie na co dzień z biegunkami i poszukiwaniem toalet i na wakacjach,a jak wy z postacią zaparciową sobie radzicie?Może napiszecie coś,czego jeszcze nie wypróbowałam...Takie metody jak śliwki suszone,dużo błonnika,owoców,warzyw,probiotyki,szklanka wody z miodem i cytryną na czczo niestety na mnie nie dział...
  • bralam zawsze debridat i nospe i gazow nie bylo. czulam sie swietnie.Naresczcie moglam polozyc sie w lozku bez przykrywania koldra jak z kims bylam.Zauwazylam jednak ze gdy konczyla sie nospa i kontynuowalam leczenie debridatem gazy wracaly i to silniejsze.Teraz debridat i nospa nie dzialaja w ogole , pewnie dlatego ze biore tegretol i lamitrin.A lekarz mi przepisal tribux.Biore 2 dni , mam zaparcia i mocne wzdecia.Czy on ma takie dzialanie na poczatku? wiem ze to to samo co debri...
  • Wiecie co,pisałam wczesniej,że po ciąży moje IBS-owe dolegliwości wracają...ale tak jak miałam w ten weekend to jeszcze nigdy mi się nie przydarzyło:-(.Nawet nie miałam zaparć tylko strasznie kłuł mnie brzuch,a raczej jelita chyba zwariowały.Nic takiego w piatek nie zjadłam,dietka jak zwykle,a tu po południu sie zaczęło!Kłucia i zażynania po całym brzuchu,a jak coś zjadłam,nawet biszkopt czy jabłko,to było jeszcze gorzej!Taki miałam wspaniały weekendzik,calutki przeleżany w łóżecz...
  • jak ludzie sobie radzicie w pracy/w szkole?latacie co chwilę do kibelka czy może faszerujecie sie lekarstwami na biegunke??? Chyba lepiej mieć zaparcia i niczym sie nie martwic
  • Czy ma ktoś z Was stwierdzony IBS i do tego hemoroidy? Naprawdę nie polecam takiego połączenia, ale ja mam niestety. Straszne, zaparcia przy hemoridach wykańczają mnie codziennie.
  • Właśnie wróciłam od lekarza z receptą na miesięczną kurację leczenia hemoroidów. Jakby ktoś potrzebował to zaleca się "otrex" do łykania 1 tableta dziennie rano - na wzmocnienie naczyń, "posterisan czopki" - 2 razy dziennie przez 10 dni, "posterisan H" maść - na noc - do smarowania na zewnatrz. Kuracja przy zmianach dosyć poważnych tzn pojawiły się już krwawienia przy każdym posiedzeniu w toalecie. I info dla pań - mozna lykać spokojnie pigułki antykoncepcyjne. Pozdrawiam chorowitków
  • Regularnie odwiedzam to forum i czytalam Twoje ostatnie posty. Z IBS zmagam sie juz od 3 lat a dokladnie od matury. Na poczatku myslalam ze to przejsciowe problemy ale kiedy zaczelam studia one jeszcze sie poglebily. To byl dla mnie koszmar. Mam podobne objawy do Twoich, nie mam raczej problemow z biegunkami tylko z zaparciami i "glosnym brzuniem". Zwlaszcza ten glosny brzunio komplikuje mi zycie... wiesz jak to jest... na studiach zajecia w malych grupach, cisza, a ja mysle tylko...
  • Proponuje tutaj wpisywac typ ibs + wszelkie objawy chorobowe, nie tylko te, ktore kojarza nam sie z ibs. Moze ktos po przeczytaniu tego dojdzie do jakis wnioskow.
  • Od prawie 7 tygodni nonstop dzień w dzień mam bardzo dziwne objawy. Dodam ze badania krtwi, kału, moczu i gastroskopia nic nie wykazały. Na wstępie dodam, że temperature mam na ogół 36,8 a czasami podchodzi pod 37,2 ze dwa razy mierząc miałem 37,4. Czesto czuje rożnego rodzaju pobolewania albo silne bóle w roznej cześci brzucha. Są one różnego rodzaju. A to jakby w jednym miejscu mnie piłował, a to piekł a to wrażenie gryzienia po calej jamie brzusznej. Czasami także pojawia się b...
  • Dalam takie watki bo juz sie pogubilam kto ma biegunki a kto zaparcia. Ja wpiuje sie tu.Mam biegunki bez bolu brzucha,bol jest ale jest do zniesienia.Zauwazylam tez jak zazyje loperamid to boli mnie w prawym dolnym boku jakby wyrostek.
  • błagam pomóżcie jak pracowac wśród ludzi, kiedy sie ma takie straszne gazy non stop jak sobie radzicie bo mi juz psycha siada jestem załamana wiem że to na tle nerwowym sie u mnie objawia, o zaparciach juz nawet nie wspomne czy są jakies dorażne środki które zapobiegają takim reakcją.
  • :(((4)

Sluchajcie dzieje mi sie cos okropnego. Zawsze mialam postac zaparciowa bardziej, wiecie wzdecia i te sprawy;), az tu pare dni temu....bieganie do ubikacji z bardzo, bardzo silna potrzeba kilka razy dziennie! Nie wiem co sie dzieje. Czy komus z Was przydarzyla sie taka zmiana? Jak myslicie czy to moze byc czyms spowodowane? Na pewno wiecie, jak okropne to jest, szczegolnie gdy sie pracuje, a to dopada znienacka, albo np podczas jazdy autobusem..horror..:(
  • witam mam pytanko odnośnie tego czy sałata zielona może spowodowac biegunke?? bo u mnie spowodowała :( pierwsz raz w zyciu wprowadziłam do swojego jadłospisu sałate tej wiosny i zauważyłam że miałam jakieś problemy jelitowe gdy ją jadłam,potem przez 2 tygodnie nie kupowałam i był spokój, a teraz znów i dorobiłam sie dziś biegunki.już wżyciu jej nie zjem:( może za dużo żelaza?albo jakiś substancji chemicznych ktore pozwalają sałatce tak ładnie urosnąc??? pozdrawiam P.S. co poradzi...
  • Tak strasznie sie boje.... Boje sie ze po badaniach okaze sie ze to nie IBS tylko cos zlego:( Chcialbym juz wiedziec... Dzis znow kolejny dzien na zaparciach:( Od jakiegos czasu strasznie boli mnie glowa:( Czy mozliwe ze to od zaparc czy znow mam sie o co bac:( Nie daje juz rady:( Czemu akurat mi sie to przyytrafia i nie moge wreszccie byc szczesliwa:(
  • jak na ironie postac zaparciowa!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się