Forum Turystyka Europa Bułgaria
ZMIEŃ
      zwiedzaniu

zwiedzaniu

(16 wyników)
    • Witam Mam wykupione wczasy w Bułgarii opcja all inclusive. Zamierzamy sporo zwiedzać na własną rękę. Czy możliwe jest (kiedy np. nie będzie nas cały dzień w hotelu) otrzymanie prowiantu w zamian za niewykorzystany lunch? Czy ktoś miał jakieś doświadczenia w tej kwestii? Z góry dziękuję.
    • Jadę do Bułgarii na 2,5 tygodnia. Konkretnie to do Sofii. Nie interesuje mnie ani dojazd, ani noclegi, ani w zasadzie jedzenie. Chcę się dowiedzieć ile powinnam wziąć pieniędzy na same wstępy, jakieś pamiątki (typu Rakija czy inne specjały) oraz owoce. Spędzę tam czas raczej bez szaleństw, bo jadę tam zwiedzać. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
    • Podnoszę wątek na temat wycieczek Istambułu. Mam wyszukiwarkę i czytałam, ale jakoś mało się dowiedziałam np. ile obligatoryjnie może kosztować 2010 1 oraz 2 dniowa wycieczka z miasta, jak jest z przwodnikami są to Polacy, czy ktoś czyta z kartki łamana angielszczyzną? Czym tak naprawdę różni się 1 dniowa od 2 dniowej? Co do ceny to może ktoś się wpisze zaraz po powrocie?
    • witam wlasnie wrocilismy z tygodnoowego pobytu w tym hotelu wyjazd organizowany przez bp itaka pare uwag :) moze komus sie przyda: 1. HOTEL hotel nowy (oddany w tym roku) wiec jest jeszcze w miare czysto i przyjemnie reczniki zmieniane 2x w tygodniu, posciel 1x (czyli wcale) klima dzialajaca dosc dobrze basen niewielki ale i tak wiekszy niz przy innych hotelach w okolicy obsluga mowiaca po angielsku, po trenigu przestala udawac ze nie rozumie po polsku :) sejf przy recepcji z...
    • a moze ani jedno , ano drugie? Jedziemy w 2 os. wiec nie chcemy sie zanudzic, bierzemy opcie ze sniadaniem, zeby tuz po nim moc zwiedzac inne miejscowosci, a wieczorem bibka na miejscu. Czy to dobra opcja, czy w obu tych miejscowosciach " głowe urywa"???? Po przeczytaniu kilku opinii sklaniamy sie ku SB, i czy wyjazd w II polowie sierpnia to dobry pomysł. Z góry dzieki za wszelkie sugestie. pozdrawiam
    • Witam! Czy ktoś jest zorientowany ile kosztuje dodatkowo rejs po Cieśninie Bosfor???
    • Witam Wszystkich, wyjeżdżam do SB na początku września, chciałabym poprosić Was o opinie, wrażenia lub co polecacie odnośnie wycieczek fakultatywnych. Na które warto się wybrać, które można sobie darować. A druga moja prośba to: jakie miejsca polecacie jeżeli wynajęlibyśmy samochód i chcieli trochę na własną rękę pozwiedzać? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
    • Wczoraj wróciłam z Bułgarii. Wycieczka do Istanbulu dwu dniowa kosztowała mnie 80 euro(159 lei)i połowa za dziecko do lat 12 + wizy po 10 euro. Zwiedza się Hipodrom, Meczet Błękitny, ogrody Pałacu Sułtana - pałac i skarbiec dodatkowo płatne 10 lirów od osoby, dzieci do lat 7 gratis. Za resztę zwiedzania -dodatkowe wycieczki- słono się płaci i ja nie polecam-po prostu oszustwo. Wycieczka -Istanbul nocą- koszt 16 euro + dziecko połowa- totalna ściema - Wygląda to tak: przejazd pod hotel M...
    • Ląduję w Burgas. Pierwszy tydzień spędzam w Złotych Piaskach a drugi w Słonecznym Brzegu. Czy wie ktoś może jak można dojechać bezpośrednio z lotniska w Burgas do Złotych Piasków? Czy ze Złotych Piasków można jakoś bezpośrednio dojechać autobusem do Słonecznego Brzegu? Będę wdzięczna za wszelkie porady dotyczące publicznego transportu w Bułgarii.
    • witam, wybieramy sie (2 os dorosłe+ roczne dziecko) samochodem do Svety Vlas 25 lub 26 sierpnia z Warszawy przez Wegry (zwiedzanie budapesztu i nocleg za budapesztem).Czy ktos może jedzie w tym terminie i chciałby sie dolaczyć do wspólnej jazdy?w kilka samochodów zawsze raźniej. a co do trasy przejazdu to jeszcze nie jest ustalona na 100% i jestesmy otwarci na propozycje. musimy byc w hotelu berlin w 27.08.pozdrawiam.Kasia
    • Witam, Mam nadzieje, ze nie powielam jakiegos watku, przejrzalam forum jedynie na stronie glownej... Otoz zastanawiamy sie z lubym nad urlopem w Bulgarii, we wrzesniu tego roku. Ja w czasach studenckich (7 lat temu) bylam na wakacjach w Sozopolu, wtedy byczenie sie na plazy i pijanstwo po nocach to bylo to ;). Na chwile obecna inne mam wymagania. Chodzi mi o to, aby bylo blisko morza, w zasiegu max 2 godzin jazdy jakies ciekawe miejsca do zwiedzania (wszystko co zwiazane z architektura, ...
    • j/w
    • Hej, Wkrótce jadę do Bułgarii,w okolice Burgas, konkretnie Pomorie,mam pytnie dla tych co wrócili,czy warto jechać na wycieczkę autokarową do Istambułu??? Czytam forum i mam trochę zgrzyt w głowie,bo jedni pisali że nie warto bo Istambuł zwiedza się z autokaru i to wszystko jest męczące,a inni że jest ok. i oprócz zwiedzania autokarem można pozwiedzać niektóre miejsca na piechote... Jak ktoś jechał to proszę o informacje,co sądzicie,czy warto jechać na taką wycieczke i co warto zo...
    • Szukam chetnych na wyjazd autem do bulgarii w okolicach 11 lipca na 3 tyg jade sam a przydalo by sie kogos zabrac partycypujac w kosztach dodam ze wyjazd z Wrocławia ale rownie dobrze moge kogos zabrac po drodze autko z klima i diesel chetnych prosze na gg 228216 lub tutaj na forum pozdrawiam
    • Czy był ktoś może z dzieckiem w tym wieku na wycieczce w Stambule? Dodam, że nie boję się o bezpieczeństwo, tylko, czy córa wytrzyma tempo zwiedzania. Czy ktoś zna szczegóły tzn: o kórej wyjazd, jak długo się jedzie, ile się zwiedza i o której powrót? Chcemy jechać ze SB na wycieczkę 1 dniową. Proszę o opinię
    • wybieram się na wczasy właśnie z tym biurem, czy warto? dziękuję za wszelkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się