Forum Turystyka Europa Skandynawia
ZMIEŃ
      zwiedzaniu

zwiedzaniu

(5 wyników)
    • Witam. Wybieramy się z przyjaciółmi do Norwegii na "długi weekend majowy". Napiszcie proszę: - co polecacie zobaczyć - jak szukać noclegów - co trzeba koniecznie zabrać, itp. Czekam na wszelkie praktyczne rady.
    • Witam! Mam wielką prośbę do rodziców mieszkających w Sztokholmie. Wybieramy się tam w długi weekend z naszym 2,5 letnim synkiem. Spędzimy tam 2 dni. Nasz Macius na pewno nie wytrzyma całego dnia zwiedzania i chcielibysmy przeznaczyc przynajmniej 2-3 godz każdego dnia na zabawę na jakims fajnym placu zabaw. Czy mozecie nam cos polecic, podac adres, ewentualnie napisac jak tam dojechac komunikacja miejska? Bedziemy spac na promie i prawdopodobnie dojeżdżac kolejką do miasta. Pozdraw...
    • Skania(9)

Witam. W przyszłym tygodniu wybieram się na 4 dni do Skanii. W zasadzie już trochę zaplanowałam, chcę powłóczyć się po plażach, zwiedzić Ystad, Foteviken Viking Reserve, może wynając rower i pojechać do Ales Stenar. Macie jakieś inne sugestie?
    • Jestem właśnie na etapie planowania mojej podróży do Skandynawii. Czasu mamy mało, więc planujemy zwiedzić Kopenhagę, zatrzymać się na 1 dzień w Skanii i później na kilka dni do Sztokholmu i w drodze powrotnej 1 dzień w Karlskronie. To co mnie zdziwiło na etapie planowania to wielka różnica między tym jak się promuje Kopenhaga i Sztokholm. Dania ma swoją visitcopenhagen.com na której można się naprawdę wiele dowiedzieć. Mają swój profil na youtube z bardzo ciekawymi "lokalnymi" przew...
    • czesc jade za tydzien do oslo we wtorek. mam tam do dyspozycji samochod i noclek kolo oslo. chialabym zwiedzic jak najwiecej mozliwe w tym czasie. powrot wsobote rano. czy o tej porze roku mozliwe jest zwiedzanie fiordow? jaki plan wycieczki polecacie? kompletnie nie znam norwegi, chcialabym zobaczyc ten glaz zawieszony miedzu skalami, hmm jakies 530km z oslo, czy drogi sa przejezdne? jakie rady z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się