Dodaj do ulubionych

Central Park Ciechanów

06.03.16, 12:29
Co możecie powiedzieć o developerze Central Parku w ciech.? Jeśli się nie myślę to budowa jest pod okiem pana Marka B. Co wiecie o innych blokach budowanych przez tego dewelopera.? Słyszałam że na pultuskiej i osiedle tęcza są wybudowane przez tego samego człowieka?
Obserwuj wątek
    • karczewk Re: Central Park Ciechanów 09.08.18, 23:24
      Odświeżam temat. No właśnie ! jestem też ciekawy. Lokatorzy co sądzicie ? Pierwsi mieszkańcy już chyba dawno wprowadzeni do nowo wybudowanych bloków na Ciechanowie. I jakie opinie? Warto czy nie warto ?
    • geociechanow Re: Central Park Ciechanów 15.03.19, 10:46
      Na wstępie zaznaczę, że wynajmuję tu mieszkanie - nie jest moje własnościowe, ale coś na jego temat powiedzieć mogę.
      Na 4 piętrze wychodzi wilgoć/grzyb bo bloki stawiane przez Central Park Ciechanów są "na sztuke", nie wystojałe byle wszystko na szybko do oddania bo kasa od ludzi już czeka.
      Domofon tak naprawdę nie działa - nie otwiera drzwi do klatki schodowej. W słuchawce słychać sąsiadów (,,to ja córeczko otwórz") - sprawa zgłaszana - brak reakcji na naprawę usterki.
      Bloki nie oznakowane numerami,
      numery mieszkań błędnie oznakowane.
      Drzwi na piętrach chodzą zdecydowanie za głośno - jak poprosiłem by coś z tym zrobiono bo córeczka Nam się urodziła oczywiście nie zrobiono nic.
      Piszę tę opinie po to by ustrzec potencjalnych kupujących. Bo jakiekolwiek nieprawidłowości/niedogodności przez lokatorów są najzwyczajniej w świecie olewane: kasa się zgadza a cała reszta niech się dzieje co się chce.
      Szczerze ODRADZAM i przestrzegam.
    • Gość: janko Re: Central Park Ciechanów IP: *.centertel.pl 27.03.19, 23:33
      Od wielu osób słychać narzekania na słabą jakość w nowych osiedlach.
      To że w nowo wybudowanych mieszkaniach pełno jest niedoróbek nie powinno zbyt mocno dziwić. Oddawanych mieszkań jest dużo ale chętnych na nie jeszcze więcej co skutkuje tym że lokale wysprzedane są prawie w całości zanim blok "wylezie z fundamentów". Deweloperka o tym wie i bezkarnie to wykorzystuje. W momencie odbioru mieszkania całość środków jest już na koncie sprzedającego i brak jest prostych i skutecznych metod wyegzekwowania jakości mieszkania.
      Niestety nie ma lekko - płacisz prawie 4 tys za metr surówki drugie tyle za wykończenie a potem pozostaje ci upokarzające sępienie o domofon, windę, bramę do garażu o uprzątnięciu pobudowlanego bałaganu nie wspominając.
      A jak masz pecha to deweloper 20 metrów dalej wykupi ogródki od jakichś dziadków i wywali następny 6-piętrowiec.
      • geociechanow Re: Central Park Ciechanów 11.04.19, 08:27
        Zgadzam się z w/w wypowiedzią ;)
        Z jednej strony frustruję się trochę bo ,,napycham" kieszeń właścicielowi ale z drugiej strony sam na własnej skórze mogę doświadczyć wszelkich walorów/papraniny mieszkania w tzw. ,,nowym budownictwie". Ogromnym plusem napewno jest lokalizacja: na miasto nie trzeba jechać autem tylko zjeżdża się windą na dół 5 min. spacerkiem i gotowe.
        Minusami są te które podałem w poprzednim poście ale i napiszę coś nowego: szlachetnym mistrzem, doskonałym inżynierem czy jak kto woli "Bobem Budowniczym" nie jestem ale niech mi ktoś wytłumaczy jaki ma sens ocieplanie budynku przy temperaturze sięgającej podczas dnia +5°C a w nocy 0°C i mniej ? Przecież to wszystko się nie wiąże i tylko czekać jak będą jakieś silne podmuchy i nagle styropian powie papa.
        Wystarczy trochę wyobraźni i myślenia... no ale niestety jest jak jest.
        ODRADZAM każdemu mieszkanie na osiedlu Central Park bo papraniny jest naprawdę dużo.
        • androj5 Re: Central Park Ciechanów 12.05.19, 09:48
          Nie każdy ma odwagę mówić prawdę o nowych mieszkaniach, mają niedoróbki a chwalą jak by mieli pałac. Szkoda takich ludzi którzy dali się wkręcić i nie odzyskają już swego ale przynajmniej uczciwie powinni przestrzegać następców aby wymusili na wykonawcy przyzwoity stan. Ostrzegałem znajomego że 4 piętro to zły wybór, nie posłuchał i zbiera efekt swojej pychy mieszkając w gorączce i wilgoci. Swoją drogą kto odebrał taki stan techniczny nowego budynku ? Kiedy nauczymy się budować w cywilizowany sposób, nie wciskać niedoróbek biednym niedoinformowanym mieszkańcom ?
    • krystyna40 Re: Central Park Ciechanów 05.09.19, 15:03
      Dobrze, że doczytałam, bo razem z mężem zamierzaliśmy odkupić tam mieszkanie. Właśnie się dowiedziałam, dlaczego je sprzedają. Dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka