Dodaj do ulubionych

sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włosów

23.01.08, 08:40
czy ktoś ma wypróbowane różne wcierki, ampułki itd.? po ciąży sporo
włosów mi wypadło, teraz odrastają w formie malutkich, cieniutkich
włosków, chciałabym je wspomóc jakąś kuracją. czy możecie coś
polecić?
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 08:57
      mi bardzo dużo nowych włosów pojawia się po waxie. próbowałaś?
      • m.nikla Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 09:10
        co to jesst wax??
        • littlefrog Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 09:15
          henna treatment wax, taka maseczka z apteki.
      • laapz Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 24.01.08, 13:57
        A czy pomoże również na bardzo grube (chyba) zdrowe włosy (już od dwóch lat nie
        farbowane, prostownicy używam naprawdę "od święta" i staram się niezbyt często
        używać suszarki), no ale niestety mimo tego dalej wypadają..
    • princessa.of.persia Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 09:18
      Z czystym sumieniem polecam REVALID.
      Mi strasznie wypadaly wlosy juz od kilku miesiecy i kupilam wlasnie
      ten specyfik. Stosowalam kuracje uderzeniowa zgodnie z ulotka.
      Rezultaty juz mialam po miesiacu ale trzeba stosowac ok 3.
      • niedzwiedzica_sousie Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 11:05
        a to jest jakiś płyn, czy tabletki czy co?
    • hmatyga Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 10:26
      zdecydowanie mogę polecić płyn do wcierania w skórę głowy o nazwie
      Radical (zresztą jest cała seria tych kosmetyków), naprawdę daje
      szybki efekt, obecnie stosuję odżywkę w sprayu również do wcierania
      w skórę głowy Seboradin - również polecam....
    • stonoga1000 Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 10:27
      koleżanka stosowała ampułki vischy przeciw wypadaniu włosów dla kobiet + dla
      wzmocnienia efektu jeszcze szampon z tej samej serii. W opakowaniu jest chyba 16
      ampułek. Ona zastosowała kurację: aplikacja ampułki co dziennie, a następne
      opakowanie tak co 2, 3 dni. Chyba już po 3 tygodniach widać było nowe
      "kiełkujące" włosy... meszek na całej głowie, osobiście byłam bardzo pozytywnie
      zaskoczona rezultatem i to w tak szybkim czasie. Są też ampułki radical,
      zdecydowanie tańsze od vischy (chyba ok 25zł) podobno też skuteczne. Co do wax
      to jestem ciekawa, kiedyś stosowałam próbując wzmocnić włosy po zbyt częstym
      farbowaniu, jakoś nie widziałam szczególnych efektów. Ale wiele osób wax
      zachwala więc chyba jednak coś w tym jest:) Ja z masek/odżywek polecam PLACENTE,
      ale mnie włosy nie wypadają...
      • littlefrog Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 10:33
        ja po waxie nie widzę żadnego działania jeśli chodzi o same włosy, tylko właśnie
        to że włosy które mam rosną dużo szybciej oraz pojawia się dużo nowych.
        • adsa_21 Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 14:49
          po waxie wlosy rozsna szybciej i sa mocniejsze. ta odzywka bardzo
          dobrze tez nawilza wlosy wysuszone np. farba czy balejazem.
    • justa_79 Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włosó 23.01.08, 11:06
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=69450437&v=2&s=0
      • niedzwiedzica_sousie Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 11:10
        dzięki
        wiesz, mi nie wypadają, chcę zadbać o te odrośnięte cherlaki, ale
        myślę, że te same kosmetyki będą pomocne.
        • justa_79 Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 23.01.08, 15:01
          na pewno - szczególnie wszelkie ampułki i toniki do wcierania w
          skórę głowy oraz suplementy.
          • l81 Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 24.01.08, 08:19
            Merc Special Dragees, ok. 40 zł. Polecam najlepszy do włosów.Pa
            • ryfkaa Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 24.01.08, 13:02
              tez spróbowałam Merz ,warty swej ceny,około 80 zł 120 tabletek.Jak dotychczas
              najlepszy na rynku.
    • kasemi Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 24.01.08, 13:12
      Ja walczę z wypadającymi włosami i uzywałam juz wiele rzeczy. Pomógł mi szampon
      Dermena , który stymuluje odrost włosów/ zresztą mam teraz takie 3cm odrosniete
      włoski a pozostałe do ramion/i mikstura zapisana przez Panią Dermatolog. Nie
      wiem co było dokładnie składnikiem tej mikstury ale na pewno wit.B12 i b6.
      Dostałam również do jedzenia cynk forte i po pół roku walki z katastroficznie
      wypadajacymi włosami jestem zadowolona.
    • loola_kr Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 24.01.08, 13:39
      Ja stosuję szampon Vichy, wax i merz Specjal. Na poczatku baardzo
      pomogło. Włosy przestały wypadać, teraz pomomo, że stosuję to samo
      znowu zaczynają... nie tak strasznie ale...
      przyzwyczaiły się czy co?
      I wypadały też po ciąży.

Ale kondycja włosów jest taka sama. Nie sa mocniejsze, grubsze czy
      coś takiego.

Możesz spróbować Rene Furterer, ma taką dobrą odzywkę-maskę Karite
      (chyba tak się nazywała). Kiedyś stosowałam i byłam zadowolona.
      ja chyba kupię bo włśnie Wax sie skończył.
      • loola_kr zapomniałam: rene Furterer 24.01.08, 13:42
        ma całą serię wzmacniającą: oczyszczenie skóry głowy, ampułki
        wzmacniające cebulki, szampony i odżywki do odpowiedniej skóry na
        głowie.
    • rilwen1 Re: sprawdzony preparat wzmacniający cebulki włos 26.01.08, 02:41
      Ja używam preparatów (w tablektach) z tauryną: Inneov i ostatnio Revalid. Trzeba
      pamiętać o tym, żeby łykać je regularnie, najlepiej o tej samej porze dnia,
      robić odstępy w stosowaniu (np. brać je tylko przed okresami osłabienia włosów,
      przed wiosną i jesienią). W przerwach łykam tabletki z cynkiem i witaminą C (to
      ważne, żeby cynk się dobrze wchłaniał). Po ciąży chyba przyda Ci się żelazo, ale
      koniecznie z kwasem foliowym (polecam Biofer). Oprócz tego staram się jak
      najrzadziej myć włosy, a przy każdym myciu nakładam maskę (Kerastase albo Home
      Institut w saszetkach). Nie używam suszarki. Mam kręcone włosy z przesuszonymi
      końcówkami, więc jakoś je natłuszczam (ostatnio kupiłam świetny olejek
      Kerastase). A po całym tym wywodzie dodam jeszcze, że dawno temu sumiennie
      wcierałam we włosy i skórę głowy Seboradin Lotion. Śmierdziały rzępą i naftą,
      ale byłam zaskoczona, jak się wzmocniły.
      • mamusia_karina do rilwen 1 26.01.08, 17:05
        tak sie zastanawiam nad tym co napisałas,ze trzeba łykac witaminy
        przed okresami osłabienia,moze faktycznie lepiej łykac od sierpnia
        zeby nie załamywac sie we wrzesniu,no mi tak wtedy najbardziej
        wypadaja.Zastanawiam sie tez na witminami Inneov,czy zadowolona
        byłas z efektów???
        • b-b1 Placenta-najlepsza! 26.01.08, 22:35
          Podaję link z opisem i ceną-to nie reklama- sklepu nie znam-można wyciąc jakby co:-)
          aber.dei.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_105&products_id=1136&osCsid=e878ecf5a960c1ca076e6a081a9f61d0
          Do tego codziennie przez około 3 miesiące tablety z apteki(wybór jest duzy ze skrzypem ,pokrzywą Merc specjal tez jest dobry)
          Uzywałam aminexilu z Vichy-nie pomógł, potem ampułek z alfaparf-cos sie zaczeło dziac-ale po placencie-efekt był widoczny(znaczy nie był widoczny, bo włosów na szczotce prawie nie było:-)
          • katherina Re: Placenta-najlepsza! 26.01.08, 22:46
            Na necie są negatywne opinie od kobiet które używały placenta.Więc jak to jest?
            • b-b1 Re: Placenta-najlepsza! 26.01.08, 23:16
              To normalne-jednemu pomaga-drugiemu nie-każdy z nas jest inny-i każdemu z innego
              powodu włosy wypadaja... Ja sie "napaliłam" na aminexil jak zobaczyłam efekty na
              znajomej-cóż u mnie efektów zero, wiec potem znowu wyczytałam o serii z
              alfaparf-jakie to cudo-moze i cudo, ale dla mnie za małe... Placenta natomiast
              przyniosła oczekiwany efekt..
              Być moze dlatego, że w połączeniu z "witaminkami" które systematycznie
              łykam(teraz juz chyba 5 miesiąc)
              • ryfkaa Re: Placenta-najlepsza! 27.01.08, 00:17
                No właśnie ,nie żadne placenty,maseczki,waxy tylko odżywianie od wewnątrz,czyli
                witaminy :skrzypy,Merz i inne działają w ten sposób że włosy przestają wypadać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka