Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      zwiedzaniu

zwiedzaniu

(8 wyników)
    • Na początku sierpnia jadę na ok. 10 dni (nie licząc podróży) do Rumunii. Kwatery mieć będziemy w Saliste 20 km od Sybina. Będzie to moja trzecia podróż do Rumunii ale w tych okolicach nie byłem poza kilkoma godzinami w Sybinie. Tereny te znam jedynie z przewodnika. W związku z tym mam serdeczne pytanie do bardziej doświadczonych Rumunologów co należy w tych okolicach koniecznie zobaczyć poza oczywiście samym Sybinem a co sobie darować. Biorę pod uwagę przejazd trasą transfagaraską...
    • Hej! Wybieramy się na dwa tygodnie do Rumunii. Mamy dość napięty plan i zastanawiamy się czy wzbogacać go jeszcze o Deltę Dunaju. W związku z tym mam kilka pyatań do osób ktore tam były: 1) czy rzeczywiście warto zwiedzać Deltę, jeśli można na to przeznaczyć w sumie tylko jeden dzień czy może lepiej sobie odpuścić i posiedzieć dłużej np. w Transylwanii 2) czy bez problemu można znależć jakieś objazdowe jednodniowe rejsy po Delcie, czy można kupić na nie bilet powiedzmy na pół godz...
    • Witam. W lipcu wybieramy się z rodzinką nad morze do Bułgarii, ale po drodze chielibyśmy zwiedzić troszkę Rumunię - czytałam, że jest nawet ciekawsza od Bułgarii. To nasza pierwsza podróż w tamtym kierunku. Poradźcie, proszę, co naprawdę jest warte zobaczenie (ale jeden warunek - niezbyt męczące, jedziemy z dziećmi 6-11 lat), gdzie warto się zatrzymać na bazę wypadową na 2-3 dni? Czy rodzice dzieci w podobnym wieku mają jakieś doświadczenia i zechcą się podzielić? będziemy wdzię...
    • Witam, wybieram się wkrótce do Rumunii. Odwiedzałem już Sibiu, Sigishoarę oraz Brasov. Które miasta są wg.was godne polecenia tak aby spędzić w nich dłużej niż jedną noc. Wykluczm raczej Bukareszt. Które z miejsc szczególnie polecacie? Dzięki!
    • Witam. Planujemy z żoną i dziećmi "objechać" latem Rumunię. Jaką trasę proponujecie by zobaczyć, zwiedzić, posmakować Rumunii (ale bez dużego łażenia po górach:-)). Przeznaczamy na ten wypad około 2 tygodnie od początku sierpnia 2009. Startujemy z Częstochowy. Odwdzięczę się informacjami o Czarnogórze. maresz2@vp.pl Pozdrawiam Marek WESOŁYCH ŚWIĄT
    • Odradzam. Program objazdu po Rumunii beznadziejny, nieprzemyslany.Zwiedzanie Bukaresztu ograniczyło sie do 2 miejsc, z czego jeden to dom handlowy w centrum. Długie przerwy postojowe, szybkie powroty do hotelu. Pilot mało sympatyczny.
    • Witajcie! Mam pytanie czy ktos zna jakies ciekawe miejsca do zwiedzania w okolicach Oradeii??jakes ciekawe zakatki typu jaskinie itp.Jesli tak odezwijcie sie,pozdrawiam!!!
    • Wybieramy sie do ZP w Bułgarii ale po drodze chcielibyśmy pozwiedzac Rumunie - jedziemy samochodami. Prosze o pomoc w określaniu jakiejś ciekawej trasy - wyruszamy z Barwinka lub Koniecznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się