Dodaj do ulubionych

Czy warto kupić all inclusive?

IP: 62.233.214.* 14.01.05, 09:33
Mam do wyboru dwa hotele, klasa ta sama, połozenie podobne. Oba na Krecie. W
tej samej cenie. Jeden ma 2 posiłki drugi all. Tylko ten drugi ma wyloty z
Warszawy i musiałbym dojechac. Jedziemy z trzylatkiem i zastanawia mnie czy
warto tłuc sie do Warszawy żeby było all. Interesuje mnie co jest w lunchu,
czy moje dziecko rzeczywiscie coś zje czy to marnotrastwo. No i jakie są
napoje, soki normalne czy syropowe?
Dzieki za wypowedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: rogro Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:06
      Jeżeli ta sama, lub nawet nieco większa cena - to warto. My jeździmy z dwójką
      dzieci, i jest świety spokój: chcesz loda, ciastko, cole czy sok - to idź i
      sobie weź! A poza tym dzieci w restauracji zwykle chcą co innego, niz dostaną -
      a przy AI mogą brać co chcą (zwykle frytki...) do woli.
      Nie bez znaczenia są tez alkohole - wino czy piwo do obiadu zwykle jest dosyc
      drogie, a przy AI - po prostu je masz. A co do menu: byłem na Krecie i jedzenie
      było pierwsza klasa, a np. na Majorce straszna chała - zależy to od hotelu. Ale
      z głodu nie umrzesz - po prostu będzie pewna monotonia.
    • woman29 Re: Czy warto kupić all inclusive? 14.01.05, 12:20
      Jeśli chcesz być uwiązana przy hotelu to ma to sens.Ja nigdy z takiej opcji nie
      korzystałam, 2 posiłki wystarczały mi w zupełności, tym bardziej że nie spędzam
      2 tyg przy basenie, tylko raczej staram sie po okolicy nieco powłóczyć.Wybór
      nalezy do Ciebie.
      • Gość: basia Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: 62.233.214.* 14.01.05, 13:02
        Wiem ze wybór nalezy do mnie ale ze względu na małe dziecko nie bedziemy zbyt
        duzo zwiedzać, głównie na plaży siedzieć. Intersuje mnie czy moje dziecko z
        tego skorzysta zywieniowo, co podaja z reguły na lunch.
        Bo mi to dwa posiłki wystarczą.
        • chiara76 Re: Czy warto kupić all inclusive? 14.01.05, 13:22
          sama nie mam dzieci, ale obserwowałam dzieciaki znajomych, odbywały nieustanne
          wycieczki a to po Colę, a to po Fantę, a to po lody, a to po ciacha, owoce itd,
          jakbyś miała za to płacić , to brr... Moim zdaniem zdecydowanie dla rodzin z
          dziećmi się opłaca. Zresztą ja od lat korzystam z tego, nie siedzę w hotelu non
          stop, ale szczerze mówiąć, jak jestem na plaży, a po to tam też jeżdżę, to dużo
          się pije napojów, kawy itd. Poza tym do śniadania i kolacji pije się ile chce,
          no, nie wiem, ja to polecam.
        • gale Re: Czy warto kupić all inclusive? 14.01.05, 13:23
          Jesli cena jest taka sama (prawie taka sama), miejsce to samo (prawie to samo),
          hotel A daje sniadania, hotel B daje all inclusive, to ja bym jednak wybral
          hotel A. Dlatego, ze raczej liczylbym na odrobinke lepsze warunki bytowania w
          A, nie mowiac juz o tym, ze po prostu trzymam sie z dala od kuchni hotelowej.
          • Gość: klaryma Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: 195.94.207.* 14.01.05, 13:36
            A poza tym, czy to zdrowo, żeby trzyklatek tak sie objadal tymi "darmowymi"
            frytkami, colą, lodami itp?
            • Gość: basia Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: 62.233.214.* 14.01.05, 15:22
              klaryma - Ten trzylatek coli nie pije ale frytki lubi. W końcu nie o samych
              brokułach człowiek zyje. No i ma wakacje też. Dzięki za troskę.

Głownie mi o napoje chodzi i przekąske w trakcie dnia dla niego. Trochę drogo
              mi wyjdzie codziennie kupowanie dania którego moze nie zjeść.

Co do hotelu to oba są naprawdę fajne i róznica wynkia z różnych biur. W tym z
              all dają większy rabat.
              • Gość: rogro Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 16:44
                Jednak wybierz AI - w ciagu dnia podają w zasadzie normalny obiad - i sałatki,
                i frytki, i mięska, i owoce.
                Przy AI nie trzeba sie szczypać na każde euro za cole, loda czy nawet obiad -
                po prostu masz. No, ale musaka zjedzona na mieście to zupełnie inna bajka, niż
                ta w hotelu... Mnie przy AI trzymaja głownie napoje i drinki - przy basenie czy
                na plaży idzie tego mnóstwo, kiedys próbowałem liczyć, ile bym zapłacił za to w
                sklepie (nosząc jak wielbłąd). AI wygrywa, a musakę na mieście i tak można
                zjeść.
                A do jakiego hotelu jedziesz ?
                • neronka Re: Czy warto kupić all inclusive? 14.01.05, 19:44
                  Jeśli cena jest taka sama i hotele porównywalne to wybierz all ale nie licz że
                  jedzenie bedzie jakieś super.
                  W Grecji oferty all nie rzucają na kolana...........
                  Ale picia dla małego będzie pod dostatkiem.
                  • aka10 Re: Czy warto kupić all inclusive? 14.01.05, 20:55
                    Osobiscie trzymam sie z daleka od wszelkich ALL,jak tez obiadow itp w
                    hotelu;nawet podrozujac z dziecmi.Wole rano kupic gorace bulki w pobliskiej
                    piekarni i sniadanie jesc na balkonie,czy tarasie.Obiad na plazy w pobliskiej
                    tawernie,a wieczorem kolacja w restauracji.Sokow w sklepach jest cala
                    masa,rozne smaki.Od lat tak jezdze,swego czasu z malym dzieckiem.Wole cos
                    zobaczyc,pojezdzic,a nie byc przywiazana do danego hotelu z powodu All Incl,czy
                    innych posilkow.A na Krecie jest tyle do zwiedzania i ogladania...Pozdrawiam.
    • kritikos1 Re: Czy warto kupić all inclusive? 14.01.05, 20:58
      Poruszasz tu bardzo ważny problem! Czemu?
      Opcja all inclusive To taka dziwna opcja która tak naprawdę bardzo różni się w
      zależności od hotelu, i ceny jaką płacimy za to. I to chyba tak naprawdę jest
      istotą sprawy. Czasami , zwłaszcza w tych tańszych opcjach all inclusive ma
      wiele ograniczeń i tu trzeba uważać dowiedzieć się co nam w tej opcji się
      należy .Zrobić to oczywiście przed podjęciem decyzji.
      Komu można tę opcje polecić? Na pewno osobą które chcą swój pobyt ograniczyć do
      pobytu w hotelu i przy basenie lub plaży hotelowej, z ewentualnie krótkimi
      spacerami poza jego hotel. Osobą które mają małe fundusze, by wiedziały ,że
      jedzenie mają zagwarantowane. Osoby które chcą korzystać z wycieczek zwiedzać
      indywidualnie i zwłaszcza w Grecji smakować różnych potraw i różnych kuchni i
      tawern im stanowczo odradzam tego typu opcje. Czemu by nie przywiązywać się w
      pełnym tego sowa znaczeniu do kuchni i „budynku” nieznanego hotelu (zwłaszcza w
      tańszych ofertach biur).
      • Gość: basia Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: 62.233.214.* 15.01.05, 12:44
        dziekuję bardzo za wyczerpujace wypowiedzi. Wybraliśmy jednak all, hotel
        Montemar Main na Rodos. Głównie ze względu na małego no i napoje. Byłam juz 2
        razy w Grecji i wiem że jedzenie hotelowe to jedno a tawerny drugie. Ale 14 dni
        żywić się na mieście to drogo mi wyjdzie, szczególnie że w bufecie mam wybór
        dla dziecka a tak muszę zgadywać czy zje co zamówię czy nie.
        Cena wyszła taka sama jak w innym upatrzonym bez all.
        Zwiedzac mamy zamiar ale w ramach mozliwości trzylatka, czyli nie muzea a
        raczej przyroda.
        All nie przywiązuje mnie do hotelu bo nie musze codziennie byc na lunchu,
        głownie chcę posiedzieć na plaży z dzieckiem.
        Dziękuję Basia
        • Gość: komarek Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: *.magma / *.magma-net.pl 18.01.05, 19:23
          Basiu, napisz z jakiej firmy jedziesz. Szukamy z żoną fajnego hotelu na Rodos w
          lipcu.
          Pozdrawiam
          Komarek - turysta II klasy :)
    • Gość: Moro Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.01.05, 23:21
      jezeli jedziesz z dzieckiem to nawet sie nie zastanawiaj all jest super My
      jezdzimy z trojka dziecki w rożnym wieku i w opcji all kazdy znajdzie cos dla
      siebie. Najwiecej pieniedzy w hotlu wydaje sie na napoje a te sa w cenie 3-4
      euro za szklanke a im cieplej tym wiecej chce sie pic tak iwec zaplacisz wiecej
      za napoje niz za dojazd doWarszawy i opcje all Jeszcze raz polecam W tyma roku
      jedziemy na Krete i tez poszukujemy hotelu z opcja all
      pozdrawaiam
      Moro
      • mika_forum Re: Czy warto kupić all inclusive? 17.01.05, 18:35
        Tanie hotele z ALL zazwyczaj maja jakas 'wade ukryta' - Montemar jest np. daleko od plazy, ale to dobry hotel (bylam rok temu w tej samej miejscowosci, ludzie z Montemaru nie narzekali).
        Ja dawniej nigdy, przenigdy nie bralam kolacji w hotelu (kocham tawerny): ale dziecko (dwulatek) tak sie wscieka w czasie zamawiania, ze czlowiek juz nerwowi i na wyscigi zjada co mu przyniosa. Wiec w tym roku i za rok jade z 2 posilkami (napoje kupie sobie w sklepie. O!). Na Al mnie nie stac, a z kolei tanie Al to ja nie mam zaufania.
        Jak podrosnie to wroce do zycia tawernianego.
        • Gość: basia Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: 62.233.214.* 18.01.05, 09:01
          Montenary są trzy, my jedziemy do Main tego 200m od plaży. Nie jest to tani
          hotel ale dzięki karcie stałego klienta i wczesnemu zamawianiu dużo opuszczamy.
          O jakośc się nie boję. My do tej pory tez bralismy dwa posiłki ale synek musiał
          coś zjeśc pomiędzy. W tamtym roku kupowalismy i gotowalismy bo mielismy
          kuchenke w pokoju i wydalismy duzo kasy, codziennie kilka soków, woda itd. Dwa
          lata temu miał obiadki z Polski.
          Korzystałabym z tawerny nawet codziennie gdybym mogła przewidzieć czy mój syn
          zje to co zamówię a stał się nieprzewidywalny nawet w kwestii frytek ;)
    • issis Re: Czy warto kupić all inclusive? 18.01.05, 22:20
      Gość portalu: basia napisał(a):

> Interesuje mnie co jest w lunchu,
      > czy moje dziecko rzeczywiscie coś zje czy to marnotrastwo. No i jakie są
      > napoje, soki normalne czy syropowe?

Yesoo, ileż ja mam do powiedzenia (napisania!)!
      Ale myslę, że słusznie ktoś zauważył, że wsio zależy od gwiazdek.
      U mnie było jeśli dobrze pamiętam - 3+
      Ale naprawdę - nie polecam!!! Ludzie, ktorzy wykupili tanie opcje, mieli to
      samo (nieważne, że wstrętne) - NIE WARTO!!! Jak Was czytam, to mi oczy wyłażą
      na wierzch - jakie lody?? jakie soki>????? Nie było NIC!!!!
      Gdybym była typem pieniacza, procesowałabym się z biurem!
      Wklejam jak było:

Autor: issis
      Data: 03.10.2004 22:32
      -----------------------------
    • Gość: quantas Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 16:57
      Wersja ALL nadaje się dla trzech grup turystów. 1. rodziny z małymi dziećmi bo
      wybór kilku dań które widać (w przeciwieństwie do knajpek gdzie mamy ja tylko
      na piśmie w menu) daje gwarancję że dziecko porządnie się pożywi. Ponadto w
      tawernie czy innej knajpce wiadomo trzeba poczekać a dzieci tego okrutnie nie
      lubią.
      Oczywistą jest kwestia oszczędności na napojach lodach , alkoholach itp.
      Jeśli chodzi o zwiedzanie to ALL absolutnie nie ogranicza bo przecież z małymi
      dziećmi nie ma sensu wypuszczać się na całodzienne wycieczki bo one maja
      odpoczywać a nie męczyć się. Mi dwa posiłki wystarczą (wieczna dieta) tyle
      alkoholu ile wypijam nie stworzyłoby zagrożenia dla mojego budżetu ale lubię
      jak kilkanaście posiłków i owoców do wyboru.Kwintesencją dla mnie jest
      zwiedzanie ale... dzieci są zdecydowanie numerem jeden i to im musze się
      podporządkować. Na zwiedzanie przyjdzie czas jak dzieci wyrosną.

2. Drugą grupą są ochleje i leniwce którzy już o siódmej rano rzucają ręczniki
      na leżaki (rezerwują) i potem cały bity dzień siedzą przy basenie i chleją za
      free. Tą grupą są przede wszystkim niemcy i angole.

3. Osoby które mają całkowitą barierę językową i boją się że na mieście
      niedaliby sobie rady np. z zamówieniem żarcia.

P.S.
      OCZYWIŚCIE ALL ALLOWI NIE RÓWNY. OFERTA ŻARCIA , ALKOHOLI, SPORTÓW ITP MOŻE
      BYĆBARDZO BARDZO RÓŻNA W ZALEŻNOŚCI OD HOTELU CZY OŚRODKA.

POZDRÓWKA
    • Gość: Ewa Re: Czy warto kupić all inclusive? IP: *.studio / *.studio-p.pl 02.03.05, 12:07
      Przy obecnych cenach w Grecji to warto. My na samo picie w ciagu 2 tygodni
      wydalimy 1000 zl. extra. To byla cola, fanta, piwo i troche wina. Lunch na 3
      osoby kosztowal okolo 90 zl. Brr, a to wszystko przez euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka