his_girl 13.03.07, 11:31 Przymierzam się do zakupu balerinek w Deichmann, głównie ze względu na cenę - nie ma sensu inwestować w buty, które założę 3 razy. :) Czy jakość tych butów odpowiada cenie? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
his_girl Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:39 A wygodne są? Nie obcierają? Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:40 ja mam 2 pary z daichmana i są nawet wygodne, chociaż jedne trochę ciasnawe, bo ja nigdy tam nie mogę kupić butów - zawsze 40 za duża, 39 za mała, a ostatnio nawet 39 za duże;) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:45 Też tak mam. Nigdy nie ma dla mnie idealnego rozmiaru. 38 za duże 37 za małe. Wczoraj kupowałam baleriny w panterkę. Były 3 rodzaje. Każdy rodzaj - inna numeracja. W końcu kupiłam 39, nawet dobre, ale jak dokupiłam do nich wkładki skórzane troszkę się ściaśniły:) Ale mam nadzieję, że się rozejdą. Ale ogólnie buty w Deichmanie wg mnie są dość wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 12:21 o, mam stamtad 2 pary butow, nieraz cos tam przymierzylam i te same spostrzezenia. co rodzaj buta, to inna numeracja, a buty nie do dobrania- albo za duze albo za male. malo tego, nieraz mam wrazenie ze prawy i lewy but roznia sie od siebie nr:)) a stopy mam jednakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:42 Obecnie mam bodaj jedne buty Deichmanna, ale trudno mi ocenić jakość, bo rzadko je noszę. Moja mama ocenia firmę zdecydowanie krytycznie. Ale z własnego doświadczenia wiem, że niby badziewne buty potrafią pozytywnie zaskoczyć. Kupiłam kiedyś za jakieś 20 zł - nie w sklepie obuwniczym, tylko po prostu na samie w Geancie - dwie pary prościuteńkich sandałów z pseudozamszu, jedne brązowe, drugie beżowe. Zostały moimi ukochanymi butami letnimi, bo były niesamowicie wygodne, a ich prostota była wielką zaletą, nosiłam je także jako buty lekko eleganckie. I jedna para przetrwała chyba 4 czy 5 sezonów, druga 5 albo 6. Noszone dość intensywnie... Mam też sandały kupione chyba za cenę bardzo umiarkowaną, nieco "wyższe" (tj. zapinane już tak na kostce, tamte były idealnie "płaskie" - nie w sensie obcasa, pod piętą podeszwa była o centymetr grubsza) - w tym roku będę je nosić trzynasty sezon i cały czas nie chcą się rozwalić. ;) A ogólnie niszczę buty wręcz BARDZIEJ niż wiekszość, bo niezgrabnie chodzę. Może dzięki gumowej podeszwie nie zdzieram obcasów (szerokie 2,5 cm, oczywiście :))... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:55 tak, jakosc odpowiada cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:58 To w takim razie jeszcze ten zakup przemyślę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 11:59 skoro chcesz te buty założyć 3 razy to się nie zastanawiaj;)) Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 12:01 Trzy razy to taka przenośnia była :) Na co dzień muszę nosić eleganckie szpilki, więc inwestuję w szpilki, na kaprysy typu balerinki trochę mi szkoda. Może lepiej rozejrzę się w Zarze, też mają niedrogie buty, a sprawdzonej przeze mnie jakości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 12:06 no domyślam się, że to przenośnia;) w sumie to chyba lepiej w zarze, trochę tylko więcej zapłacisz, a buty tam mają zdecydowanie ciekawsze niż w daichmanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 12:08 Tylko w Zarze jest problem z rozmiarami, noszę 37 i ten rozmiar znika jako pierwszy. No nic, wybiorę się jutro i może uda się coś kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 12:23 raczej jakosc odpowiada cenie;) ale jesli chodzi o buty do zalozenia raz na jakis czas to moim zdaniem warto, nieraz trafiaja sie tez calkiem niebrzydkie fasony. Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 13:19 ostatnio kupilam 2 pary w deichmanie i na razie trzymaja sie ok, a mialam je na sobie juz pare razy, wygladaja na raczej porzadne ;] Odpowiedz Link Zgłoś
maadz Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 19:18 no wlasnie ja mam z tej samej firmy moje moze dlatego wydaja sie byc ok :p Odpowiedz Link Zgłoś
malaga22 Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 14:41 A czy nie wiecie może, czy są w daichmann baleriny w rozmiarze 36? Niby standard, ale często niektórych modeli nie mają w tym rozmiarze.. Odpowiedz Link Zgłoś
trendy_lola Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 15:54 cena warta butów i zdarza im sie miec bardzo fajne modele i nie robia problemy gdy sie buty rozleca Odpowiedz Link Zgłoś
star105 Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 15:59 Mam baleriny z Deichmanna i jestem bardzo zadowolona z zakupu. Noszę je już 4 sezon. Kosztowały tylko 49 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bdzibdzionka Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 16:48 Ja osobiście polecam buty z Deichmanna. Mam 2 pary, 1 baleriny(49zł) i 1 czółenka(19!!zł) na obcasie. W balerinach chodziłam całe poprzednie lato i jesień, aż do zdarcia :) a w czółenkach też chodzę nawet często, i jest ok. Ja mam taki problem, że mam jedną stopę dłuższą parę milimetrów od drugiej, także np. te baleriny mnie trochę cisnęły (nie obcierały) ale ogólnie było ok. Czółenka z kolei jak najbardziej w porządku dla dłuższej stopy, krótsza za to ma luzik :D Poza tym też traktuję te buty na 1 sezon. Tzn. jak wytrwają dłużej to dobrze, a jak nie to ... było miło. Aha, radzę uważać na zawartość pudełka, bo raz tak wyleciałam ze sklepu z nowo zakupioną parą, i jak się okazało w domu były to 2 lewe buty :) no i niestety trzeba było oddać :) (mówię wam jakie były zdziwione ekspedientki) :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 18:36 jakosc odpowiada cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 18:40 za kazdym razem jak nabede "tanie" obuwie po pierszym jego zalozeniu przysiegam siebie, ze wiecej nie kupie i zawsze cholera cos mnie skusi :) mam czarne baleriny - zdefasonowane, ale cale - zal wyrzucac :) oficerko-traperki czy jak im tam, w ktorych uwieraja mnie przeszycia przy palcach, ale dzielnie trzymaja sie juz trzecia czy czwrta zime, a biegalam w nich sporo jak byly sniegi... - lubie je... botki niewygodne jak cholera nie wiem kto ten profil podeszwy wymyslil, ale kazalabym mu w nich za kare chodzic :) sprawdzja sie jedynie gumowe japonki :) Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: Buty Deichmann - czy ktoś ma? 13.03.07, 19:24 deichmann to synonim tandety... nie kupuj , jak juz dziewczyny pisały jakos adekwatna do ceny... Odpowiedz Link Zgłoś