Dodaj do ulubionych

Ile zarabiają toruńscy lekarze? Ordynator: 10,2...

27.03.13, 11:06
Trochę bezsensowne porównanie bo takich lekarzy na etacie jest zazwyczaj paru w całym szpitalu, jeśli są w ogóle. Znakomita większość jest na kontraktach rocznych bądź dwuletnich. Coś prawie jak śmieciówka, tylko dla "prywatnych gabinetów lekarskich".

Porównanie tak małego ułamka branży właściwie mówi tyle co nic.
Obserwuj wątek
    • lukemed Ile zarabiają toruńscy lekarze? Ordynator: 10,2... 27.03.13, 12:15
      To ja proponuję inne zestawienie :
      - pensja w szpitalu (nawet na poziomie 5 tysiaków) , inną powszechną formą jest kontrakt
      - kontrakt z minimum jednym oddziałem szpitalnym np na dodatkowe dyżury ( np licząc 50-100 PLN za godzinę, skromnie licząc miesięcznie 5 dyżurów po 12 h daje 6000)
      - dodatkowa umowa na przyjmowanie w przychodni (wpadają np 3 tysiące za 8-10 h w tygodniu)
      - otwarty gabinet prywatny jak ktoś ma dobrą specjalizację (- przykładowa cena jednej wizyty od 100 do 200/300 - bez podatku, paragonu i ewidencji, bo przecież kto się upomni o rachunek ??, dodatkowo kontrakt z NFZetem na te same usługi też się może zdarzyć) Za kilka godzin np 2x w tygodniu da się pewnie zarobić z 5-10 tyś.)

Tylko skromnie licząc wychodzi że obrotniejszy lekarz potrafi zarobić miesięcznie kwotę przewyższającą zestawienie z artykułu....... Oczywiście nie każdy, jednak sądzę że takie praktyki należą do normalnych
      • i.gabor Re: Ile zarabiają toruńscy lekarze? Ordynator: 10 27.03.13, 12:22
        A kto zabrania pozostałym ludziom pracować po 10-12-16 g dziennie? Lekarz powinien zarabiać tyle, żeby zwyczajnie nie chciało mu się iść na 2 i 3 etat.
        • swiatlowski Re: Ile zarabiają toruńscy lekarze? Ordynator: 10 27.03.13, 13:55
          Przepraszam, a ile to jest ?. W naszej (polskiej) rzeczywistości nie ma czegoś takiego jak wystarczające zarobki. Zawsze będzie walka o dodatkowe 0 na końcu wypłaty, w złotych czy euro. Tu chodzi o podkreślenie SWEGO EGO, ja PAN a ty, jak masz do mnie interes (sprawę) to jesteś cham (petent).
          Ot taka Nasza polska rzeczywistość.
    • lekmedpol Ile zarabiają toruńscy lekarze? Ordynator: 10,2... 27.03.13, 14:35
      A gdzie się tyle zarabia na etacie w kujawsko-pomorskim? ...bo chętnie się tam się zatrudnię, ja jestem lekarzem pracuję ponad 10 lat, mam drugi stopień specjalizacji, robię kolejną specjalizację i zarabiam 3400 brutto. Czyli mniej niż zarabia młody lekarz rezydent w czasie specjalizacji.
      • james_bond007 Re: Ile zarabiają toruńscy lekarze? Ordynator: 10 27.03.13, 18:07
        No tak, w Toruniu i okolicach mało kto pracuje na etacie.
        Przykłady zarobków: Ginekolog z I stopniem specjalizacji w Szpitalu w Chełmży na kontrakcie zarabia ok. 8.000 zł netto, łącznie z dyżurami. Ordynator oddziału w szpitalu dziecięcym, też na kontrakcie, zarabia ok. 15.000 zł netto. Oczywiście nie wlicza się do tego prywatnych gabinetów, pracy jako konsultant czy orzecznik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka