Dodaj do ulubionych

CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU?

09.06.04, 19:49
Cześć. Przyjeżdżam w sierpniu do Zamościa i ciekawa jestem co moglibyście mi
polecić. Co warto zobaczyć, gdzie pójść, itd. itp.
Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • wiloa Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 19:52
      no ratusz jest ladny ;-)
      • lena.es Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 19:55
        i tyle? taki ubogi "w miejsca" ten Twój Zamość?
        • wiloa Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 20:04
          sa jeszcze schody ;-))
          • lena.es Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 21:10
            dzięki wiloa, wiedziałam że można na Ciebie liczyć. Ratusz i schody, hmmm, i
            Tobie sie tam nie nudzi biedaczko?
            • wiloa Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 10.06.04, 09:25
              Alez to zart;-))
              Zamosc jest najpiekniejszym miastem , ktore ma swoj niepowtarzalny klimat, do
              ktorego czesto wracam ,z reguły ostatnio w marzeniach:-(
              pozdrowienia wiloa
    • users1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 20:02
      Witaj
      Proponuję abyś poszperała na tym forum i wyszukała cykl wątków które napisałem
      pod ogólnym hasłem "Spacer". Znajdziesz tam prawie gotowy przewodnik po
      Zamościu.
      Pozdrawiam
      W.2
      • lena.es Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 21:10
        dziękuję, na pewno skorzystam
        • ubott.1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 22:21
          Popieram Usersa, w watkach spacer znajdziesz duzo informacji. Jest tam wiele
          opisow miejsc, wydarzen o ktorych zapewne nawet wielu zamoscian nie wie. Ja
          polecam takze oprocz zabytkow spacer po naszym parku. Tam w mozna odpoczac,
          pospacerowac a nawet powspinac sie po wielu pagorkach. Mozesz takze wybrac sie
          do Bastionu i wejsc na trase turystyczna w jego wnetrzu. Odwiedz takze zamojska
          rotunde a tuz za nia jest nastepne miejsce do pospacerowania nad zalewem. A
          wieczorkiem mozna sobie milo ugasic pragnienie piwem na zamojskiej starowce w
          jednym z wielu lokali na swiezym powietrzu. A juz teraz mozesz skorzystac z
          kamery i obejrzec sobie Zamojska Starowke poprzez internet.
          cyberbajt.pl/zamosc/kamera.htm
          • tomalab1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 11.06.04, 10:39
            ubott.1 napisał:

> Popieram Usersa, w watkach spacer znajdziesz duzo informacji. Jest tam wiele
            > opisow miejsc, wydarzen o ktorych zapewne nawet wielu zamoscian nie wie. Ja
            > polecam takze oprocz zabytkow spacer po naszym parku. Tam w mozna odpoczac,
            > pospacerowac a nawet powspinac sie po wielu pagorkach. Mozesz takze wybrac
            sie
            > do Bastionu i wejsc na trase turystyczna w jego wnetrzu. Odwiedz takze
            zamojska
            >
            > rotunde a tuz za nia jest nastepne miejsce do pospacerowania nad zalewem. A
            > wieczorkiem mozna sobie milo ugasic pragnienie piwem na zamojskiej starowce w
            > jednym z wielu lokali na swiezym powietrzu. A juz teraz mozesz skorzystac z
            > kamery i obejrzec sobie Zamojska Starowke poprzez internet.
            > cyberbajt.pl/zamosc/kamera.htm
            A te 'pagórki' w parku to są pozostałości wysadzonych po kasacie twierdzy w
            1866 roku obiektach fortyfikacyjnych
        • users1 Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 10.06.04, 07:07
          Witam ponownie
          Zapomniałem jeszcze o Wątku "Katedra" tam znajdziesz opis całej Katedry
          Zamojskiej. Warto też odszukać wątki z cyklu "Zagadki", które na forum gościły
          pod koniec 2003r. i na początku 2004r.
          Zapraszam do odwiedzenia Zamościa życząc jednocześnie miłych wrażeń
          W.2
    • dziki_osiol Re: CO WARTO ZOBACZYC W ZAMOŚCIU? 09.06.04, 23:55
      Muszę się zgodzić z poprzednikami. W Zamościu na starówce jest naprawdę niezwykły klimat. W ciepłe letnie wieczory na starym mieście jest masa ludzi. A w dzień faktycznie można zająć się zwiedzaniem zabytków, muzeów itp. Trzeba również nadmienić że w Zamościu jest chyba jedyne zoo po prawej stronie Wisły. Nie mogę nie wspomnieć także o okolicach Zamościa gdzie jest naprawdę sporo do obejrzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka