zwiedzaniu

(9 wyników)
  • Witam.Poniewaz wybieram sie niedługo:) na Rodos a planuje pojechac tez na Symi i do Lindos na wycieczke, chcialabym prosic Was o rade. A mianowicie czy w tych dwoch miejscach trzeba konkretnie obrac od razu jakis kierunek zeby czegos nie pominąc. Wycieczki fakultatywne maja te dobre strony,ze ten kto jedzie pokaze to co TRZEBA zobaczyc, ale wolimy pojechac sami bo to zawsze swobodniej.CZy w tych miejscach mozna poruszac sie dowolnie a nie pominie sie togo co warto zobaczyc, czy je...
  • Witam wszystkich miłośników Grecji i wysp. Wybieram się już za tydzień do na Rodos po raz pierwszy, do miejscowości Ialyssos 8 km od Rodos w zachodniej części wyspy. I w związku z tym chciałam prosić wszystkich którzy byli na Rodos o podanie jakiś tras wycieczek samochodowych na (3dni), co warto zobaczyć co można sobie podarować ze względu na przereklamowane miejsca. Jnteresuja mnie głównie piękne malownicze zatoczki , zamki i natyra , jkąs śliczna wioskę odkrytą przez Was. A...
  • Koleżanka co roku jeździ z rodziną do Chorwacji jednak ogromnie ciągnie ją do Grecji (wiele lat temu pracowali z mężem koło Kalamaty) i chcieliby w tym roku jechać. Jednak urlop w ich wydaniu wygląda tak : kochanie mam wolne, pojutrze wyjeżdżamy i za tydzień wracamy :) w tym roku może im się uda mieć trochę dłuższy może 1,5 tygodnia. Mam pytanie w jej imieniu gdzie blisko granicy Grecji nad morzem spędzić spokojnie urlop bez tłumów, "klimatycznie" trochę zwiedzania, plażowania i ab...
  • Właśnie dostałam sms-a i postanowiłam Wam go tutaj zamieścić: Jest tak gorąco w mieście Rodos, że kelner spryskuje kanarka wodą. Zwiedzanie akwarium w sam raz na taką pogodę. Wyspa duża jak dla "smakoszy" Kos:-) --------- Ooo, a mnie to właśnie uświadomiło, żem w rodyjskim akwarium nie była jak dotąd, choć trzy razy na tę wyspę zaglądałam, hmmm...
  • Witam, chcę jechać do Grecji po raz 1-wszy w przyszłym roku. Co polecacie - ląd, wyspę? Czytałam trochę to forum, przeglądałam zdjęcia - zastanawiam się nad wyspą Rodos. Chcę nie tylko odpoczywać leżąc na plaży, ale również pozwiedzać trochę. Może popłynąć do Turcji lub Albanii - widziałam takie fakultety. Jeśli więc ktoś był w kilku miejscach proszę o pomoc w wyborze. Dzięki :)
  • No właśnie palnuję tygodniowy pobyt w Grecji. We wrześniu. Jaką grecką wyspę wybrać? w którym hotelu? W przystępnych cenach. Ma to być zaciszne ale ciekawe ( również architektonicznie ) miejsce ( dużo do zwiedzania ) - przelot samolotem z Krakowa. All inclusive.
  • Jak co roku, w noc sierpniowej pełni księżyca, 90 stanowisk archeologicznych w Grecji zostaje udostępnionych zwiedzającym aż do pierwszej w nocy. W tym roku ta wspaniała okazja nastąpi 24 sierpnia. Akropol, Sunio, Olimpia, Delfy i wiele innych stanowisk (spróbuję gdzieś wyszukać pełną listę) skąpanych w świetle księżyca...Magia! :-)
  • Witajcie ,właśnie walcze aby powklejac zdjęcia z milo. Mam nadzieję, że wygram tą walkę ;) To było niesamowite, jeżdże do grecji od dawna, nawet trochę tam mieszkałam, ale takich widoków na jednej wyspie! Tego się nie spodziewałam! Od księżycowego krajobrazu plaży z mlecznym turkusem wody, po beże, czerwienie, brązy i krystalicznie czyste błekity wody. Wow! Szcześliwy jest ten jak Amigo, który mógł dostac się na plaże dostępne tylko od strony morza! www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e304...
  • Wiecie może (mieszkańcy Aten?:) ) czy klasztor w Dafni jest w tym roku udostępniony do zwiedzania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się