Dodaj do ulubionych

odlesienie działki

19.08.10, 09:33
Witam, mam prośbę czy ktoś z państwa zna jakieś biuro w Stalowej Woli, które
pomaga w skompletowaniu dokumentów i jest w stanie dopilnować wszelkich
formalności prawnych w odlesieniu działki i uzyskaniu pozwolenia na budowę?.
Proszę o jakieś informacje i namiary.
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: odlesienie działki 19.08.10, 10:56
      sprawdź pocztę, podesłałem pewne namiary
      myślę, że będziesz bardzo zadowolona
      • elka818 Re: odlesienie działki 19.08.10, 11:41
        Jeśli mógłbyś jeszcze raz podesłać mi te adresy bo nie mam nic na poczcie. Z
        góry dziękuję!
        • mariusz-ef Re: odlesienie działki 19.08.10, 20:57
          no to raz jeszcze wysłałem, z innego konta więc może szanse większe
          pozdrawiam i powodzenia
    • eco-forest.eu Re: odlesienie działki 27.10.13, 19:15
      Co raz mocniej słychać sygnały ekspertów, że w obszarze podmiotów świadczących usługi wsparcia zabudowy lub wsparcia obrotu nieruchomościami, istnieje istotna luka w sferze przygotowania do zabudowy i sprzedaży nieruchomości leśnych. Problem dotyczy głównie prywatnych właścicieli lasów, którzy dostrzegając potencjał w wartościach przyrodniczych lasów, bez odpowiedniego przygotowania tych nieruchomości, nie mogą ich zabudować jak również zagospodarować wedle własnego uznania lub zgodnie z oczekiwaniami rynku budowlanego.

W tą sferę usług doskonale wpisuje się działalność konsultingowa świadczona przez Eco-Forest.eu Obecnie zajmujemy się tematyką związaną głównie z „uwalnianiem” nieruchomości od ograniczeń wynikających z leśnego sposobu użytkowania. Dokładniej rzecz biorąc specjalizujemy się w pomocy przeprowadzania procedur administracyjnych, w wyniku których następuje zmiana użytku leśnego na inny -chodzi o możliwość uzyskania warunków zabudowy na prywatnych gruntach leśnych nie objętych planem miejscowym lub możliwość zabudowy prywatnych lasów dla, których obowiązują przepisy planu miejscowego obligujące do prowadzenia gospodarki leśnej. Ponadto naszym celem oprócz „uwalniania nieruchomości od zakazów leśnych”, jest również m.in. przeciwdziałanie negatywnym skutkom prowadzenia nadzoru przez starostwa lub nadleśnictwa, nad lasami prywatnymi, regulacja stanów prawnych nieruchomości nie tylko leśnych, doradztwo w uzyskaniu ograniczonych praw rzeczowych oraz inne działania związane z nieruchomościami.

Szeroki jest również krąg klientów, dla których prowadzone są sprawy tzw. przedwojennej parcelacji lasów (dóbr ziemskich), lasów dekretowych, oraz gruntów przymusowo zalesionych po wojnie. W rezultacie wyżej przedstawione działania prowadzą do powiększenia wartości nieruchomości i dalej do ewentualnej jej sprzedaży lub zabudowy.
      eco-forest.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka