Dodaj do ulubionych

STALOWA TO ZADUPIE

IP: 195.116.26.* 22.05.01, 14:52
Oczywiście każdy ze Stalówki, uważa inaczej! Zadupie kulturalne przede
wszystkim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przeor Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.gazeta.pl 22.05.01, 18:38
      Gość portalu: Herta napisał(a):

> Oczywiście każdy ze Stalówki, uważa inaczej! Zadupie kulturalne przede
      > wszystkim.

Nie najgorsze zadupie. Bywają zdecydowanie bardziej smutne miasta, nad którymi
      ptaki zawracają. Ja np. lubię w Stalowej klub "Ósemka" i zawsze dobrze się tam
      czuje.
      • Gość: sophie Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.unice.fr 19.07.02, 14:51
        Gość portalu: Przeor napisał(a):

> Gość portalu: Herta napisał(a):
        >
        > > Oczywiście każdy ze Stalówki, uważa inaczej! Zadupie kulturalne przede
        > > wszystkim.
        >
        > Nie najgorsze zadupie. Bywają zdecydowanie bardziej smutne miasta, nad
        którymi
        > ptaki zawracają.

Mam lepsze okreslenie niz to "twoje" z ptakami. Stalowka to dziura, gdzie psy
        dupami szczekaja. Swoja droga to nistety prawda. Modelowy przyklad zadupia.

Spierzajcie ze Stalowki, szkoda zycia!
    • Gość: zx666 Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: 192.168.3.* / 217.97.45.* 01.08.01, 12:54
      A ja tam lubie to miasto bywalem w owiele wiekszych zadupich sa tu pewne wady
      np: bezrobocie ale to dotyka calego kraju i pewnego dnia sie to zmieni.
      • Gość: tabor Re: do zx666 IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 01.08.01, 18:04
        Jestes optymista.powiedz dlaczego myslisz ze to (bezrobocie) zmieni sie?
        • Gość: zx666 Re: do zx666 IP: 192.168.3.* / *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 18:36
          Gość portalu: tabor napisał(a):

> Jestes optymista.powiedz dlaczego myslisz ze to (bezrobocie) zmieni sie?

A dlaczego mialoby się nie zmienić, kiedyś odbijemy sie od dna. A do tego dna już
          pewnie niedaleko.

• Gość: tabor Re: do zx666 IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 01.08.01, 20:19
            Nie tylko jestes optymista ale masz tez poczucie humoru.Przypuszczam ze jestes
            mlody wiec pozwol ze odpowiem ci tak:nie czekaj na obiecywane zmiany,ktore
            moga nigdy nie nadejsc,wez raczej swoje sprawy we wlasne rece.Uwierz mi ta
            droga predzej i dalej zajdziesz.
          • Gość: kamel Re: do zx666 IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 02:34
            Gość portalu: zx666 napisał(a):

> A dlaczego mialoby się nie zmienić, kiedyś odbijemy sie od dna. A do tego dna
            > już pewnie niedaleko.

jakiego dna?
            • Gość: ad Re: do zx666 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.02, 13:30
              Gość portalu: kamel napisał(a):

> Gość portalu: zx666 napisał(a):
              >
              > > A dlaczego mialoby się nie zmienić, kiedyś odbijemy sie od dna. A do tego
              > dna
              > > już pewnie niedaleko.
              >
              > jakiego dna?
              Nie żaruj że nie ma tego dna... Czyżby próznia?????
              • Gość: rafał Re: do zx666 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 11:57
                a ja mimo, ze nie mieszkam w stalowej od 5 lat to za nia tesknię. ludzie , nie
                przesadzajcie, lublin to dopiero zadupie.... szkoda słow.
                pozdrawiam stalowiaków, zwłaszcza pławo...
            • Gość: Max Re: do zx666 IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 08:59
              he he dno w Stalowej sie oberwało
    • ajarmik Re: STALOWA TO ZADUPIE 31.07.02, 12:39
      mieszkam w stalowej woli i też uważam że to jest zadupie kulturalne też więc
      nie sprawdza się twoje powiedzenie ,że ci co mieszkają w stalowerj woli się z
      tym nie zgodzą. ja uważam gorszej że jest to wielowieś. i co ty na to powiesz?
    • Gość: cross Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: 213.25.255.* 07.08.02, 13:39
      Stalówka to zadupie ponieważ ilość głąbów zamieszkujących to miasto znacznie
      przekracza średnią statystyczną.Chorobliwe ambicje+brak jakiegokolwiek
      przygotowania zawodowego pchają wielu do polityki."Polityków" mamy tylu,że
      możemy obdzielić nimi całe Podkarpacie.
    • Gość: endrju Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.03, 22:10
      • Gość: mar Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 11.01.03, 15:52
        wkurza mnie ze w tym miesciew nie ma porzadnej kawiarni gdzie z dziwewczyna
        mozna by wyjsc........same pizzerie.......A POZA TYM TO NIE MA GDZEI
        WYJSC ,TYLKO DO ZNAJOMYCH LUB PRZED TELEWIZOR........NIBY JEST JAKIES
        DUSZPASTERSTWO AKADEMICKIE.........ALE CZY KTOS BYL LUB SLYSZAL ZEBY WZOREM
        KRAKOWSKIEJ BECZKI ZORGANIZOWALO JAKIS CYKLICZNE SPOTKANIA Z FAJNYMI
        OSOBAMI??????BO JAK NA RAZIE WIDZE TYLKO SZYLD NA DOMU KATECHETYCZNYM ZE COS
        TAKIEGO JEST..........A W KRAKOWIE BECZKA AZ TETNI
        ZYCIEMMMMMMM........................ALE ZEBY TAK BYLO TRZEBA WYJSC DO LUDZI Z
        OFERTA A NIE ZAMYKAC SIE NA KOLKO WZAJEMNEJ ADORACJI.........CHOCIAZ MOZE SIE
        MYLE?JESLI JEST INACZEJ PROSZE O SPROSTOWANIE.................I KOMENTARZE
        • Gość: ad Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 16:21
          tez tak sądzę.:(
    • Gość: endrju Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.03, 22:11
      kulturalne moze tak,ale ja mieszkam w kraku a do stalowej mnie cholernie
      ciągnie,tyle wspomnien przyjaciół....
    • Gość: SiArA Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: kudlacz:* / 192.168.1.* 12.01.03, 21:39
      Zadupie, aj, zadupie!!
      Ale czy trzeba pisac o tym ??!!
      Ten kto zna Stalowa Wole, ten moze cos o niej powiedziec. Ja moge powiedziec,
      ze to jest "prowincja", ale czy trzeba o tym otwarcie mowic ???!!
      Moze nie jestem teraz trzezwy, ale, Stalowa nie jest az tak "zewsiala"!!
      No nic.. Stalowa Wola, to nie jest wielkie miasto, ale nie jest znowu wsiąąą!!
    • Gość: UE TAK ST. WOLA - drugie największe miasto Regionu !! IP: 80.50.19.* 15.01.03, 01:05
      Gość portalu: Herta napisał(a):

> Oczywiście każdy ze Stalówki, uważa inaczej! Zadupie kulturalne przede
      > wszystkim.

NIE STALOWA WOLA TO DRUGIE NAJWIĘKSZE MIASTO PODKARPACIA PO RZESZOWIE !!

POZDROWIONKA Z DĘBICY
      • Gość: UE NIE Re: ST. WOLA - drugie największe miasto Regionu ! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 11:10
        UE NIE!!!!
        to celem sprostowania. a tak poza tym to Stalówka jest drugim miatsem
        podkarpacia. pomyślcie, jak u nas się nic nie dzieje, to co dopiero jest w
        tarnobrzegu, sanoku, mielcu, krośnie, ...
        pozdrawiam stalowiaków zwłaszcza tych na "emigracji"...
        rafał
        • Gość: mm Re: ST. WOLA - drugie największe miasto Regionu ! IP: *.blich.krakow.pl 25.02.03, 16:55
          jak to UE NIE?
          Tylko na wschodzie tak uwazaja. To zalosne. Kiedys uslyszalam tekst od osoby
          ze stalowej "a co da mi ta unia nie mam wyksztalcenia wiec nigdzie i tak nie
          dostane pracy" to przeciez chore. Podobnie jest z psem ogrodnika na Plawie sm
          nie zje i drugiemu nie da. Trzebabylo sie uczyc! Pojezdzic troche za granice
          zeby zauwazyc ze ci z paszpotrem UE przejezdzaja bez problemu jednal nasz
          paszpotr mozna sobie w dupe wsadzic. Zawsze maja tysiace pytan. Ja bym tam
          chciala zeby te tepe glowy w stalowej przestaly sluchac prymintywnych kazan,
          ktore nijak sie maja do tego co mowia wyzesz glowy kosciola chcace Polski w UE.
          Dlatego nie lubie mojego miasta. Ciemnogrod gdzie okiem siegnac. Siedza i pija
          piwo. Mozena przejsc sie na Hale targowa taka jest rozrywka a w kinach?? z
          jakim opoznieniem filmy i ile osob chodzi????? Znam tez takie sytuacje ze
          kolesie majac po 25 lat zalatwiaja sobie renty. To dopiero trzeba byc
          stuknietym, robic sie niechce ale krzycza strasznie ze im zle, ze do UE po co?
          Zalosne
          • Gość: ad Re: ST. WOLA - drugie największe miasto Regionu ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.03, 18:55
            z tym kinem to troche przesadziles - z premierami nie bylo az tak zle - nie
            wiem jak jest teraz, ale Balladę o ile sie nie myle to chyba zamykaja.
            Pzdr
    • Gość: wwwrrr Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 23:27
      Najgorsze jest to że wychodząc na ulice spotykasz ludzi tak samo ubranych,
      szarych i wmieszanych w tłum. Wszystkim podoba sie ta sama muzyka, te same
      samochody, te same kobiety...
      Indywidualność to rzecz tu dziwna i często wyśmiewana, najbezpieczniej być
      częścią masy, dlatego nasze miasto przypominna raczej wieś niż właśnie
      miasto... Szkoda ale taka jest prawda. Dlatego czekam na maturę i uciekam
      stąd...
      • Gość: ad Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.03, 23:35
        A dokąd?, jeśli można wiedzieć:)
      • Gość: endrju Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.03, 00:23
        Gość portalu: wwwrrr napisał(a):

> Najgorsze jest to że wychodząc na ulice spotykasz ludzi tak samo ubranych,
        > szarych i wmieszanych w tłum. Wszystkim podoba sie ta sama muzyka, te same
        > samochody, te same kobiety...
        > Indywidualność to rzecz tu dziwna i często wyśmiewana, najbezpieczniej być
        > częścią masy, dlatego nasze miasto przypominna raczej wieś niż właśnie
        > miasto... Szkoda ale taka jest prawda. Dlatego czekam na maturę i uciekam
        > stąd...
        a zobaczysz,ze wcześniej czy później będziesz chciał(a) wrócić do tej
        codziennej stalowowolskiej szarości!pozdrawiam!jednak za maturkę i egzeminy
        3mam kciuki(żeby było gdzie wracac.....kiedyś:))
      • Gość: endrju Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.03, 00:23
        Gość portalu: wwwrrr napisał(a):

> Najgorsze jest to że wychodząc na ulice spotykasz ludzi tak samo ubranych,
        > szarych i wmieszanych w tłum. Wszystkim podoba sie ta sama muzyka, te same
        > samochody, te same kobiety...
        > Indywidualność to rzecz tu dziwna i często wyśmiewana, najbezpieczniej być
        > częścią masy, dlatego nasze miasto przypominna raczej wieś niż właśnie
        > miasto... Szkoda ale taka jest prawda. Dlatego czekam na maturę i uciekam
        > stąd...
        a zobaczysz,ze wcześniej czy później będziesz chciał(a) wrócić do tej
        codziennej stalowowolskiej szarości!pozdrawiam!jednak za maturkę i egzeminy
        3mam kciuki(żeby było gdzie wracac.....kiedyś:))
    • Gość: xy Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: 212.244.127.* 23.03.03, 11:06
      Ktoś kiedyś powiedział: "Wydaje ci się, że wokół ciebie jest pustka? A może ta
      pustka jest w tobie".
    • Gość: reno Re: STALOWA TO ZADUPIE IP: 195.116.200.* 23.03.03, 22:13
      Gość portalu Herta napisała: "Oczywiście każdy ze Stalówki uważa inaczej!
      Zadupie kulturalne przede wszystkim". - A ty, Herta, skąd jesteś? Czy
      przypadkiem nie jesteś również ze Stalówki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka