Dodaj do ulubionych

Przeklete miasto

03.01.05, 23:05
dwadziescia lat tu mieszkalem nim wyemigrowalem.Przekleta dziura,taka ja
tylko znalem.Teraz po latach sentyment czuje do niej wielki;stad jestem,tu
moje miejsca,milosci,wspomnienia.Ale mojego zdania nie
zmienilem.
Obserwuj wątek
    • muminek22 Re: Przeklete miasto 04.01.05, 11:51
      Ja wyjechałem zaraz po maturze w 1968 roku ale z ciekawaością powracam myślami
      a jeżeli czas pozwala to jadę by pokręcić się po starych znajomych
      kontach.Wtedy było inaczej istniało Pławo OZET a teraz jedeo wielkie skupisko
      ludzi niewiadomo skąd.Pozdrowienia dla staych mieszkańców oraz tych co wyjechali
    • endrju.ab11 Re: Przeklete miasto 04.01.05, 14:06
      no a ja wyjechałem ponad 3 lata temu na studia i tez sie zastanawiam czy jest
      sens wracać, gdyby w stalowej była praca dla mnie to czemu nie:)
    • bluedream Czy napewno??? 04.01.05, 17:47
      Ja wyjechalam 11 lat temu i nie uwazam aby Stalowka byla gorsza od innych miast
      w Polsce.
      Wydaje mi sie, ze to my - ludzie ktorzy wyemigrowali patrza inaczej.
      Moze z zalem , gdyz tak jak w moim przypadku-najpiekniejsze chwile spedzilam
      wlasnie tam.
      Stalowka bedzie zawsze miejscem do ktorego bede wracala (czesciej myslami, gdyz
      dzieli nas ocean)zawsze.
      Bylam dwukrotnie i nie bylam rozczarowana - czas mija i my tez nie pozostalismy
      tacy sami.
      Sa miejsca ktore pozostana takie same : moje ukochane liceum,blonia nad
      Sanem...i moglabym wymienic ich wiele.
      Pozdrawiam wszystkich i troche szkoda, ze to forum to wlasciwe ledwie zipie-czy
      nie znacie sposobu by je ozywic???
      • muminek22 Re: Czy napewno??? 05.01.05, 09:21
        Może w ten sposób ożywimy stronę Stalowej Woji my byli mieszkańcy bo jak się
        czyta aktualne wypowiedzi to sam marazm i niezadowolenie. Obecnie jestem w
        ttakcie archiwizacji i skanowania zdjęć które wykonywałem w Stalowej Woli w
        latach 1956-68 i stwierdzam że ludzie byli szczęśliwsi, weseli i przyjażnie
        nastawieni do siebie. Okres pobytu mojego w liceum w latach 1963 - 1968 również
        bardzo miło wspominam mimo że było różnie posiadam też bardzo bogate archiwum
        fotograficzne bo dokumentowałem życie szkoły. Pozdrowienia Muminek22
      • bartosowa Re: Czy napewno??? 05.01.05, 11:48
        Brawo, Bluedream!!!
        Jesteś jedyną osobą, która nie bluzga na to miasto. A jest takei fajne stare
        powiedzenie, że żaden ptak nie sra do swojego gniazda.
        Pozdrawiam Cie serdecznie:)
    • mikos8 Re: Przeklete miasto 05.01.05, 17:30
      Co do gave'a, to swoją opinię już wyraziłem już w innym poście.
      Myślę, że wszyscy przesadzacie lekko. Nie jest tak źle, wygląda na to że miasto
      najgorsze chwile ma za sobą. Ten marazm ludzi brał się właśnie z tej
      niepewności, braku bezpieczeństwa socjalnego itp. Ktoś pisze , że dawniej było
      inaczej ludzie bardziej otwarci roześmiani - ale to wynika właśnie z tego co
      napisałem powyżej. Sądze, że winnych miastach wcale nie jest inaczej (a w kilku
      już mieszkałem).Wszystko jest jednak na dobrej drodze.
      Pozdrowienia dla wszystkich :)
    • mikos8 Re: Przeklete miasto 05.01.05, 17:31
      Muminku22, czy Twoje zdjęcia będzie można zobaczyć gdzieś w necie?
      • muminek22 Re: Przeklete miasto 05.01.05, 22:15
        Oczywiście tylko to trochę potrwa ze względu na ograniczenia czsowe bo jeszcze
        pracuję,ale postaram się by zrobić je jak naszybciej i najlepiej.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka