koraba30 08.02.17, 12:51 Może ktos ma i się wypowie. Okien mam sporo od dużych po małe... zastanawiam się czy warto zakupić. Czy te ponad 200zl wyrzuca w błoto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kouda Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:05 bardzo warto, moja niestety sie zepsula, nad czym ubolewam Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:12 Moja siostra ma i zachwycona, ciocia też. Moi rodzice też (pod ich wplywem) kupili i użyli jeden raz, bo ojciec uważa, że sam lepiej myje. Czyli jak ze wszystkim takimi gadżetami typu termomix, karcher czy mop parowy -jednym niezbędne, u innych leży. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:13 Mam i kocham,zero smug,teraz potrzebuje 10min na umycie okna.Myje tez kafelki. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:20 ja mam i uważam, że nie warto. Ale pewnie zaraz sie dowiem,że nie umiem jej uzywać.Umiem, ale znalazłam magiczną sciereczke i magiczny płyn i idzie mi jeszcze szybciej niż tą myjką. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 18:41 fifiriffi napisał: > ja mam i uważam, że nie warto. Ale pewnie zaraz sie dowiem,że nie umiem jej uzy > wać.Umiem, ale znalazłam magiczną sciereczke i magiczny płyn i idzie mi jesz > cze szybciej niż tą myjką. Ooo, mnie też moją magiczną ściereczką do okien z Biedronki idzie dużo szybciej i łatwiej Uważam że kompletnie nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 18:53 Co to za magiczna ściereczka? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 14:49 stillgrey napisała: > Co to za magiczna ściereczka? Specjalna do mycia szyb. Nie robi smug. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 15:04 Kupię dzisiaj i przetestuję Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 21:03 Jeśli to ta, to na moich lustrach nie robi smug, a na oknach niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 14:57 Jeśli to o tą chodziło, to mało magiczna w moim odczuciu. Umyłam lustro i zamiast ściągnąć płyn karcherem użyłam ściereczki, namachałam się, a ściereczka pozostawiała jakieś milimetrowe kłaczki na powierzchni. Zdecydowanie karcherem jest szybciej i lepiej. Spróbuję jej używać zamiast ręczników papierowych do docierania resztek wody, których karcher nie zbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:24 Bardzo warto. Mycie okien to dla mnie najgorsza z czynności domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:25 Do okien moim zdaniem super, najlepiej do dużych powierzchni, jedziesz z góry na dół i tyle, przy ramach okiennych dopucować trzeba, do tego wystarczy typowa myjka do okien, natomiast rozbudowana myjka parowa karchera do podłóg, blatów, zlewów itd. u mnie się sprawdza średnio. Też nią można okna myć i też myje dobrze, ale nie ma sensu przepłacać, bo resztę czyści tak sobie i jest dość kłopotliwa w używaniu. Samą myjkę okienną polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:28 'Myjka do okien' Karchera to w sumie elektryczna ściągaczka więc nazwa 'myjka' jest dla mnie mocno naciągana - okno i tak musisz umyć ścierką albo małym mopem. Odpowiedz Link Zgłoś
nika.lucja Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:33 kiedyś zakładałam taki wątek, dziewczyny polecały, kupiłam karchera jestem bardzo zadowolona, w parę minut okno umyte i to niewielkim wysiłkiem a okien mamy dużo i dużych (w domku na wsi) ja bardzo polecam moja mama całe życie myła wodą z ludwikiem, szmatką i gazetami, teraz też ma swojego karchera i już nie jęczy że okna znoooowu zakurzone tylko przeciera je szybko, wszystkie w pół godziny (w mieszkaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 10.02.17, 14:34 U nas w komplecie był specjalny pojemnik na płyn z wymienialną myjką, wystarczyło ją wrzucić do pralki po myciu okien. W połączeniu ze "ściągaczką" efekt był bardzo dobry, okna myło się błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik0 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:41 kup 2 ściereczki z mikrofibry (koszt 5zł), ciepła woda. 1 ściereczka na mokro, 2 na sucho. REWELACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 10.02.17, 14:43 Taa chyba przy mini oknach Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 13:52 Kupiłem na próbę w lidlu za 120 zł chyba. Vileda czy coś takiego. Oddałem następnego dnia. Miała jedynie funkcję ściągania wody i zostawiała smugi. Lepszy efekt daje zwykła gumowa ściągaczka za 10 zł, której używam. Przy tym urządzeniu i tak trzeba wcześniej okna umyć płynem, co wcale nie skraca czasu mycia i nie upraszcza go. Natomiast nie używałem myjki parowej do okien, a podejrzewam, że to rzeczywiście usprawnia mycie okien, bo jednocześnie myjesz i suszysz. Może się wypowie ktoś, kto takiej myjki używa. Odpowiedz Link Zgłoś
koraba30 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 08.02.17, 19:52 Jakie macie modele? Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 09.02.17, 19:18 Wydawało mi się, że nie potrzebuję. Kupiłam w zeszłym roku na gwiazdkę teściowej i pożyczyła mi raz. Mam 15 okien w całym domu, umycie zajęło mi 1 godzinę, wcześniej pół dnia. Więc chyba jednak wyżyłuję te parę złotych i zdecyduję się na kupno. Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 10.02.17, 14:40 U mnie świetnie się sprawdza do podłóg, które jednak myję częściej niż okna, więc bardzo warto. Dobrze też czyści kabinę prysznicową. No i oczywiście okna. Mam model z 3 końcówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 22:36 U mnie dokladnie to samo. Tez mam tyle okien, 2 z nich tworza sciane od strony tarasu i kiedys mycie ich zajmowalo mi pol dnia, czasami dluzej. Teraz cala procedura to 2, no max 3 h. Plusem jest nie tylko skrocenie czasu pracy, ale przede wszystkim to, ze myjka sciaga wode i nie leci mi to wszystko na podloge. Wczsniej to byl koszmar, najpierw rozkladanie gazet albo szmat pod kazdym oknem i mycie, lecialo kazda strona, okna byly umyte, ale podlogi zasyfione. Za nic nie zamienie tego urzadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 10.02.17, 14:51 mam Karchera i mycie z nim okien, luster, kafelków, kabiny prysznicowej to naprawde mały pikuś. uwielbiam to urządzenie. z mikrofibrami, magicznycmi scierkami, recznikami papierowymi, irchami - zawsze, ale to zawsze wychodziły mi jakieś mazańce, juz nie wspomnnę ile czasu to zabierało, katorga. drugi powód, dla którego go uwielbiam to taki, ze od kiedy go mamy, myje okna mój mąż, zawsze komentując "o co Ci chodzi, że to mycie okien takie ciężkie i zajmowało Ci tyle czasu... przecież to tak się szybko robi" (wspominając moje jęczenie z czasów "sprzed karchera) Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna58_85 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 14:42 a jakieś porównanie myjek ktoś miał okazję zrobić - karcher - vileda - thomas? Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 15:15 www.mediaexpert.pl/zestaw/C5038P817972A339475/myjki-okienne/myjka-do-okien-karcher-wv-5-premium,id-817972 Mam ten zestaw i były to najlepiej wydane pieniądze w tym roku Używam codziennie do zbierania wody z kabiny, myje nią płytki w łazience, okna, lustra, szyby w aucie. Tak naprawdę całą robotę czyli brak smug robi płyn, który można kupić za 35zł i który jest dużo tańszy w przeliczeniu niż wszelkie płyny marketowe. Z 500ml koncentratu wychodzi 6,25l, czyli takie standardowe opakowanie 500ml kosztuje 2,8zł. Ściągaczka nie jest niezbędna, ale bardzo przyspiesza cały proces. Trzeba jedynie ręcznikiem papierowym wytrzeć do sucha przy framugach, ale to zajmuje 5 sek. i pamiętać o przepłukiwaniu gumy żeby nie robiły się smugi. Nigdy jeszcze nie miałam tak idealnie umytych okien i naprawdę zajmuje to ułamek czasu i wysiłku co przy standardowym myciu. Szybciej jest chyba tylko chusteczkami do okien, ale nimi nigdy nie osiągnie się takiego efektu jak tym płynem karchera. Jeśli szkoda Ci teraz wydać kilka stówek na ściągaczkę to kup sobie po prostu ten płyn, będziesz zachwycona, słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 15:42 super, rozpisałam się w wątku z wykopalisk, ale może komuś się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 18:32 Mnie się przyda Mam myjkę a nie mam płynu. Po Twojej rekomendacji na pewno dokupię. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 18:49 To od razu polecam ten żółty. Dostałam próbkę w zestawie i jest jeszcze lepszy od tego białego, bo działa też na kamien, więc jest idealny do kabin. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 19:01 stillgrey napisała: > To od razu polecam ten żółty. Dostałam próbkę w zestawie i jest jeszcze lepszy > od tego białego, bo działa też na kamien, więc jest idealny do kabin. Ja mam myjkę, ściągaczkę i płyn Leifheit, z kolei i tez sobie ten płyn chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
ktat Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 18.04.18, 09:14 mi się przyda właśnie szukam opinii - dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 28.02.18, 23:53 stillgrey napisała: > Mam ten zestaw i były to najlepiej wydane pieniądze w tym roku Używam codzie > nnie do zbierania wody z kabiny, myje nią płytki w łazience, okna, lustra, szyb > y w aucie. Tak naprawdę całą robotę czyli brak smug robi płyn, który można kupi > ć za 35zł i który jest dużo tańszy w przeliczeniu niż wszelkie płyny marketowe. > Z 500ml koncentratu wychodzi 6,25l, czyli takie standardowe opakowanie 500ml k > osztuje 2,8zł. > Ściągaczka nie jest niezbędna, ale bardzo przyspiesza cały proces. Trzeba jedyn > ie ręcznikiem papierowym wytrzeć do sucha przy framugach, ale to zajmuje 5 sek. > i pamiętać o przepłukiwaniu gumy żeby nie robiły się smugi. > Nigdy jeszcze nie miałam tak idealnie umytych okien ok i naprawdę zajmuje to ułame > k czasu i wysiłku co przy standardowym myciu. Szybciej jest chyba tylko chustec > zkami do okien, ale nimi nigdy nie osiągnie się takiego efektu jak tym płynem k > archera. Jeśli szkoda Ci teraz wydać kilka stówek na ściągaczkę to kup sobie po > prostu ten płyn, będziesz zachwycona, słowo. uff, czyli robi to co moja ściągaczka za całe 10zł i magiczna ściereczka ofkors Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 09:22 fifiriffi, śmiej się śmiej, poważnie mówię, myłam okna przeróżnymi płynami do mycia szyb, płynem do mycia naczyń, octem, chusteczkami i ZAWSZE były na nich smugi, zwłaszcza pod słońce, no nie szło ich domyć tak żeby były krystalicznie czyste, przeważnie umyłam, zaświeciło słońce i wkurw mnie łapał, że po co się tak męczyłam skoro wyglądają jak niemyte a z tym płynem do szyb karchera, są idealne, jakby szyb w oknach nie było Ściągaczkę za 10zł też mam i tak jak do kabiny się sprawdza, tak ściąganie nią wody z okien mnie wkurzało, bo cała ta ściągnięta, brudna woda leciała na parapet i podłogę, a często rozchlapywała się na meble. Wiesz, ja tam nikogo nie namawiam, profitów z tego nie mam, dobrze ci ze ściągaczką za 10zł to jej używaj, mi było źle to sobie kupiłam elektryczną i sobie chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 10:47 Najlepiej sie okna myje salmiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 12:17 Bo to zależy od rodzaju szyb. Tak mi się przynajmniej wydaje. U mnie w pracy są takie okna, że wystarczy przetrzeć szybę wodą, zwykłą ściereczką i są krystalicznie czyste bez smug a moje okna mają szyby, które dopiero po użyciu denaturatu wyglądają przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 13:08 pade, wydaje mi się, że tu chodzi o porządne odtłuszczenie, dlatego denaturat się u Ciebie sprawdza. Ale jakość szyb pewnie też ma ogromne znaczenie, może te w pracy u Ciebie mają jakąś powłokę na sobie dodatkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 14:27 Być może, nie wiem, były niedawno wymieniane, a moje domowe mają 16 lat, więc bardzo prawdopodobne jest, że te pracowe mają lepszą powłokę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 17:04 jak to ściągnięta brudna woda? szyby się najpierw myje z brudu, potem psika na umytą szybę i woda leci ze ściągaczki czyściutka. chyba wiem, czemu te wynalazki ciesza się takim powodzeniem, identycznie jak z thermomixem ja ogladałam na youtubie filmik poglądowy i wyszło mi że umarłabym z nudów jakbym miała czekać aż tę wodę zassie ta cała ściągaczka. ruch ręki zajmuje mi pewnie 2 sekundy. i nie czekam aż wyjdzie słońce żeby mnie brał wqurf na smugi tylko czekam na słoneczny dzień po prostu i wtedy myję. ja bardzo lubię myć okna akurat(znaczy szyby, bo całych okien to faktycznie nie lubię) Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 18:29 volta2 napisała: > jak to ściągnięta brudna woda? > > szyby się najpierw myje z brudu, potem psika na umytą szybę i woda leci ze ści > ągaczki czyściutka. A z tym ustrojstwem nie ma potrzeby na dwa razy. > ja ogladałam na youtubie filmik poglądowy i wyszło mi że umarłabym z nudów jakb > ym miała czekać aż tę wodę zassie ta cała ściągaczka. Nie wiem, jaki filmik oglądałaś, ale moim sprzętem przeciąga się po prostu po szybie z góry na dół. Na nic się nie czeka. > ja bardzo lubię myć okna akurat i to chyba clue twojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 00:00 filmik oglądałam na stronie karchera robią to w tempie żółwia, zakładam że wiedzą co robią moim sprzętem przeciąga się po prostu po szybie z góry na dół. no widzisz, to zupełnie jak moim. też się na nic nie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 20:06 volta, to ja widocznie nigdy nie potrafiłam myć szyb, bo w życiu nie robiłam tego na dwa razy przed erą ściągaczki elektrycznej psikałam szybę płynem, myłam gąbką albo mikrofibrą, wycierałam do sucha ręcznikiem papierowym/ściągałam ściągaczką i już. Też lubię myć okna, a w zasadzie lubię mieć czyste okna, więc robię to często. Teraz po prostu idzie mi to szybciej, a efekt jest wreszcie satysfakcjonujący A z tym czekaniem na słońce to u mnie bez różnicy, bo i tak nie udawało mi się tych szyb domyć tak żeby nie było smug, kto wie, może dlatego, że nie myłam na dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 22:01 może mieszkasz w krystalicznie czystym miejscu? no nie da się na ten brud popsikać i myśleć że ma się umyte okna. ram też nie myjesz albo myjesz psikaczem typu mr coś tam? jeszcze rozumiem od wewnątrz użyć samego psikacza ale od zewnętrznej strony? no nie, osłabiłaś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 01.03.18, 22:25 volta, mieszkam na wsi, a nie przy autostradzie czy na Dolnym Śląsku i mam takie zboczenie, że myję szyby z zewnątrz choćby co tydzień jeśli jest potrzeba, bo np. często pada, więc nie mają szansy się zapuścić do poziomu, o którym mówisz. Ramy myję zdecydowanie rzadziej, aż tak zboczona nie jestem, najczęściej przecieram je po prostu chusteczkami do łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 00:05 no cóż, ze zboczeniami dyskutować nie zamierzam, natomiast zamiast bezrefleksyjnie polecać myjkę należałoby wspomnieć o zboczeniu bo może ktoś kto się zastanawia, nie zamierza myć co tydzień - zresztą to jakaś słaba rekomendacja dla tej myjki skoro po tygodniu trzeba myć? ja myłam okna 3x do roku gdy mieszkałam pod lasem a drzewa naprzeciwko skutecznie filtrowały resztę brudu. teraz myję 2x do roku całe okna i do tego kolejne 2 same szyby, bo mieszkam powyżej jakiejkolwiek ściany lasu więc kurz osiada bardzo. i nie wyobrażam sobie po tym kurzu dawać psikaczem li i jedynie. na 4x w roku myjka mi zdecydowanie nie potrzebna (zresztą to żaden koszt, kremy jematkę kosztują więcej, więc to chyba nie o kasę chodzi?) Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 00:17 Volta, akurat trafiłaś kulą w płot, bo myjkę mam od początku stycznia i tak jak wewnątrz jeszcze poprawiać nie musiałam, tak z zewnątrz tylko raz, 1,5msc temu, póki co jest bardziej niż ok. A gdzie ja polecam tą ściągaczkę bezrefleksyjnie? W pierwszym poście pisałam żeby najpierw spróbować samego płynu karchera, bo ściągaczka to tylko bajer, który przyspiesza wysuszenie szyby, ale można się spokojnie bez niej obyć, zwłaszcza jeśli myje się okna 2x w roku. Ja myje częściej, a do tego codziennie wycieram do sucha szklaną kabinę, raz w tygodniu myję płytki w łazience, lustra itp., w moim przypadku to super trafiony zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 12:27 Umycie SZYB w oknach przy pomocy sciereczki z mikrofibry i plynu typu Clin to zadna robota, nawet jak sie mieszka w centrum miasta. Czy te myjki sluza rakze do mycia OKIEN? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 13:31 No właśnie co z framugami?przecież najgorsze wmyciu okien to wymyvie framug. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 13:52 no właśnie dopytuję o te framugi i nijak odpowiedzi nie mam, na filmiku też nie pamiętam, czy widziałam. a ja odkąd framugi przestałam myć ściereczką (jak matula uczyli) to też zdecydowanie przyspieszyłam procedurę. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 18.04.18, 09:28 Volta jak myjesz framugi? Podziel się sposobem. Szyby mogę myć jakkolwiek, framug myć nienawidzę Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 14:02 Przecież to nie jest żadna myjka tylko elektryczna ściągaczka do wody, działa jak odkurzacz, zasysa wodę. Jak chciałybyście nią framugi umyć? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 14:49 w tytule stoi słowo "okien" a nie szyb. mówisz, że to cudo myje tylko szyby? Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 14:50 Mówię, że to cudo w ogóle nie myje, a jedynie zasysa wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 16:57 myjka to coś co myje ściągaczka ściąga to co w sumie polecacie, myjkę, która nie myje? paradne Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 21:05 volta2 napisała: > myjka to coś co myje > ściągaczka ściąga > > to co w sumie polecacie, myjkę, która nie myje? paradne Spokojnie. Jeszcze raz. Ja mam taki zestaw: myjka, płyn i odkurzacz do szyb I dzięki temu trio mycie szyb zajmuje mi ze 4 x mniej czasu (przy takim samym efekcie końcowym) niż tradycyjne mycie (najpierw myjką z detergentem, później wytrzeć do sucha, później płynem do szyb i polerować, polerować, a smugi tak widać). Nie wiem natomiast o co chodzi z tym myciem ram okiennych/framug. Na nich nie widac smug, więc wystarczy wyczyścić z brudu i jest ok, polerowac i cyzelowac nie trzeba. Na koniec - nie ma na szczęście obowiązku kupowania sprzętu, który uważa się za zbędny Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 10:46 nie wiem czemu zakładasz że jestem niespokojna? natomiast z twojego opisu wynika, że po prostu nie umiałaś tradycyjnie myć okien. i dlatego twój zestaw oszczędza ci czas i daje efekt. oczywiście nie ma obowiązku umieć umyć okna czy to z zestawem czy bez. ba, nie ma nawet obowiązku nie tylko nabywania zbędnego sprzętu ale i mycia okien przecież. o odkurzaczu do szyb słyszę pierwszy raz, znowu jakiś niezbędny gadżet? czy to to samo co ściągaczka do wody? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 15:39 volta2 napisała: > o odkurzaczu do szyb słyszę pierwszy raz, znowu jakiś niezbędny gadżet? czy to > to samo co ściągaczka do wody? To ściagaczka, która zasysa wodę. Kwestia nazewnictwa. Taki zestaw mam Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 15:57 W moim myjka z mikrofibry jest połączona ze spryskiwaczem, więc jeszcze wygodniej i szybciej. Pryskasz, myjesz mikrofibrą i wciągasz płyn ściągaczką elektryczną. volta2, wolisz myć na dwa razy i później polerować do sucha to droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 17:28 ja niczego na 2x nie myję i nie muszę polerować do sucha, ściągaczka załatwia problem jednym ruchem i to zdecydowanie szybszym niż to co można zaobserwować na filmiku karchera. a informacja o tym, że psikasz płyn na brudną szybę, sprawia że dalej mi słabo... uwaga, słabo a nie że jestem niespokojna normalnie, szeptany marketing ktoś tu chyba uprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 17:48 volta, a w jakim celu miałabym psikać płyn na czystą szybę? powtórzę ponownie, że ja nie muszę tak jak Ty zmywać z szyb grubej warstwy syfu, bo po prostu myję szyby częściej niż Ty. I nie wiem jak wygląda to na filmikach karchera, ale ja ściągam wodę jednym szybkim ruchem i w przeciwieństwie do ściągania tradycyjną ściągaczką, którą też posiadam, nie muszę później sprzątać wody z podłogi. Marketingu szeptanego nie uprawiam, bo mi za to niestety nie płacą, po prostu bawi mnie dyskusja z Tobą, bo jesteś równie uparta w udowadnianiu swoich racji co ja Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 18:04 a w jakim celu miałabym psikać płyn na czystą szybę? nie wiem w jakim? w celu ukojenia zboczenia bo innego wytłumaczenia nie widzę ja czystych szyb nie myję, bo skoro są czyste to po co? myję brudne i na takie niczego nie psikam bo bym nic nie umyła... i potem może bym myślała, że potrzebuję myjki, która nie myje -karchera, tylko jest ściągaczką, którą to ściągaczkę posiadam, a jakże?! rozumiem, że ta cudowna ściągaczka karchera sama nie ściąga wody, tylko musisz machać ręką tak jak ja nie muszę później sprzątać wody z podłogi. no cóż, ja po myciu okien zawsze myję podłogi, jak inaczej? lubie mieć posprzątane nie tylko okna ale i podłogi(przyznaję bez bicia, że mycie podłóg robi sprzątaczka, okien jej nie powierzam, bo chyba ma takie umiejętności jak posiadaczki w/w zestawów) też mnie bawi ta dyskusja, ale zajrzę dopiero jutro, bo idę poimprezować Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 03.03.18, 18:14 Ja podłogi myję codziennie i nie wiążę tej czynności z myciem okien Idę o zakład, że ze swoim brakiem umiejętności mycia okien mam czystsze okna niż ty Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 04.03.18, 12:43 ależ ja nie startuję w wyścigu na czystość okien (podłóg też a jakżeby inaczej?) dociekam po co komu zestaw do (nie)mycia czystych okien i teraz już wiem - udzieliłaś wystarczająco dużo informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 04.03.18, 13:08 udzieliłam, ale i tak nie zrozumiałaś Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 02.03.18, 14:05 Do framug można użyć myjki parowej ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 25.04.19, 18:58 Mam tego Karchera i bardziej mi sie sprawdzila pani Ania 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 25.04.19, 19:33 Mam taka myjkę firmy Vileda. To właściwie nie jest myjka tylko ściągaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Myjki do okien typu karcher. warto? 25.04.19, 19:33 Wypad z tym spamem! Odpowiedz Link Zgłoś