Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      zwiedzaniu

zwiedzaniu

(15 wyników)
    • Jak najszybciej i najtaniej zobaczyć najważniejsze obiekty Berlina (Reichstag, Brama Brandenburska, Alexander Platz, Potsdamer Platz, Friedrichstrasse itp). Podobno jest jakiś autobus nr 100, który przejeżdża przy tych obiektach. Zna ktoś dokładną trasę? Czy są gdzieś blisko centrum darmowe parkingi (np. przy halach czy supermarketach)?
    • Wybieram sie we wrzesniu. Czy ktos moze mi poradzic gdzie najlepiej pojechac, jakie sa ceny przejazdow i noclegow? dzieki:-))))))
    • Bede tam 5 dni. I chce uniknac skakania z jednego konca miasta na drugi w celu zobaczenia czegos... Topografia jak i rozmieszczenie zabytkow to dla mnie jedna niewiadoma (wlasnie czekam na kupiony na allegro przewodnik) Czy moze mi ktos zaproponowac jakis plan zwiedzania?? Co w danym dniu i gdzie zobaczyc?? Co warto a co nie?? Moze jakies ciekawostki, ktorych nie znajde w przewodniku?? Bardzo prosze o pomoc... Pozdrawiam cieplutko :-) Iwonka
    • Pod koniec kwietnia planuje wyjazd do Niemiec trasą od Monachium do Berlina. Chciałabym zobaczyć rownież zamki w Bawarii. Jest to moja pierwsza podroz do Niemiec i zupelnie nie wiem gdzie pojechać? Co zwiedzać? Jakie miejscowości omijać a jakie sa warte uwagi? Licze goraco na Wasza pomoc :)
    • Hej, Czy zdązymy zwiedzieć Brukselę w jeden dzień ? na których zabytkach się skupić ? Czy z parlamentu europejskiego jest blisko do Grand Place? :) dziękuję
    • Kiedyś próbowałem prosić o wskazówki zwiedzania kraju, który dotychczas służył mi jak trasa tranzytowa - Niemiec - bez odzewu. W tym roku zamierzam założyć bazę w Schwarzwaldzie i w okolicy przełomów Renu. Oczywiście studiuję przewodniki i fora, ale może ktoś ma własne doświadczenia?
    • Planujemy na wakacje 2005 poróż samochodem dookoła Bałtyku. Zaczynamy w Suwałkach, przez Litwę, Łotwę, Estonię, potem Finlandia, Szwecja i kończymy w Świnoujściu. Czy ktoś może z Was odbywał taką podróż? Jaki jest budżet imprezy? Na jak długo jechać, co zwiedzać? Co omijać? Gdzie nocować (kempingi, na dziko)? Ile wziąć pieniędzy (wymieniać złotówki w każdym kraju, czy zabrać z Polski?). Czy Sztokholm da się zwiedzić w jeden dzień? Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki! Pozdrawia...
    • Witam! Czy ktoś z Was moze mi polecić tani nocleg w Luxemburgu? Dziekuje za wszelkie propozycje. Pozdrawiam
    • i fajnie było, jak ktos ma pytania to służę.
    • czy ktoś tam był? jak sie ma to kąpielisko w porównaniu do Hajduszoboszlo, Eger i in. czy trudno o nocleg przy wyjeździe w ciemno?
    • Witam was wszystkim i proszę o pomoc. Z żoną mamy ambitne plany spędzenia wakacji w Norwegii. Naszym docelowym miejscem byłaby miejscowść Maloy (na północ od Bergen). Na razie plan mamy taki, aby wyruszyć z Ystad, skąd do Maloy jest ok. 1200 km. Będziemy podrózowali autem. Mamy zamiar nocować na campingach, pod namiotem. Wstępnie ustaliliśmy, że fajnie byłoby znaleźć pierwszy camping na taki nocleg na południu Norwegii, tuż za granicą ze Szwecją (ok. 500-600 km z Ystad), gdzieś w...
    • Chciałabym się dowiedzieć ile kosztuje wstęp do zamku i jak on jest otwarty dla zwiedzających.Chcemy go "zahaczyć" po drodze do Włoch.Może ewentualnie przenocować w pobliżu?Czy są tam jakieś kwatery albo tanie pensjonaty?Każda rada się przyda!
    • Kochani, czy znacie fajne i tanie noclegi? Chcemy jechać na początku maja (żeby uratować nasz związek - poradziła nam terapeutka z poradni małżeńskiej, a Paryż nie wypalił...). Bardzo prosimy o pomoc... (a jeśli wiecie o jakichś atrakcjach turystycznych - im mniej komercyjne tym lepiej - to bylibyśmy też wdzięczni).
    • Gdyby nie Pan zapewne niewielu by słyszało o polskiej piłce. życzę Panu następców!(sobie też)
    • Wiedeń(17)

jak najlepiej i najtaniej zwiedzic Wiedeń. czy jechac z zorganizowaną wycieczką, czymoze samemu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się